Politika

Vuksanović ne odgovara, Dožić bi da razgovara

Kolašin

Rok koji je OO SNP u Kolašinu dao predsjednici opštine Željke Vuksanović i predsjedniku SO Aleksandru Dožiću, tražeći od njih da se se izjasne o zahtjevu da mjesto potpredsjednika opštine Kolašin dodijeli toj partiji, istekao je juče.

Dožić je u pismenom odgovoru SNP-u naveo da sada u koaliciji više nijesu tri partije već i samostalni odbornik Neda Bogavac koja je do skora bila u Demosu, kao i Vladimir Martinović, bivši član SNP-a sadašnji član Demokrata.

“Zbog toga svi treba zajedno da sjednemo za sto i pokušamo da nađemo zajedničko rješenje”, navodi se u odgovoru Dožića koji je dostavljen SNP.

Sa druge strane, Vuksanović se u odgovoru osvrnula na uspjehe koje je lokalna koalicija postigla za prethodne tri godine trajanja mandata i pozvala predstavnike SNP da u direktnom razgovoru pokušaju da nađu rješenje u vezi sa njihovim zahtjevima.

U OO SNP kažu da će se narednih dana sastati članovi radnog tijela kako bi dogovorili dalje korake. Nakon toga će se, kako saznaju DN, članovi SNP sastati se Vuksanović i predsjednikom SO.

“Vuksanović nam još nije odgovorila, to je učinio samo Dožić. Ne znamo šta ćemo preduzeti, jer u saznanju smo da Vuksanović nema namjeru da razriješi potpredsjednika opštine Đura Miloševića, ali nakon što je podnio ostavku na sve funkcije u našoj partiji, njegovo mjesto potpredsjednika opštine pripada nama”, rekao je izvor DN iz SNP.

Njihov sagovornik dodaje da je OO u saznanju da je jedan njihov bivši član koji je prešao u Demokrate Vladimir Martinović takođe zainteresovan za potpredsjedničko mjesto.

“Naši stavovi su bili potpuno jasni, nećemo odustati od naših zahtjeva, ali svakako će se čekati taj sastanak svih koalicionih partnera. Danas je i sastanak glavnog odbora SNP gdje takođe nije sjajna situacija, tako da će se prvo sačekati završetak tog sastanka, pa onda odlučivati o ovom ovdje koji su tražili Vuksanović i Dožić”, kazao je izvor DN.

Podsjećamo da je OO SNP pored potpredsjedničkog mjesta tražio i mjesta u upravnim odborima javnih preduzeća Centar za kulturu, Vodovod i Komunalno.

Joković: Rješavaćemo probleme u kolašinskoj vlasti

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je uoči današnje sjednice Glavnog odbora da je njegova njegova partija dobila pozitivnu povratnu informaciju u vezi sa vlašću u Kolašinu.

“Organizovaćemo sastanak koalicionih partnera i rješavaćemo probleme vezane za učešće SNP-a u kolašinskoj vlasti”, zaključio je Joković.

Send this to a friend