Politika

Vuksanović: Nećemo dozvoliti da nam se prijeti i narušava međunacionalni sklad

Kako već drugi dan na portalu www.in4s.net u komentarima ispod članaka o filmu Dara iz Jasenovca, stoje uvredljivi i prijeteći komentari na račun Hrvata, a redakcija očigledno nema namjeru ih ukloniti, čime dokazuju da im je izazivanje nacionalne mržnje zapravo zvijezda vodilja, prinuđeni smo na ovakvu vrstu reakcije, poručio je predsjednik HGI Adrijan Vuksanović.

“Stav Hrvatske građanske inicijative o zločinačkom režimu NDH je dobro poznat i više puta je javno iskazivan u medijima, kao i za vrijeme skupštinskih zasjedanja. Ovdje nemamo namjeru se pravdati nikome, a pogotovo ne onima koji žele sve Hrvate svrstati u fašiste, dok istodobno veličaju lik i djelo onoga koji je dijelio srebrničkoj djeci bombone, a onda ih poveo u smrt. Znamo da za mrak u kojem jesu, neće pomoći ni činjenica da u sadašnjem sastavu Predsjedništva Hrvatske građanske inicijative su ljudi čiji su bližnji stradali u Koncentracionom logoru Jasenovac, kao hrvatski antifašisti”, poručuje u saopštenju.

Ipak, poručuju iz HGI, nećemo dozvoliti da nam se prijeti i narušava međunacionalni sklad, koji im očigledno nije interes.

Vuksanović navodi, da već danima na ovom portalu u komentarima možete pročitati, neprimjermjeran sadržaj.

“Komšije krvati morate platiti za ovo…onaj pas ustaški iz hgi neka zna da ovo nismo zaboravili i da sljedeći put nećemo stati kod dubrovnika.”

Također, ukazuju iz HGI,  najavljuje se naredni pohod do Trsta, a kako nije data vremenska odrednica, pretpostavljamo da je i to, kao i mnogo toga u ovoj formi – dogodine.

“Sigurni smo da im, ipak neće više padati na pamet osvajački pohodi, već će ostati u kavezu vlastite poražene ideologije, buncajući o nedosanjanim tuđim teritorijama”dodaje u saopštenju.

HGI je pozvao ndalježne organe, da otkriju  identitet počinioca, te da se ovakav vid ponašanja propisno sankcioniše.

“Hrvatska građanska inicijativa traži od nadležnih organa da utvrde identitet lica koja stoje iza ovakvih prijetećih izraza i procesuiraju ih. Hrvatska zajednica u Crnoj Gori će danas izvijestiti sve ambasade u Crnoj Gori, kao i ombudsmana”, zaključuju u Vuksanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mitar
Gost
Mitar

A šta se drugo može očekivati od četničke ološi?!!!

RS3
Gost
RS3

Psi(džukele)rata,opet laju.Kao i svaki put,do sada,dobiće po njušci.Živjela bratska Hrvatska i nezavisno,slobodno Kosovo!!!

Send this to a friend