Politika

Vuksanović: Odgovor CNP-a očekivan, naš zahtjev nije bio provokacija

Momčilo Vuksanović

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović je poručio direktoriici Crnogorskog narodnog pozorišta Zorani Kralj, nakon što je odbijen njegov zahtjev da im CNP ustupi korišćenje sale za proslavu vijeka Podgoričke skupštine da je njen odgovor očekivan, kao i taj zahtjev nije bio provokacija.

<<<Provokacija SNS-a: Traže da Podgoričku skupštinu slave u Crnogorskom narodnom pozorištu<<<

<<<Kralj Vuksanoviću: U CNP-u neće biti obilježavanja Podgoričke skupštine<<<

“Vaš odgovor na naš zahtjev za korišćenje sale Crnogorskog narodnog pozorišta za manifestaciju obilježavanja Velike Podgoričke skupštine srpskog naroda i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskom narodima je očekivan, jer je odnos državnih institucija prema srpskom narodu u Crnoj Gori prepoznat kao zao i diskriminatorski. Naš zahtjev nije bio provokacija, već nada da može doći do
prevazilaženja očiglednih razlika između jednorodnog naroda, naročito po pitanju identiteta”, naveo je Vuksanović u današnjem dopisu direktorici Kralj.

Prema njegovim riječima Crnogorci su rođenoj braći pretpostavili uticaj stranih faktora i manjinske narode, pa raznim metodama nemilosrdno brišu tragove svojih predaka i gone svoje najbliže.

“Srpski narod u Crnoj Gori je izuzetno vitalan i neće zaboraviti ko je. Obilježavaće svoje praznike i sa poštovanjem čuvati od zaborava viševjekovnu srpsku tradiciju Crne Gore. Vrijeme će sigurno učiniti svoje i Crna Gora će ponovo biti slobodna”, zaključio je Vuksanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Šta si očekivao Vuksanoviću ?Da slavis sramno stranice istoriskog nasilja i uništenja jednog naroda.Treba da se sramiš cinjenja.

Rastko
Gost
Rastko

Kad su očekivali, zašto su to tražili? Vjerovatno ovakvim bezobrazlucima dobijaju dodatne pare od Srbije. Poglavica…

Zoran
Gost
Zoran

Ko jos normalan slavi okupaciju crne gore.

Velimir
Gost
Velimir

STO HITNIJE U ONE PAVILJONE NA KRUSEVAC,VIDITE MU POGLED SAMO!

Zguro
Gost
Zguro

Sve sa srpskom zastavom predase ubi se od para…hahaha

CRMNIČANIN
Gost
CRMNIČANIN

Vuksanoviću pamtimo te mi dobro kao glavnog ” poglavicu” vijeća plemenskih skupština koja je za vrijeme Miloševića bila aktivna protiv CG. Sad imaš novu funkciju i nove Voždove ali isti zadatak. Crnogorci ni rođenoj braći neće dozvolit da slave izdaju i nestanak svoje domovine. Nama nije u krvi da slavimo poraze i gubitke a vama se cijela istorija i nacija… Više »

Medovina
Gost
Medovina

Vidi se iz komentara na odgovor iz CNP, da se nastanvnik fiskulture, čuo telefonom sa nalogodavcem ove provokacije, popom Ristom, koji trenutno diluje mržnju, prema svemu što nije srpsko po Južnoj Americi.Jednorodni narod, je Ristova riječ, kojom atakuje na naš sluh decenijama. Osim toga, Vuksanović, vizionarski kako i dolikuje čovjeku njegovih organizaciono- intelektualnih sposobnosti, poručuje da nešto što su oni… Više »

Crnogorka💗
Gost
Crnogorka💗

Izdajice Zemlje Svoje hoće u pozorištu CRNOGORSKOM da slave Podgoričku skipštinu!!!
Ima li kraja ovome jadovanju Srba u Crnoj Gori??!!

Send this to a friend