Politika

Vuksanović: Odgovor CNP-a očekivan, naš zahtjev nije bio provokacija

Momčilo Vuksanović

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović je poručio direktoriici Crnogorskog narodnog pozorišta Zorani Kralj, nakon što je odbijen njegov zahtjev da im CNP ustupi korišćenje sale za proslavu vijeka Podgoričke skupštine da je njen odgovor očekivan, kao i taj zahtjev nije bio provokacija.

<<<Provokacija SNS-a: Traže da Podgoričku skupštinu slave u Crnogorskom narodnom pozorištu<<<

<<<Kralj Vuksanoviću: U CNP-u neće biti obilježavanja Podgoričke skupštine<<<

“Vaš odgovor na naš zahtjev za korišćenje sale Crnogorskog narodnog pozorišta za manifestaciju obilježavanja Velike Podgoričke skupštine srpskog naroda i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskom narodima je očekivan, jer je odnos državnih institucija prema srpskom narodu u Crnoj Gori prepoznat kao zao i diskriminatorski. Naš zahtjev nije bio provokacija, već nada da može doći do
prevazilaženja očiglednih razlika između jednorodnog naroda, naročito po pitanju identiteta”, naveo je Vuksanović u današnjem dopisu direktorici Kralj.

Prema njegovim riječima Crnogorci su rođenoj braći pretpostavili uticaj stranih faktora i manjinske narode, pa raznim metodama nemilosrdno brišu tragove svojih predaka i gone svoje najbliže.

“Srpski narod u Crnoj Gori je izuzetno vitalan i neće zaboraviti ko je. Obilježavaće svoje praznike i sa poštovanjem čuvati od zaborava viševjekovnu srpsku tradiciju Crne Gore. Vrijeme će sigurno učiniti svoje i Crna Gora će ponovo biti slobodna”, zaključio je Vuksanović.

8 Komentara na "Vuksanović: Odgovor CNP-a očekivan, naš zahtjev nije bio provokacija"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend