Politika Rasprava sa odbornicima vladajuće partije

Vuksanović: Odbornici DPS-a u Kolašinu ne znaju jesi li uselili u socijalne stanove

Odbornica SDP-a u Kolašinu Željka Vuksanović tražila je od izvršne vlasti da saopšti da li je tačna nezvanična informacija da se stanovi namijenjeni takozvanom socijalnom stanovanju nelegalno useljavaju, te da li su neke od tih stanova zauzeli odbornici DPS-a.

Kako predsjednik opštine Milosav Bulatović, prema tvrdnjama SDP-a nije odgovorio, Vuksanović je na raspravi povodom Izvještaja o realizaciji programa socijalnog stanovanja pozvala odbornike DPS-a da izađu i demantuju tu informaciju, što oni, kako tvrde iz ove partije, nijesu učinili na više puta ponovoljeno insistiranje.

“Kako je moguće da ne znate da li ste uselili u stan?” pitala je odbornica Vuksanović.

Odbornik SDP-a Bojan Zeković ukazao je na zloupotrebe i neracionalnosti u potrošnji budžetskih sredstava.

„Šta radi i čemu služi aktuelna vlast u Kolašinu najjasnije se vidi iz podatka da je kapitalni budžet ostvaren svega 1,68 odsto plana. U istom periodu pozicija ugovori o djelu, u okviru koje DPS i partneri plaćaju predizborne obaveze, za pola godine potrošeno je 97 odsto sredstava planiranih za čitavu 2019. godinu“, naveo je on.

Iz SDP-a tvrde da su sopstveni prihodi u ovoj opštini u padu ili stagniraju, dok se veliki rast prihoda sa državnog nivoa usljed promjene zakonske regulative – dakle bez zasluga sa lokalnog nivoa, troši na plaćanje partijskih aktivista i nekontrolisani rast tekućih rashoda.

“Aktuelna vlast je ukinula lap-topove koje su dobijali svi kolašinski učenici i umjesto njih zaključila ugovore o djelu sa svojim partijskim aktivistima”, zaključuju iz OO SDP Kolašin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

platili su skupo pravljenje koalicija sa strankama koje i ne priznaju suverenu Crnu Goru niti crnogorsku naciju, a nijesu prišto će jer još su u istoj koaliciji….

Catania
Gost
Catania

Posle 17god.saradnje i svega aminovanja sad su se sjetili da pricaju ovo….

Girica
Gost
Girica

Puna podrška za ovu hrabru ženu. Samo naprijed.

Send this to a friend