Politika

Vuksanović Stanković: MUP da se oglasi povodom dvojnog državljanstva Spajića i Leposavića

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković zatražila je od ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića podatke o aktivnostima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo nakon informacija da ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i  ministar pravde Vladimir Leposavić imaju i državljanstvo druge države, suprotno zakonu, saopšteno je iz SDP-a.

Kako podsjećaju, NVO aktivista Srđan Perić u televizijskoj emisiji je iznio podatak da su dvojica ministara u Vladi Crne Gore državljani druge države gdje imaju i pravo glasa.

“A kako se niti ti ministri, niti Ministarstvo unutrašnjih poslova nijesu oglasili da potvrde ili demantuju tu tvrdnju, tražimo od ministra Sekulovića da obavijesti javnost o upravnim aktivnostima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo ovim povodom”, kazali su iz SDP-a.

Prema njihovim riječima, nepotrebno je objašnjavati koliko je značajno da građani imaju tačnu informaciju o javno iznijetoj tvrdnji da članovi Vlade krše zakon.

“Koliko je važno da utvrdimo da li pojedini članovi Vlade krše zakon važno je da građani imaju i informaciju i o ponašanju Ministarstva nakon nakon iznijetih optužbi da je prekršen zakon, pa pozivamo ministra Sekulovića da javno objavi sve preduzete aktivnosti, kao i vrijeme kada su preduzete, kako bi vidjeli da li resor kojim rukovodi primjenjuje zakon jednako prema svima, ili štiti Sekulićeve kolege iz Vlade”, zaključuju iz SDP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Staxe
Gost
Staxe

Oćete li se gospođo oglašavat povodom ovijeh kvadrata?

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Vlada otvoreno krši zakone. Oni ne mogu biti na funkcijama!!

.....
Gost
.....

Carice, svaka čast! Istraj u tome, profesorko!

Send this to a friend