Politika

Vuksanović: Ponosan sam na zajednička ostvarenja

Proteklih dana, u predbajramsko vrijeme, u Pljevljima je boravio Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative, koji je kazao da je ponosan na zajednička ostvarenja manjinskih naroda u Crnoj Gori, kako ona u prošlosti tako i u sadašnjosti.

Vuksanovića je u službenom posjetu primio glavni imam Islamske zajednice i Husein Pašine džamije Samir efendija Kadribašić, zajedno sa tajnikom Islamske zajednice Jakubom Durgutom. Tom prigodom razmjenjeni su i prigodni darovi.

Vuksanović je poklonio efendiji Kadribašiću knjige s tematikom povijesti Hrvata u Crnoj Gori, dok je hodža njemu darovao časni Ku’ran i tespih.

“Obilaskom Husein Pašine džamije fasciniran sam visokim estetskim i uopće duhovnim dosezima islamske kulture, koju ova monumentalna bogomolja predstavlja, a koja nam je svima na ponos. Ovo je potvrda kako kultura objedinjuje ljude i upućuje ih na neprolazne vrijednosti. Ponosan sam na zajednička ostvarenja manjinskih naroda u Crnoj Gori, kako ona u prošlosti tako i u sadašnjosti. Danas sam dobio potvrdu onoga što znam odavno, manjine su bogastavo crnogorskog društva. Hvala efendiji Kadribašiću koji je me dočekao u duhu prijateljstva i iskrenog zajedništva”, izjavio je Vuksanović.

On je pozvao pljevaljskog hodžu da posjeti hrvatsku zajednicu u Boki kotorskoj, što je ovaj s radošću prihvatio.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Kad bi domicilni Srbi naučili od Hrvata kako se voli domovina Crna Gora druge bi im tice pojale…

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Obisao biracko tjelo

Zoran
Gost
Zoran

Manjine treba da saradjuju a ne da se svadjaju.

Flojd
Gost
Flojd

Lik čija stranka u njogovom rođenom gradu ima 370 glasača ima pažnju i poziciju kao da ih je 370 000.

Send this to a friend