Politika

Vuksanović Stanković: Mi ćemo prekinuti praksu da se iz Pljevalja samo odnosi

Predsjednica Socijaldemokatske partije Draginja Vuksanović Stanković posjetila je danas Pljevlja u okviru kampanje “Crna Gora u pokretu”. Tokom posjete predsjednica SDP se upoznala sa stanjem u ovom gradu, sa posebnim akcentom na problemima vezanim za zdravu životnu sredinu, pitanje toplifikacije, kao i tajkunskih privatizacija nekadašnjih velikih pljevaljskih preduzeća.

“Baš danas na Svjetski dan borbe protiv siromaštva, u gradu gdje većina građana gladuje,luksuznim kolima dolaze ministri sa Predsjednikom Vlade da održe sjednicu Vlade. I šta će vam poručiti sa te sjednice Vlade dragi moji građani Pljevalja? Da su njihovi tajkuni opljačkali građane Pljevalja, da je sve više siromašnih,da je sve više onih koji napuštaju Pljevlja i odlaze iz Pljevalja i naše drzave, a da je stopa mortaliteta mnogo veća od stope nataliteta. Mi ćemo prekinuti praksu da se iz Pljevalja samo odnosi, da se Pljevlja i njeno bogatstvo samo iskorišćavaju i da od toga korist ima samo centralna vlast i njeni tajkuni”, navela je predsjednica SDP.

Kako je poručila, sjećaju se svi njihovih obećanja o drugom bloku, o toplifikaciji Pljevalja.

“Poručiću vam da nijesu ispunili ono što su godinama obećavali,da nijesu sagradili drugi blok termoelektrane, da ništa nema od dugo obećavane toplifikacije grada Pljevalja. Svih ovih godina, poručiću vam, da su vas varali, i da su vas na kraju prevarili, to je poruka sa današnje sjednice vlade. Mi imamo plan kako da, od resursima bogatih Pljevalja, učinimo život njegovih gradjana pristojnim, a životnu sredinu primjerenu evropskim standardima”, istakla je on.

Kako je navela, pvi vrijedni ljudi zaslužuju neuporedivo bolji tretman i to će im obezbijediti.

“Pljevlja je grad koji kroz Rudnik i Termoelektranu mnogo daje ekonomiji Crne Gore a zauzvrat se iz Pljevalja uglavnom samo odnosi a grad zagađuje”, zaključila je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ko ce tebi sto vjerovat? Zabola si muzu noz u leđa…Crnogorke nikad nijesu htjele odat brata ili muza no prije poginut..

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ako će Crna Gora izgledati kao tvoj brak- nemoj se puno truditi.

Bokelj
Gost
Bokelj

Bravo neka neko konacno vrati pljevljane iz Boke u pljevlja

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Ha ha ha

Send this to a friend