Politika

Vuksanović Stanković: Ako Bećir Vuković izabere Mladića i Karadžića za dobitnike, građanske partije da organizuju akciju prikupljanja smeća

Poslanica Socijaldemokratske partije SDP Draginja Vuksanović Stanković upitala je danas tokom skupštinske rasprave da li žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade treba da vodi osoba kojoj je Draža Mihailović vođa Trećeg srpskog ustanka.

“Ne bilo koje nagrade, nego nagrade u slavu borbe crnogorskih partizana protiv fašista i domaćih pomagača, od kojih je Draža najpoznatiji”, istakla je ona u Skupštini gdje se raspravlja o izboru članova žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade.

Ona je naglasila da neki sa oduševljenjem pričaju o Bećiru Vukoviću, čovjeku koji je sljedbenik četničkog pokreta Draže Mihailovića i Pavla Đurišića.

“Vuković se oštro protivio ulasku Crne Gore u NATO, navodeći da to predstavlja ulazak u pakao”, naglasila je ona, navodeći da je Vuković koji je predložen za predsjednika žirija pogrdno govorio i o sugrađanima islamske vjeroispovijesti.

Draginja Vuksanović Stanković

“Što Vuković misli o Crnogorcima, Albancima, Hrvatima nije pristojno ni govoriti. Zato kolege, nemojte dići ruku za izbor osvjedočenih nacionalista, poznatih po radikalnom protivljenju onoga što znači građansko društvo. Ako Bećir izabere Ratka Mladića i Radovana Karadžića kao dobitnike, onda bi građanske partije mogle organizovati još jednu akciju prikupljanja smeća”,  poručila je Vuksanović Stanković.

Poslanik Demokratskog fronta DF Jovan Vučurović je ocijenio da je Trinaestojulska nagrada i datum koji bi trebalo da nas sve spaja, ali da se zloupotrebljava za šovinističke napade na pojedine članove žirija.

“Bećira Vukovića napada jedna sužena svijest koja ne može da prihvati da Srbin može da bude na mjestu na kome se bilo što odlučuje”, rekao je Vučurović u parlamentu tokom današnje rasprave.

Poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak kazala je da Crna Gora konačno dobija žiri koji će izabrati nekoga ko će biti najbolji, a ne najpodobniji.

“Neću da umanjim značaj nekih ljui, ali je u zadnje vrijeme sve više bilo onih koji su lovili apanažu istaknutih kulturnih radnika jer su dobijanjem nagrade imali priliku da ostvare doživotnu apanažu. Raznorazni likovi koji su se gurali preko partijhskih veza došli do nagrada da bi na državnim jaslama primali nezaslužen novac. Umanjili su vrijednost ove nagrade, a i onih koji su je zaista zaslužili. Sad imamo raznorodan žiri koji će iznjedriti najbolje rješenje. Predloženi predjsjednik, ima briljantan um koji se sjajno izražava, iako se ne slažemo ideološki”, rekla je Bošnjak uz ocjenu da žiri predstavlja “Crnu Goru u malom”.

Srđan Pavićević iz koalicije “Crno na bijelo” istakao je da je Vuković bio oponent kompletnom režimu.

“Upravo takvi ljudi treba da budu u ovakvim žirijima, da budu korektivni faktor i da nas upozore ako zastranimo”, istakao je Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero
Gost
Pero

Bravo Draginja,hrabra ženo🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪💪💪💪💪

Realno
Gost
Realno

Najbolja političarka Crne Gore, svih vremena, iz divne porodice, ponosita žena, želim da ovo bude sljedeća preśednica Crne Gore!

Marinko
Gost
Marinko

Bice , ali u limburg , 😂😂😂😂😂

Okey
Gost
Okey

Bravo Draginja 👑👑👑

Nikola strašni
Gost
Nikola strašni

Draginja uljepšala si nam dan, sve ti svojetlo bilo!

zeljko
Gost
zeljko

hahah , ja obozavam ovu Draginju 🙂 , sledece izbore sigurno duplo glasaca

Cgmoja
Gost
Cgmoja

Ovu zenu za predsjednika cg

Iskra
Gost
Iskra

Draginja ako nastavi ovako cenzus nece moci preci garantujem…zivi bili pa vidjeli,da su Dps ovoliko kritikovali danas ne bi pricali o ovim temama uopste!

Milica
Gost
Milica

Nadam se da je Draginja sledeci premijer 💗

Plemkinja
Gost
Plemkinja

Podržavam. I vjerujem u njenu snagu i iskrenost. Bravo. Takve ličnosti treba da budu u samom vrhu crnogorske vlasti.

AntiX
Gost
AntiX

Brao Draginja!Svaka cast!Ti si svjetlo u ovom mraku!!!!👍Moj glas🖍️

Jasarko
Gost
Jasarko

Najbolja draginja kapa dolje crnogorko.

Dale
Gost
Dale

Ovo je bilo baš brutalno, teži nokaut URA nije doživjela .Svaka čast,Draginja !

Eto tako
Gost
Eto tako

Draginja,Vi ste nam jedina svijetla tacka na ovoj nasoj politickoj sceni.Opozicija i pozicija bi trebalo od Vas da uci kako se voli svoja zemlja.

Send this to a friend