Politika PREDSJEDNICA SDP-A I NOSITELJKA IZBORNE LISTE JAKA CRNA GORA

Vuksanović Stanković: Da smo iskorijenili korupciju, Crna Gora bi bila jaka i članica EU

Draginja Vuksanović Stanković

Da smo iskorijenili korupciju, i da smo se izborili za bolji životni standard, Crna Gora bi bila jaka i članica EU. Njena nezavisnost ničim ne bi bila upitna. Ovako, usljed posljedica lošeg vladanja, Crna Gora je stalno u zoni nestabilnosti na referendumskim podjelama, kaže u intervjuu za Pobjedu Draginja Vuksanović-Stanković, predsjednica SDP-a i nositeljka izborne liste “Jaka Crna Gora”

Jedina žena na čelu jedne izborne liste, na parlamentarnim izborima, koji će se održati 30. avgusta, smatra da su Crnoj Gori sada potrebne promjene i da partija koju predvodi želi da ekonomska pitanja i životni standard naših građana bude na prvom mjestu.

Socijaldemokratska partija na parlamentarnim izborima 30. avgusta nastupa pod sloganom „Jaka Crna Gora“. Što to u stvari znači i kako ćete ubijediti crnogorske građane sa pravom glasa, da jaka Crna Gora, koja nam je svima potrebna, može biti realnost, ako baš njoj daju povjerenje?

VUKSANOVIĆ-STANKOVIC: Mi ne želimo u ovoj kampanji, niti imamo potrebe ubjeđivati građane ko je SDP. To građani znaju. Građani znaju da smo devedesetih bili protiv rata i zalagali se za nezavisnu, evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru. SDP je partija državnog suvereniteta i kontinuniteta. Crna Gora mora da se kreće u pravcu daljeg jačanja svog suvereniteta i integriteta. I to građani znaju.

SDP je partija koja se godinama borila da Crna Gora bude država, da istina, pravda i bolji život svih građana budu okosnica svake ozbiljne i mudre politike. To, isto tako, građani znaju. SDP je partija koja je uvijek bila na pravom putu, a taj put je jaka Crna Gora kao dio Evropske unije.

Sada su Crnoj Gori potrebne promjene. SDP želi da ekonomska pitanja i životni standard naših građana bude na prvom mjestu. Interesi naših privrednika, pitanja poreske politike i dobrog ambijenta za biznis. Državni podsticaji mikro, malim i srednjim preduzećima, a ne samo tajkunima i stranim investitorima.

Prema tome, to što vi zovete ’ubjeđivanjem’ za nas je naprosto, iznošenje činjenica, i podsjećanje građana na te činjenice. Ništa više, i ništa manje nama ne treba od toga. Mi na ovim izborima samo tražimo priznanje i podršku građana za ono što smo radili i uradili, kao i za ono što jesmo i šta predstavljamo.

Kada ste predali listu najavili ste da bi sa SDP-om u vlasti, pregovori sa EU mogli biti završeni 2024. Je li moguće, i ako jeste sa kojim političkim partnerima, ostvariti ovaj veoma ambiciozni cilj?

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: Vi znate koja poglavlja su sporna i koja poglavlja u pregovorima su usporila naš put ka EU. To je vladavina prava i pitanja korupcije. Dakle, stvar je jednostavna, SDP u vlasti je garant jačanja pravne države, i odlučnog obračuna sa korupcijom. Onog trenutka kada korumpirani ministri odgovaraju pred zakonom za korupciju, onoga trenutka kada visoki DPS i SD funkcioneri odgovaraju za korupciju, onoga trenutka kada tajkuni odgovaraju za korupciju, naš put u Evropsku uniju biće otvoren.

Duboko sam uvjerena da to nije samo dobro za naš put ka EU, to je još bolje za naše građane jer će na djelu osjetiti da postoji jednakost pred zakonom i da nema onih koje partija može da zaštiti zbog kršenja zakona.

Što se tiče partnera, naši partneri su svi pošteni građani i političari, na jasnom evropskom i državotvornom kursu, koji hoće i mogu sa nama da istraju u borbi za jaču pravnu državu, i državu u kojoj korumpiranim političarima nije mjesto u Vladi ili Skupštini nego u zatvoru. Tako je u svim demokratskim i civilizovanim društvima.

Da li Vas atmosfera koja je stvarana pred ove izbore podsjeća na onu predreferendumsku 2006? Na jednoj strani imamo, doduše ne tako čvrsto povezane, stranke koje se zalažu za očuvanje građanske, multietničke i multikonfesionalne, suverene države Crne Gore i njenog evroatlantskog puta. Na drugoj je koalicija koja je nastala po diktatu zvaničnog Beograda, Rusije, ali i Srpske pravoslavne crkve, koji žele da sve to ponište i vrate u stanje prije 14 godina. Kakav rasplet očekujete?

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: Pravo je pitanje, zašto i kako je moguće da mi još uvijek živimo u referendumskim podjelama? Odgovor na ovo pitanje jeste način vladavine DPS-a, koji održava, podržava i produžava ove podjele. Uistinu, i druga strana im to olakšava u značajnoj mjeri. Demokratski front je potpuno na pozicijama retrogradne politike iz devedesetih, što je duboko štetno za Crnu Goru. Ne manji problem je što pojedine opozicione strukture na takvu politiku ćute zbog nekakve „opozicione korektnosti”. Mi vjerujemo i radimo upravo suprotno.

Štetna DPS vlast ne može biti izgovor da se ne vidi retrogradnost nekoga ko se nudi kao alternativa, ko čak želi nametnuti svoju politiku za mjeru opozicionarstva. Dalje, referendumske podjele postoje zato što nijesmo uspjeli da napravimo jaku i bogatu Crnu Goru. Jačanje državnosti Crne Gore je siguran i brz put u EU i bolji životni standard građana. Da smo iskorijenili korupciju, i da smo se izborili za bolji životni standard, Crna Gora bi bila jaka i članica EU. Njena nezavisnost ničim ne bi bila upitna. Ovako, usljed posljedica lošeg vladanja, Crna Gora je stalno u zoni nestabilnosti na referendumskim podjelama.

DPS je prilično umoran, i vrijeme je da ne bude dominantna politička snaga. Njemu treba ozbiljna rekonstrukcija. I to je ono što građani moraju da odluče na izborima. Mi tražimo podršku svih iskrenih građana koji će podržavajući SDP podržati suverenu, ali drugačiju Crnu Goru od ove u kojoj danas živimo. Crnu Goru koja juri, a ne kasni za Evropskom unijom. Crnu Gora u kojoj vladaju pravo i pravda. Crnu Goru u kojoj vlada solidarnost, pristojnost, ljubav…

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević izjavio je da nije isključena mogućnost da Vaša partija, ukoliko bude “tas na vagi”, razgovara sa Demokratskom partijom socijalista oko moguće koalicije nakon izbora. Od čega će to zavisiti i kome SDP neće dati podršku nakon izbora?

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: Prvo, ako pažljivo odgledate cijeli intervju gospodina Konjevića, vidjećete da to nije rečeno na način na koji je to predstavljeno u novinskom tekstu. Drugo, mi smo odgovorni političari, i odgovorna partija. Potpuno je prirodno u demokratijama da se razgovara, a ne da jedni drugima budemo jedino i samo neprijatelji.

Treće, SDP će kao odlučujući faktor, kao i uvijek, da donese odluku koja je u interesu države i građana, a u interesu je države i građana da Crna Gora bude jaka i nezavisna, da brzo uđe u Evropsku uniju, da ojača domaću ekonomiju, i da vodi računa o svim onim građanima čiji je pristojan život ugrožen. Dakle, to Vam možemo garantovati.

Kakva će sama politička odluka biti, vidjećemo u zavisnosti od rasporeda snaga i ishoda izbora. SDP je jedina opoziciona partija koja je izašla samostalno na izbore i to upravo zato da bi građani imali čist izbor pred sobom i da bi znali na kojim programskim i političkim osnovama je zasnovana naša ponuda. To što smo jedini odlučili sami da izađemo dovoljno govori o ubijeđenosti da možemo ojačati Crnu Goru i o tome da nam u ovom momentu nikakve koalicije nijesu prioritet i da razmišljamo samo kako da naša poruka dođe do što većeg broja građana.

Obećali ste i prosječnu platu na kraju narednog mandata od 700 eura i da neće biti privilegovanih tajkuna koji ne plaćaju poreze. Je li to ostvarljivo ili je samo prazna populistička predizboma priča?

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: Ne znam zašto bi populizam bio ako tražimo da svi plaćaju poreze, da nema privilegovanih pojedinaca koji, za razliku od mikro, malih i srednjih preduzeća, ne plaćaju poreze. To je kriminal što se dozvoljava. Oni koji pošteno rade plaćaju poreze, a tajkuni mogu da potkradaju državu. Kada izračunate kolika je cijena korupcije i neplaćanja poreza, veoma je očigledno, da bi prelivanjem tih sredstava u državni budžet mnogo više novca bilo za građane, a manje u privatnim džepovima tajkuna. Hrvatska, Slovačka, Češka, Mađarska su u prethodne četiri godine povećali prosječne plate za preko 25 odsto.

Danas je minimalna zarada u Hrvatskoj 500 eura, a prosječna 900 eura. Ako oni to mogu zašto ne bi i Crna Gora jednom odgovornom i pravednom ekonomskom politikom. Dakle, ne samo da je moguće, nego je sasvim izvjesno da će građani sa SDP-om u vlasti 2024. godine imati prosječnu platu od 700 eura. To ćemo ostvariti smanjenjem poreskih dažbina poslodavcima, nultom tolerancijom na korupciju, i što ćemo primorati da svi, naročito tajkuni i njihove firme, plaćaju redovno porez.

Molim Vas, recite mi, da li je normalno da svaki mali privatnik koji ima relativno malu akumulaciju novca pošteno plaća porez, a da tajkunski biznismeni i njihove firme duguju milione poreza? Dakle, to nije normalno. E kada, naplatite svima porez pošteno, i kada ukinete korupciju, nema nikakve sumnje da će se taj novac preliti na način da prosječna plata bude 700 eura. Tu nema nikakve sumnje.

Vaš zaključak da se predstavnici svih parlamentarnih stranaka obavežu da neće mijenjati Zakon o PIO, nakon 30. avgusta, nije dobio podršku. Kako ćete spriječiti njegove promjene, ukoliko neko bude to poželio u narednom skupštinskom sazivu?

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: Nažalost, penzije su u posljednje četiri godine realno manje za 4 odsto. SDP se posljednju godinu snažno zalagao za donošenje Zakona o PIO jer povećava minimalne penzije, ukida 1/4 najloših nevezanih godina iz obračuna… Nekoliko hiljada građana je potpisalo našu peticiju u skoro svim gradovima i ovaj zakon je napokon usvojen u Skupštini posljednjeg redovnog radnog dana u ovom mandatu. Svjesni činjenice da je jednako tako usvojen zakon kojim su majke sa troje i više djece dobijale nadoknadu, pa da ga je poslije izbora partija koja je najviše insistirala na njemu tokom kampanje ukinula, željeli smo da se svi politički subjekti obavežu da neće mijenjati Zakon poslije izbora. Nažalost, hijesmo dobili podršku za taj zaključak. Neka građani sude zašto vlast nije htjela da se obaveže da neće biti izmjene ili suspenzije Zakona. Naša poruka je jasna glas za ‘SDP Jaka Crna Gora’, je glas da će prava za 125.000 penzionera biti zaštićena i ojačana, penzije će biti veće, uslovi za penzionisanje bolji, a život onih koji su izgradili ovu zemlju krenuti da bude dostojanstven i kvalitetniji.

Što biste za kraj poručili građanima Crne Gore?

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: SDP je jedina partija koja je na strateškim magistralnim pravcima novije istorije Crne Gore, od svog osnivanja do danas, uvijek bila na pravom putu. SDP je jedina partija na ukupnoj političkoj sceni koja se od prvog dana, dakle, od svog osnivanja, borila za nezavisnost Crne Gore. SDP je jedina partija koja je principijelno istupila iz vlasti kada više nije mogla da toleriše neprihvatljivo ponašanje DPS-a.

Građanima bih poručila da oni 30. avgusta odlučuju da li žele prosječnu platu od 700 eura, minimalnu platu od 300 eura do kraja mandata, manje poreze i doprinose i prosječnu penziju od 350 eura. Da li žele da naša država uđe u EU do 2024, kao jaka, stabilna i složna zajednica ravnopravnih građana. Da li žele da plaćaju takse privilegovanim tajkunima, dok oni ne plaćaju poreze, ili žele da se privilegovani tajkuni oporezuju kako bi svi imali dovoljno. Da li žele pristojnu starost i sigurnu mladost u svojoj zemlji. Ukoliko je odgovor na sva ova pitanja onakav kakav ja mislim da jeste onda je ’SDP Jaka Crna Gora’ pravi izbor za sve njih.

Nije pristojno da se vjerske zajednice ponašaju kao političke partije

Kakav je stav SDP-a o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i direktnom uključivanju SPC u politički život u našoj državi i njenom odbijanju da se registruje i prihvati realnost da je Crna Gora suverena država?

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: Naš stav smo iskazali u Skupštini prilikom glasanja i više puta u javnosti. Kod nas u SDP-u nema skrivanja oko svih posebno važnih pitanja, odluke o NATO-u, Rezolucije o Podgoričkoj skupštini, uvijek smo imali jasan stav. Mi imamo poštovanje prema svim crkvama i vjerskim zajednicama. Moramo i da razumijemo da nlko pa ni vjerske zajednice, u sekularnoj državi, ne smiju da imaju posebne privilegije.

Isto tako, ne možemo da prihvati. moda se bilo koja vjerska zajednica u Crnoj Gori otvoreno miješa u politička pitanja, i utiče na političke ili partijske tokove. Nije pristojno da se vjerske zajednice, i to bilo koja, ponašaju kao političke partije. Dakle, pitanja položaja vjerskih zajednica uopšte, treba pažljivo da se rješavaju u duhu najviših međunarodnih standarda uz razumijevanje da je Crna Gora sekularna država i da vjerske zajednice neće, niti mogu, da upravljaju državom.

Da je opozicija bila dobra, DPS odavno ne bi bio na vlasti

Sedamnaest godina SDP je bio sastavni dio vlasti i za to vrijeme ste, kako tvrde neki viđeni ljudi iz Vaše partije, uspjeli da „prevaspitate” Demokratsku partiju socijalista, da od stranke koja se zalagala za zajedničku državu postane predvodnik suverenističkog bloka. Međutim, kada ste postati opoziciona stranka, Vaši pokušaji da „okrenete na pravi put” crnogorsku opoziciju bili su bezuspješni Opozicija Vas jednostavno ne doživljava kao opozicionu partiju. Zašto?

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: Da je opozicija bila dobra. DPS odavno ne bi bio na vlasti. Tradicionalna opozicija naprosto nije dovoljno sposobna i spremna da preuzme vlast Pogledajte samo političku dinamiku i ukupno opoziciono djelovanje od kada je SDP u opoziciji. Dakle, mi smo. kao opoziciona partija, za četiri godine, učinili više za građane, nego čitav ostatak opozicije od referenduma do danas. No, nije moj posao da se bavim tradicionalnom opozicijom, i iskreno, ne zanima me kako me oni, kako to Vi kažete, “doživljavaju”. SDP zanima kako nas doživljavaju građani Crne Gore.

Nas zanima kako nas doživljavaju domaći privrednici. Zanimaju nas 125.000 naših penzionera koji će zbog naše aktivnosti dobiti veće penzije, a radnici povoljnije uslove penzionisanja. policajci o čijim platama smo pričali u Skupštini, prosvjetni ili zdravstveni radnici. Šta o mom radu misle neki lideri koji su dvadesetak godina samo lideri opozicije nije mi najvažnije. Nas zanima kako nas doživljavaju samohrane majke, kako nas doživljavaju svi oni koji traže pravdu i pristojan život SDP, konačno, posebno zanimaju oni koji vole svoju zemlju i koji žele da vide jaku Crnu Goru u Evropskoj uniji.

Nas u SDP zanima kako da zadržimo 20.000 studenata da grade Crnu Goru. a ne Njemačku. SAD ili neku drugu zemlju. Ove stvari zanimaju 95 odsto crnogorskih građana i ove stvari treba da budu suštinske kad se oni sjutra budu opredjeljivali na izborima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

SDP je najbolja partija!
Gradjanska i drzavotvorna!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Bili ste vlast, zajedno sa DPS-om pa sto nijeste? Isti ste mi potpuno i treba vas zajedno micati. URA URA URA URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Jare
Gost
Jare

Evo sve cekamo tebe, kako da ne. Ko nas je uveo u Nato, ko nas je doveo do pred vrata Eu? DPS, tako da gospodjo da smo cekali vas i dalje bi cekali na pozivnicu za Nato. Zato se jednostavno zahvalite gospodinu Djukanovicu!

Obren L.
Gost
Obren L.

Vi gospodo mislite da u EU nema korupcije i namjestanja tendera i slicnih stvari,ima,ima,itekako ima,slucajno sam upoznat pa znam,CG je malo djete sto se vamo cini,vjerujte mi.Pa nije korupcija i borba protiv korupcije izmisljena zbog CG,nego prvenstveno zbog ovih “Razvijenih i naprednih drzava”koje sad od nas traze da sve bude cakum pakum.Bice bolje polako,nije ni u samoj EU sve idealno,vjerujte.Da… Više »

Enisa
Gost
Enisa

Evo sve smo tebe cekali da nam to kazes!
Samo da vam se fotelje dohvatiti!

Vesna
Gost
Vesna

Loša vam je organizacija.Nemate kapaciteta da bi imali nekog uticajnog društva.

Vanzemaljac
Gost
Vanzemaljac

Crna Gora se kreće u pravcu jačanja svog suvereniteta i integriteta,ne znam šta je tu sporno?

Sejo
Gost
Sejo

Kako ne ubjeđujete narod kada samo idete od kuće do kuće i pokušavate da izvučete koji glas!

Petar_Pan
Gost
Petar_Pan

Kakve promjene?Postignuti rezultati vladajuće partije govore sve!

Misko
Gost
Misko

Sad prica o korupciji za glasove pred izbore, pa misli da ce se neko sazalit na njenu pricu i reci jeste draginja ti su u pravu! Cus smijesno !

Njegosi
Gost
Njegosi

Ne moze nama sad SDP o sebi reci neke bajke kad znamo da su partija koja gleda samo svoje interese, prvo sa DPS a onda posli opoziciji u zagrljaj.

Njegomir
Gost
Njegomir

Kad vec spominjete korupciji podjite od vas prvo i sto ne kazete koliko ste vasih u Aerodrome zaposlili pa se onda pitamo sto su aerodromi propali.

Maslina
Gost
Maslina

Posle Ranka morala se i Dragainja upisati u pricu oko EU i da preuzmu zasluge DPS i ove drzave za buduce clanstvo u EU.

Šemsa
Gost
Šemsa

Po prici SDP ispade kako nije njih ne bi CG bila nadomak clanstva EU, samo sto SDP nije ni privirio da pomogne CG u pregovarackim poglavljima.

Julija
Gost
Julija

Kad nemaju jasan izborni program SDP se sad dosjetila ideje da prica o EU, i sve prozimaju kroz EU.

Dzonica
Gost
Dzonica

shvatite vec jednom koliko ste nebitni!

Mona
Gost
Mona

Vi Necete ni cenzus preci….

Urosevic1
Gost
Urosevic1

mnogo ste sebi dali na znacaju, bice bolan pad 30og

Kosarkasica
Gost
Kosarkasica

shvatite vec jednom koliko ste nebitni!

Micos
Gost
Micos

vidjeli su gradjani ko ste i sta ste, a ako vam do sad nije bilo jasno, bice vam jasno 30og

Sone
Gost
Sone

gradjani vam NE vjeruju, kad cete to da shavtite???

Tufko
Gost
Tufko

sa vama sigurno nece bit clanica eu, zna se ko u ovoj drzavi vodi ozbiljnu i odgovornu politiku!

Opstinar
Gost
Opstinar

krenite ispocetka da rjesavate stvari, prvo se unutar sebe dogovorite, a onda vidite mozete li da pricate o ozbiljnijim stvarima, a brzo cete vidjet da ne mozete

Fb_analiticar
Gost
Fb_analiticar

u ovo sto prica joj ni kuci ne vjeruju, a ne da joj povjeruju biraci

Emina
Gost
Emina

Kraljica

Jocika
Gost
Jocika

draginja, draginja..batali se politike da te zamolim

Nenad48
Gost
Nenad48

jedino sto znate jeste da pricate ovo bajke u koje ni vi sami ne vjerujete

Ivanica
Gost
Ivanica

Crna Gora JE jaka i to zahvaljujuci DPSu!

Marijana22
Gost
Marijana22

Gospodja rijesila do EU da nas proseta

Krimirad
Gost
Krimirad

Samo smo Draginju cekali da nas spasi korupcije

Bogdan
Gost
Bogdan

bolje se iskorijenite kao partija

DarkoL
Gost
DarkoL

Mislim da bi profesorica trebala vise da se posveti fakultetu ,nego kampanjni ..

Cerkan38
Gost
Cerkan38

Kad bi nas ti spasavala od korupcije ,ne znam dokle bi dogurali?

Analiticar
Gost
Analiticar

iskorijeniti ti prvo neslogu unute partije

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Kudi druge da bi sebe izdigla Gospodja

Opozicionar
Gost
Opozicionar

da ste, ali niste, niti mozete, ne to, nego nista drugo, tako da je bolje da cutite i pustite ljude koji se razumiju u politiku da vode drzavu

Covid19
Gost
Covid19

pametuj nedje drugo, svi smo vidjeli i shvatili kakva ste partija

Zmija otrovnica
Gost
Zmija otrovnica

Sjedi dje si , ni za dje si nisi .

Litijas
Gost
Litijas

draginja, pametnije ti je da se batalis politike

Barice
Gost
Barice

Znate li sta je cenzus?

Majas
Gost
Majas

vidjecete 30og koliko ste (ne)jaki

Beranac
Gost
Beranac

pokazali ste vi svoju jacinu, bolje se zavucite u rupu i ne oglasavajte se nikad vise

nikadvise
Gost
nikadvise

da biste mogli da govorite o jacini drzave treba da ste jaka partija, a vi to niste, niti cete ikad biti!

mrkela
Gost
mrkela

Držači vreće !

Elan
Gost
Elan

opet bi ovi da se kite tudjim perijem… gospodo, Crna Gora ce biti clanica EU jer je DPS taj koji drzavu vodi pravim putem, a ne vi!

Lasta
Gost
Lasta

da oni iskorijene korupciju?? dobar vic

cickam
Gost
cickam

Za JAKU CRNU GORU!

Princ
Gost
Princ

draginja te bajke pricaj nekom drugom ne vjerujes ni sama sebi a ne gradjani da ti vjeruju

Lokve
Gost
Lokve

dobro ste rekli, gradjani znaju, znaju da vas ne treba glasat ni u ludilu

Rudes
Gost
Rudes

mislim da ni ona sama ne vjeruje u ovo sto prica

Dorijan
Gost
Dorijan

sdp ili daj sta das… ko nam vise ponudi, sa njim cemo….

Akvila
Gost
Akvila

Stvarno nema potrebe da nas ubjedjujes ko je SDP..mi to znamo,samo da vam se fotelje dofatit!

Omegle
Gost
Omegle

Clanica EU cemo biti kad na celu Vlade i drzave budu oni kao i sto su bili svih ovih godina, a da vi ubirate poene nece moci.

Rejna
Gost
Rejna

Vuksanovicka nije ti CG prcija da se razbacujes sa njom neka ti bude kristalno jasno!

Sorela
Gost
Sorela

Smao kako vama odgovara, vi se necete puno ocigleddno trositi, samo interes i to je to.

Grizli
Gost
Grizli

Vi ste digli pricu oko povjerenja tadasnjoj Vladi, vi ste pokrenuli to oitanje i htjeli da Ranko bude na mjestu premijera.

Fossil
Gost
Fossil

Pruzili ste ruke frontu i otada vase ruke nisu ciste. Prljave su od izdajnistva.

Bond007
Gost
Bond007

Ti ćeš čudo napravit😁 śedi đe si, odlično ti je!

Omegle
Gost
Omegle

Niste vi nista, osim sto ste 2016.godine okrenuli ledja Crnoj Gori.

Korset
Gost
Korset

Vazda je bilo ono, pricaj o drugima da prikrijes svoju bruku. Ali, to ovdje ne prolazi nikako.

Eva_zuta
Gost
Eva_zuta

Partija vam se raspada na dva dijela dok govorite o podjelama medju drugima.

Pcelica
Gost
Pcelica

Evo čekamo samo tebe da nas spasiš od korupcije😂😂😂

Njegoš
Gost
Njegoš

Đe žive ovi iz sdp, oni misle da u EU nema korupcije, a da je Zemlja ravna ploča 😂😂😂😂😂😂😂

Poaro
Gost
Poaro

Jeftina si kopija. Nemas uopste smisla za kampanju! Skloni se, nisi zanimljiva.

Agata
Gost
Agata

Draginja dosta je bilo foliranja, lazi i manipulacija i to jeftinih.

Lenkica
Gost
Lenkica

Iz sdp-a ode sve sto valja,jos su jedva skupili potpise za listu podrske, rasipanje clanstva..

Jovana
Gost
Jovana

Mnogo je pažnje privukao ovaj intervju. Zato ovoliko komentara. To je dokaz da je SDP na pravom putu i da ima sve veću pdoršku glasača.

Petar
Gost
Petar

E ovo je intervju. Konkretno. Sa SDP glasači uvjek znaju na čemu su. Prava Crnogorska , građanska, multietnička partija

Tamara
Gost
Tamara

Imate glas od bivšeg glasača SD.

Aldan
Gost
Aldan

Jedina partija koja zaslužuje iskreni glas. Bravo profesorice.

Dejan
Gost
Dejan

Cetinje je uz SDP.

Jelena
Gost
Jelena

Sjever je uz SDP. Bravo Draginja.

Marija
Gost
Marija

Bravo profesorice. Vaši studenti su uz vas.

Aldan
Gost
Aldan

Crnogorci i manjine su uz SDP. Dok neki gube najjači odbor u državi SDP iz dana u dan raste.

Emina
Gost
Emina

Bravo profesorice. Više je SDP uradio dobra za građane Crne Gore nego SD. I zato ćete biti prijatno iznenađenje na ovim izborima.

Kendo
Gost
Kendo

Ranko u politici je sve moguce osim da vi dobijete bilo kakav mandat

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Vidis draginja komentari na koju stranu vode znam da ne mozes na svaki odgovoriti ali za mene je od vas najgore to sto ste sa df i sto njih podrzavate

Marija28
Gost
Marija28

Prvo se ujedinite unutar same partije pa onda mozda predjete cenzus..

Cemenca
Gost
Cemenca

Za fotelju biste nas opet izdali

Javorak
Gost
Javorak

Nit vas ko vjeruje, nit vas ko slusa

Povija
Gost
Povija

Kad predjete cenzus, onda mozete na te ozbiljne teme i ocjene

Velimje
Gost
Velimje

SDP je sad tako nebitan faktor

Bogetici
Gost
Bogetici

Evo Draginja ce nas lansirati u EU 😂😂😂😂

Mareza
Gost
Mareza

ne znam da li ce cenzus preci ovi izdajnici?

Šrćeko
Gost
Šrćeko

Draginja zena laznog morala glasala protiv muza da se napravi malo kao dobra

AliRiza
Gost
AliRiza

Dok je Mila bice Crne Gore i jak Milo je garant Jake Crne Gore,pozdrav draginja

Sultan
Gost
Sultan

Ahhaahahahah ova partija mi je kao da glume u nekoj seriji,znaci 90% izjava im je nerealno i neizvodljivo

Losmi
Gost
Losmi

Zalazu se kao za Cg i njene interese a 2016 stali na stranu opozicije iglasali za prelaznu vladu

kukuruz
Gost
kukuruz

Spremite se crnogorci evo draginje da vas povede u EU

vinjak
Gost
vinjak

Hahahahahha preozbiljna partija,svih 100 glasaca sto imaju se smije na ovakve tekstove

Zorica
Gost
Zorica

Najvise mrzim ovakve lazne moraliste koji sad kao drze pridike a bili uz vlast i koristili sve benefite

Zvoncica
Gost
Zvoncica

Sdp je ugasen zbog sulude i glupe politike Ranka Krivokapica. Savez sa Df vas je ugasio za sva vremena

Mijaujork
Gost
Mijaujork

Samo cekam draginju da nam obeca razvoj nuklearnog naoruzanja i kolonizaciju mjeseca

Egzodus
Gost
Egzodus

Ja da sam na vlast u kotor bi se spejs šatli lansirali hahahahaha e tako zvuce vasa obecanja

Janko7
Gost
Janko7

Bolje im je da rijese pitanja i probleme unutar partije, prvo da krenemp od raskola jedna strana Krivokapic druga Draginja.

kontraš
Gost
kontraš

Ovo je zastidje sta vi ljudi pricate,bajke bukvalno

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Ne mozete vjecno da prelazite cenzus na racun stare slave

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Sdp je propala stranka koja je jaka samo na papiru

Kaktus
Gost
Kaktus

Hahahahaha kakva je podjela u ovaj sdp,pola rankovo pola draginjino ,bukvalno su je doveli kao marionetu da zabavlja narod dok ranko odlucuje

Perica
Gost
Perica

sve dok su imali koristi bili su dio vlasti, a kasnije se presaltali kod DF-a nadajuci se necemu ali su se samo prosuli.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Sdp je stranka politickih oportunista

Suncica
Gost
Suncica

SDP je 2016 izdala interese vlade,ko vama moze da vjeruje?

Leart
Gost
Leart

Predjite cenzus pa onda pricajte nesto

Komita
Gost
Komita

Sta ste radili 28 godina u vlast onda ?

Liberal
Gost
Liberal

Vi ste definicija politicke korupcije ,bili ste spremni da prodate drzavu dfu za fotelje

Dragutin51
Gost
Dragutin51

Ova stranka je podijeljena na Rankovu i Draginjinu struju

Miki V
Gost
Miki V

Dok ste u vlast bili korupcija je bila kleveta i imali ste kad u borbu protiv korupcije zadrzat cu se na njoj. A u vlast sa cencusom i zeru Dps nece imat potrebe za vasom ambicijom u formiranju vlasti.

dezdemona
Gost
dezdemona

glas za najbolju profesoricu!!!

Njegoš
Gost
Njegoš

Čega, profesoricu laži, manipulacije i demagogije 😂😂😂😂😂😂

moraca
Gost
moraca

ovi ljudi zele mir i prosperitet ovoj drzavi…sve ovo drugo je foliranje, jedni zbog mafije drugi zbog ponovnog ujedinjenja sa srbijom

jasnaB
Gost
jasnaB

jedina normlna partija u CG

Nina25
Gost
Nina25

Crna Gora ide prema EU! Uz ovu vlast cemo to I postici.

Naida
Gost
Naida

Kad vidim da SDP nešto komentariše, zaobilazim

Vukov_most
Gost
Vukov_most

SDP je postala sprdnja partija.

Nudo
Gost
Nudo

Vi vise nemate povjerenje narodna.

Osjecenica
Gost
Osjecenica

Vi ste prvi koji ste korunpirani.

Kontra
Gost
Kontra

Najozbiljnija partija u cg, i najsimpatičnija političarka!

Mirso
Gost
Mirso

Govorite o jakoj Crnoj Gori a u nekim gradovima ste u koaliciji sa rušiteljima naše države

pozitivna
Gost
pozitivna

E da su ti rusitelji na celu svake opstine, kamo srece

Susnjar
Gost
Susnjar

Bili ste dio vlasti sve dok vam je odgovaralo, kada se Krivokapiću ponudilo mjesto premijera skočilo se medju partije koje su protiv države, sramota ste teška.

Mirso
Gost
Mirso

Da niste minirali DPS ko zna šta bi bilo

Ribolovac
Gost
Ribolovac

A ti si u Skupštinu glasala protiv supruga da bi pokazala lažni moral, folirant nad folirantima.

Jelena
Gost
Jelena

Vi nikad jaki nijeste bili,niti ste samostalno ikad bili sposobni da vodite partiju! Bez DPSste mrtvo slovo na papiru,ljudi i ne znaju da jos uvijek i postojite

Sasa
Gost
Sasa

Pukoste vi za Crnu Goru pa ste u koaliciji isli sa DF samo da bi makli DPS

Strelac
Gost
Strelac

narod vam nista vise ne vjeruje.

Cajo
Gost
Cajo

Spremni ste i na pakt sa djavolom,jer vi samo lazni moral imate!!

Marko
Gost
Marko

Pitanje je hocetel cenzus proc a ne da pricate o bilo cemu.

Kalina
Gost
Kalina

Vi ste jednom izdali CG,kasnije ste to radili vise puta s vekikom lakocom,ovog puta cete se prodat za bilo kakav dogovor samo da vasi licni interesi dodju u prvom planu

Dragicaaaa
Gost
Dragicaaaa

Vi jadni ni cenzus preco necete a pricate o nekim promjenama….

Garo
Gost
Garo

DPS je nikad jaci,a CG nikad jaca i razvijenija zemlja..To mogu da ospore samo oni sto ne zele da vide!!!

Kse
Gost
Kse

Vi nakon izbora idete u zaborav,i ovako malo ko zna da uopste postojite

Leonardo
Gost
Leonardo

Zasto se prvo nijeste bavili vasom partijom koja odavno je partija podjela a ne promjena!

Vukan
Gost
Vukan

Zbog fotelje ste i drzavi prodali,spremni ste i na pakt sa djavolom!

Jelo
Gost
Jelo

Dok ti je DPS valjao i CG ti je valjala,sad ti nista ne valja nego na sve nacije gledas sebe da izrekleamiras!

Sveznalica
Gost
Sveznalica

Ne znam ko vam može više išta vjerovati

Crnooka
Gost
Crnooka

Prešli ste u opoziciju jer su vam obećali nešto i kupili vas sa tim

Jovan
Gost
Jovan

Najbolja politicarka.

Balsa
Gost
Balsa

Glasam SDP.

Alma
Gost
Alma

Kraljice uz tebe sam!

Alen
Gost
Alen

Bravo!

Kameleon
Gost
Kameleon

Sad vam došlo do napamet da se zalazete za nešto, dje ste bili dok ste vladali?

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Ljudi su odavno provalili ko ste vi

Strelac
Gost
Strelac

vi samo ste jaki na pricu, a sto se tice djela niista ne preduzimate.

Pivcee
Gost
Pivcee

jadna Draginja ne zna nii dje ce, ni sta ce

Evita
Gost
Evita

Jasno je da jedino SDP može pogurati ovu zemlju naprijed. Jedino oni imaju znanja i mogućnosti da ne poruše sve ovo dobro, a da naprave nešto u budućnosti, kako bi se normalno živjelo.

Blog
Gost
Blog

jeste li sebe brojali u toj korupciji? Prvo sebe iskorijenite.

Duško
Gost
Duško

Lako je na tudje zasluge formirati price 😜

Zver
Gost
Zver

Je li vas sramota, 2016 ste izdali Crnu Goru i sada vi kao neka postena prtija.

Lepotica
Gost
Lepotica

vi da iskornijenite korupciju, nijeste ni za sta sposobni .

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Sdp luzeri. Dps do pobjede!!!

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Zar SDP jos postoji??? Samo DPS JE OPCIJA KOJA POBJEDJUJE!!!

Njegoš
Gost
Njegoš

Hrvatska čim je riješila pitanje četnika eto je odmah u EU, dok kod nas sdp surađuje sa četnicima, a priča o EU 😂😂😂😂😂😂

Helena23
Gost
Helena23

Aooo. Ne mogu Draginju. Doma idi. Dps je jedina prava partija za Crnu Goru!

Ubljanin
Gost
Ubljanin

Nevidjena drskost da vi, gospodjo, nama o tome!

Zdravkovic
Gost
Zdravkovic

Crna Gora sa vama ne moze biti JAKA,izdajnik nikad ne moze da ojaca nekoga!!!! Slabi ste,jadni,zalosni i nemoralni!!!

Cetinje
Gost
Cetinje

Ova Draginja kao da je pala s marsa,a do juce su zajedno DPS i SDP lupezali i unakazili Crnu Goru,i Draginja izigrava “postenje”,da te zamolim Draginja u LADOVINU.

Perikle
Gost
Perikle

Ko jos vama vjeruje kukali… Ne laprdajte

Djetelina
Gost
Djetelina

Ima li jos iko ko vam vjeruje i sto nema???

Liman
Gost
Liman

Vjeruju vam ljudi pa to je sou,niko lao vi🤣🤣
A ne zasmijavaj nas Draginjice.. Jaki sad na rijecima nikad na djelima.. Jako brzo propadate

Cerak
Gost
Cerak

Sta mozemo od SDP-a gluposti cuti,to ne mozemo nidje vise cuti…. Jaka je partija koja iza sebe ima podrsku naroda,pogledajte samo podrsku DPS-a i shvaticete ko je jak a ko slab 😉😉

Goran
Gost
Goran

Kome je evo punih 5.godina u opisu posla borba protiv korupcije!!! Ima li odgovornih.

Bukovica
Gost
Bukovica

Ko jos vama vjeruje…

Vezuv
Gost
Vezuv

Draginjice posle izbora i pobjede DPS-a,o cemu ces pricati?? Do iducih izbora Boze zdravlja kad udjemo u EU sta cete onda? Ocete tad reci za sebe da ste JAKA partijica??

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Prije cu za URU glasati no za JAKOTE iz SDP-a 🤣🤣🤣 (ura ne nadaj se necu ni za vas glasati)

Joj
Gost
Joj

Ti koja izdas drzavu,sve interese zbog malo slave,usla bi u koaliciju s ljudima koji nisu za EU samo radi politicke slave

Ekatarina
Gost
Ekatarina

Niko vise ne vjeruje ovim izdajicama

Dr_Haus
Gost
Dr_Haus

Kako može ovako da priča poslije događaja sa Rankom? Čovjek je htio državu da proda da bi se ubacio u premijersku fotelju, po obećanju opozicije koja negira Crnu Goru kao državu. Eto toliko.

Joca
Gost
Joca

Ti da pricas o jacini CG,vama ni partija od 10 ljudi nije jaka a kamoli vi da vodite drzavu

Vidosava
Gost
Vidosava

Ova zena je toliko sigurna da joj neko vjeruje, mozda samo oni kod kuce. Posto narod iz prilozenog vidimo, nije glup!

Kapet
Gost
Kapet

Ti da nesto pricas,ti nijesi sposobna ni politicki ni zrela da stvaras drzavu

Boronjina
Gost
Boronjina

SDP je davno dokazao da prije svega na sebe misle pa na narod

Mr_Bin
Gost
Mr_Bin

Da se sdp pitao, ko zna što bi bilo sa Crnom Gorom. Sjetimo se samo 2016 …

Akademik
Gost
Akademik

Sto ce Ranko raditi, ako SDP ne predje cenzus. Navikao ke zadnjoh 19 godina da uziva u beneficijama kao poslanik i predsjednik Skupstine.

Vojislav
Gost
Vojislav

Medo je neprikosnoveni lazov,vidimo da je Draginja pokusala da se sluzi lazima ali ne umije ona to,upetljala se i sad mlati sve i svasta…

Ankica
Gost
Ankica

Dobro je imati samopouzdanje, ali Draginja je presla svaku mjeru…

Zabranet
Gost
Zabranet

Dok si bila dio vlasti sve ti je odgovaralo sad odjednom ti ne valja

Antropolog
Gost
Antropolog

Jasno je da ce SDP i URA da se bore za cenzus. Zato se i napadaju medjusobro, boreci se ciljno za jedan dio crnogorskih biraca.

Slobodan
Gost
Slobodan

Sdp prvo treba da rješava unutrašnja pitanja. Pola je na Rankovoj, a pola na Draginjinoj strani. Tako slabi iznutra, a pričaju kako su jaki.

Sarita
Gost
Sarita

Ona da nas uvede u EU, kako je prijateljica?

Helena
Gost
Helena

Draginja uci narod o moralu,Ranko kako da izdate sve za sta ste se zalagali pa cak i drzavu.. Znaci divna partija nema sta.. A jos pored svega ovoga oni se podjelise unutar partije n Rankove i Stankovice… I oni za sebe kazu da su JAKI?? 🤣🤣🤣🤣

Antoan
Gost
Antoan

SDP živi u iluziji da su jaki. Činjenica je da nikad nisu bili jaki, nego su se šlepali.

Rolex
Gost
Rolex

Da tacno sve sto je napisano u gornjem intervju samo JAKA SDP moze da usmjeri pravni sistem i ekonomiju u pravom pravcu jacanja drzave bez korupcije i kriminala.Crnogorci upamet se i glasajte za JAKU SDP!

Njegoš
Gost
Njegoš

Ko pametan glasa za četnike?

Kosić
Gost
Kosić

Dosta nam ke više lažnih moralista.

Kosić
Gost
Kosić

Kao običan građanin pitam se, da li bih mogao sjutra u Skupštini ili bilo đje drugo, glasati protiv svog bračnog supružnika, kao što je gđa Stanković glasala protiv svog muža.

Lob
Gost
Lob

Da je SDP ostao dio vlasti, niđe nas ne bi bilo. To je realnost koju bi Draginja konačno trebala da shvati.

Sreten
Gost
Sreten

Kakav jaki Sdp kukali,niksd nijeste bili jaki niti cete ikad biti!! 30og cete zapravo vidjeti koliko ste slabi!

Stedim
Gost
Stedim

Partija koja je izdla narod zbog sopstvenih interesa!

Bole33
Gost
Bole33

Odlicno si rekla da nema potrebe predstavljati SDP jer ga gradjani dobro poznaju.. Koliko vas dobro poznajemo vidjecete 30og avgusta kad dozivite poraz na izborima!!

Larisa
Gost
Larisa

Kad kazes iskorijenili bi korupciju,obuhvata li to iskorijevanje vase korupcije,jesi li sebe stavila u isti kos i sto ne???

Betmen
Gost
Betmen

Kolika (ne)sloga vlada kod vas unutar partije sunce ti…

Akademik
Gost
Akademik

Da li mislis na korupciju, kada govoris o sebi ili o drugima.

Lenka
Gost
Lenka

Vi se zalazete za Crnu Goru i sve njene interese? Pa sto izdaste crnogorske interese 2016 godine??? Izdade li ih Ranko jer mu se obecalo da ce biti premijer od strane opozicije koja nikad nije nista uradila za CG,naprotiv htjeli su i dalje to hoce da ugase drzavu!!!???

Morakovo
Gost
Morakovo

Draginja bas ne zna na koju bi stranu.

Dragova_luka
Gost
Dragova_luka

Cirkus zvani SDP!

Hemuli
Gost
Hemuli

A prodaste li se vi za malo obecanja opozicije??? Proda li se ranko radi fotelje sjecate li se? I vi mi nesto pricate,a micite mi se tamo…

Ćipur
Gost
Ćipur

Ne znam kako mislite da možete da zavaravate narod kad unutar partije imate razdor tako biste nam i državu vodili.

Drazen26
Gost
Drazen26

Po prici Ra kovoj i tvojoj,SDP je jedna dobrica koja je sve radila u korist gradjana. Pa isto tako ta dobrica se preobrazi 2016godine… Pricate o tome kako ste vi ti koji ste donijeli nezavisnost Crne Gore.. Molim vas ne mlatite vise

Lukovo
Gost
Lukovo

Bili ste na vlast,sve dok je vama odgovaralo. Pa ste isto radili sto i sad! Samo pricali a nista ne radili! Tako da vidjelismo svi mi kako vi i sta radite…

Rastovac
Gost
Rastovac

Pa sto izdaste sve ono za sta ste se zalagali?? Dobro imate obraza da obecavate nesto,i da pricate sta bi vi uradili kad dodjete na vlast.

Sipacno
Gost
Sipacno

SDP Ranka i SDP Draginja,zamislite koliki nesklad vlada unutar SDP-a kad su oni podjeljeni.. I vi garantujete i pricate nesto,pokrijte se usima

Piazza
Gost
Piazza

Pa sto izdaste sve to 2016 godine??? Presli u opoziciju,da vam nijesu obecali oni rijeke i doline?? Najgora partija..

Goran
Gost
Goran

A dje su trebali da ostanu….kod koga dome.

Send this to a friend