Politika

Vuksanović Stanković: Ne damo suverenu Crnu Goru, ali ni da se pljačkanja prekrivaju crnogorskom zastavom

Ne smijemo dozvoliti da državna suverenost bude ugrožena od onih koji se ne slažu sa njenim postojanjem, ali ni da se krađe i pljačkanja građana i imovine prekrivaju crnogorskom zastavom. I jedan i drugi atak, su jednako opasni i udaraju na temelje državnosti i nezavisnosti, poručila je u intervjuu portalu CdM poslanica i čalnica Predsjedništva SDP Draginja Vuksanović-Stanković. Tvrdi da u Crnoj Gori mafija pokazuje da ima veću moć nego u našem okruženju ili razvijenim evropskim državama, ali da ne upravlja zemljom. Za SDP kaže da je uvijek bio za to da se podrže sve investicije i da svako ko želi da uloži novac u Crnu Goru ima odlčne uslove za zaradu i razvoj, ali nijesu za to da razne Deripaske iznesu iz ove zemlje stotine miliona eura dok 5.000 radnika KAP-a i Boskita gubi posao.

CdM: Ko je kriv što je minimalac u Sloveniji veći nego prosječna zarada u Crnoj Gori?

Vuksanović-Stanković: Nije ovdje pitanje u poređenju minimalca u Sloveniji sa našom prosječnom platom, ovde je riječ o tome da naši radnici rade za plate koje su manje od socijalne pomoći u Sloveniji. Najveći krivac je Vlada Crne Gore koja svojim tvrdoglavim stavom ne dozvoljava da se brojna ekonomsko-socijalna pitanja stave u prvi plan i rješavaju prioriteno na zadovoljstvo građana, poslodavaca i veće prihode za samu državu.

Istovremeno tajkuni su operezovani najmanjim porezom na profit u Evropi pa čak ni tako niske poreze ne plaćaju već je iznos poreskog duga dostigao pola milijarde eura. S tim ćemo se efikasno obračunati, štiteći sve koji pošteno rade i zarađuju, ali i omogućavajući našim radnicima plate od kojih se dostojanstveno živi.

Dok Crna Gora stoji u mjestu, kad su u pitanju prosječna plata, iznos penzija ili minimalna zarada već skoro sedam godina – druge zemlje brinu o standardu svojih građana. Tako su u tih 7 godina plate u Rumuniji udvostručene, slično je sa Bugarskom i brojnim istočnoevropskim zemljama. Kosovo je podiglo minimalnu zaradu na 250 eura dok su i sve ostale zemlje regiona tokom protekle godine značajno uvećale iznose minimalne zarade i tako značajno povećale prihode u budžetu, ali i iznos prosječne plate i penzije.

Danas bi se 90 odsto građana Crne Gore potpisalo da prima minimalnu slovenačku platu koja će od 1.januara 2019-te iznositi 650 eura, a nama ostaje i naredne na nivou 193 eura. Slovenija je zemlja sa kojom smo preko 70 godina bili u istoj državi, imali prilično sličnu industrijsku proizvodnju do devedesetih i za kojom smo konstantno smanjivali zaostatak. Danas je za nas zemlja blagostanja i na nama, novoj generaciji predstavnika naroda Crne Gore je zadatak da to promijenimo, da Crna Gora bude rame uz rame sa razvijenim evropskim zemljama, zemlja dobrog i kvalitetnog života za sve naše sugrađane.

CdM: Kazali ste da građanima mora biti jasno da biti protiv DPS-a ne znači biti protiv crnogorske državnosti. Da li se situacija mijenja na ovom polju?

Vuksanović-Stanković: SDP je na put obnavljanja crnogorske državne nezavisnosti krenula početkom devedesetih, zajedno sa liberalima Slavka Perovića, predstavnicima manjinskih partija, NVO sektora i hrabrih medija. Uz borbu za vraćenje imena naše zemlje na svjetsku mapu vršili smo i emancipatorsku ulogu prema onima koji nijesu shvatili prednosti sopstvene države, a među njima je bila i DPS. Drago nam je da su došli na političke pozicije svih koje sam navela tokom 2001. godine i što su bili snaga uz pomoć koje je i realizovana ideja nezavisne države na referednumu 21.maja 2006. Danas je zadatak da se u našoj zemlji dobro živi i da ona bude dovoljno široka za sve koji su vezali svoju sudbinu za ovo parče zemlje, mora i neba.

Biti protiv partijske elite koja radi isključivo u interesu pojedinaca znači boriti se za ustavni i ekonomski patriotizam. Ta borba je za poštovanje zakona ove države, za plate od kojih se dobro živi, za najbolje znanje koje djeca stiču u školi, za efikasnu i brzu zdravstvenu brigu koju pružaju stručni i odlično plaćeni medicinski radnici i naravno za socijalnu brigu koja je dostojna čovjeka kome je ona neophodna.

Zbog toga smatramo da Crnu Goru treba razvijati na temeljima ustavnog patriotizma u kojem se zna odnos prema državi, njenim simbolima i državnom trajanju, ali i prema tome da ona mora biti država pravičnosti i socijalne pravde. Ne smijemo dozvoliti da državna suverenost bude ugrožena od onih koji se ne slažu sa njenim postojanjem, ali ni da se krađe i pljačkanja građana i imovine prekrivaju crnogorskom zastavom. I jedan i drugi atak su jednako opasni i udaraju na temelje državnosti i nezavisnosti.

CdM: Da li u Crnoj Gori mafija vodi glavnu riječ?

Vuksanović-Stanković: U Crnoj Gori mafija pokazuje da ima veću moć nego u našem okruženju ili razvijenim evropskim državama, međutim ne bih rekla da upravlja zemljom. Mora joj se stati na put, time što će se državni organi, od policije do tužilaštva i sudstva oštro obračuvati sa svim njenim pojavnim oblicima. Ne smijemo važiti za zemlju u kojoj nema presuda za krupne kriminalce, organizovane kriminalne grupe ili korumpirane političare, a istovremeno strogoću trenirati na pojedincima koji nelegalno posijeku pet metara šume. Selektivna pravda je najgora vrsta nepravde i zbog toga je na svima u sistemu težak zadatak da ispune očekivanja naših sugrađana i međunarodnih partnera, da Crna Gora bude pravna i bezbjedna država.

Lideri u cijeni goriva i akcizama

CdM: Istraživanja pokazuju da je Podgorica najsiromašniji Glavni grad u regionu. Sa druge strane, svakodnevno čujemo da smo lideri u regionu. Gdje je, i šta je zapravo istina?

Vuksanović-Stanković: Istina je ono što građani vide na početku mjeseca na svojim računima. Desetine hiljada njih vide plate od 195 eura, penzije od 120 eura, niska socijalna davanja. S druge strnae smo lideri u cijeni goriva i akcizama, lideri u cijenama ljekova koje naši građani plaćaju, lideri u cijeni struje za domaćinstva u regionu, dok komplet knjiga za dva osnovca ili drva za ogrjev koštaju koliko nečija plata.

Građani ne osjećaju “liderske benefite” o kojima Vlada govori, ali osjećaju vlasnici jahti koji gorivo u našim marinama sipaju po cijeni od 59 centi za litar, jer to gorivo nije oporezovano, za razliku od onog koji plaćamo za kola hitne pomoći ili vatrogasce. Priorite naše Vlade nijesu naši građani, nego povlašćeni domaći i strani privrednici i to smo vidjeli i pri opraštanju duga koji je imao Porto Montenegro ljetos. S druge strane, Podgorici nedostaje 6 vrtića, nova Gimnazija, grad od 200.000 stanovnika nema svoju Bolnicu, mnoge ulice u predgrađima izgledaju kao u Afganistanu, građani Donje i Gornje Gorice osjećaju kako se “udarnički” radi 3 kilometra puta duže nego što je trebalo za prugu Podgorica -Nikšić prije 70 godina…

Dok se u Tetovu, Vladičinom Hanu, Lebanima, Tešnju, Bijeljini ili Međimurju otvaraju fabrike sa hiljadama radnike u kojima se prozivode djelovi za Jaguare i Mercedese, proizvode Pradu i Boss odijela, informatička oprema i precizni aparati, u Podgorici je jedina grana privrede koju su lokalni upravljači razvili stanogradnja i otvaranje kafića. Kada hiljade radnika svakog jutra budu odlazile u fabrike kao nekad u Radoje Dakić, Marko Radović, Titeks i KAT, kad u Podgorici opet budemo proizvodili mašine i solarne panele, naš Glavni grad će u punom smislu te riječi biti glavni grad evropske Crne Gore.

S druge strane u Podgorici se još i dobro živi kakvo je stanje u nekim drugim gradovima Crne Gore. Moramo ravnomjerno razvijati našu zemlju, kako se ljudi ne bi selili iz Kolašina, Cetinja, Bijelog Polja ili Ulcinja i kako bit ti i ostali gradovi opet predstavljali značajne ekonomske, kulturne, obrazovne i sportske centre naše države.

CdM: Kako komentarišete ideju dijela opozicije da se vanistitucionalno “obračuna” sa vladajućom elitom?

Vuksanović-Stanković: Dijelu opozicije je protekla godina prošla više u želji da se nametnu kao lideri ostalom dijelu opozicije nego kao alternativa vladajućim partija. Zbog toga je opozicija i doživjela niz poraza, koji su uticali na apatiju u cjelokupno društvu. Bez jake opozicije, nema kontrolisane i smjenjive vlasti i mislim da je pravi model borbe ono što radi SDP – svakodnevni rad u Skupštini, predlaganje boljih rješenja od onih koja predlaže Vlada i borba za interese svih građana bez obzira na naciju i vjeru.

Rad u institucijama sistema pokazuje da i sa ne previše snage možete značajno da promijeniti sistem. S druge strane, mi smo prikupili 11.000 potpisa podrške građana za povećanje minimalne zarade i to je takođe demokratski i institucionalan način borbe, iako se odvija na ulici.

Građanima nam zbog svega ovoga svakodnevno daju podršku, ali ostavljam za autonomno pravo svakog političkog subjekta da odredi pravi način borbe za nametanje svoje političke platforme.

Borba traje

CdM: Kada će građani Crne Gore da žive bolje?

Vuksanović-Stanković: Kada u Crnoj Gori ostavimo dvadeseti vijek istoričarima i zapitamo se zajednički kako da nam djeca žive bolje u dvadeset i prvom. Jer ovako ih samo trujemo našim podjelama koje ćemo teško prevazići. Kad se Albanac iz Ulcinja, Srbin iz Berana, Bošnjak iz Pljevalja, Crnogorac sa Cetinja ili Hrvat iz Kotora zapitaju zašto rade za platu od 193 eura koju Amerikanac crnogorskog, albanskog, srpskog, škotskog ili meskičkog porijeka zaradi za 13 radnih sati onda ćemo napraviti početni korak da nam nekad plata i standard života budu kao u srećnim zemljama Zapada.

Kad se budemo zajedno, kao građani, zapitali da li nam djeca idu u najbolje škole i vrtiće, da li se liječimo u modernim bolnicama i domovima zdravlja, da li naši penzioneri imaju dovoljno i za sebe i za unučad – upravo tog trenutka će početi da nam bude bolje.

Mi u Crnoj Gori imamo sreću da smo “osuđeni” jedni na druge. I upravo to moramo pretvoriti u našu prednost na Balkanu, da pokažemo da smo otvoreno, građansko društvo koje može biti omiljeno mjesto za biznis, investicije i odmor podjednako za stanovnike Prištine i Beograda. Da iskoristimo svoje potencijale kako bi svih 650.000 građana živjelo bolje i srećnije, da se barem nekoliko hiljada njih u narednih par godina vrati ovamo iz inostranstva i pokrene biznis u svom Plavu ili Nikšiću. To će biti puna mjera kvalitetnog života za sve, da se naše kćeri i sinovi vraćaju u svoju zemlju, a ne puki rast BDP-a od kojeg 95 odsto građana nema nikakve koristi.

Naša borba za promjene traje, i završićemo je pobjedom nad partijskom elitom. Ta pobjeda će značiti bolji život za sve građane i građanke naše države.

CdM: DPS Vas je optuživao da ste, zajedno sa liderom SDP Rankom Krivokapićem, učestvovali u hajci i harangi protiv mnogih investitora. Ima li istine u ovim optužbama?

 

Vuksanović-Stanković: SDP je uvijek bila za to da se podrže sve investicije i da svako ko želi da uloži novac u Crnu Goru ima odlčne uslove za zaradu i razvoj. Ali nijesmo bili za to da razne Deripaske iznesu iz ove zemlje stotine miliona eura dok 5.000 radnika KAP-a i Boskita gubi posao. Nijesmo dali EPCG za 40 miliona eura, a onda je 4 godine kasnije 43 odsto te EPCG prodato za 450 miliona eura. Crna Gora ima prekrasnu obalu koju ne smijemo betonirati u ovoj generacji, jer će možda neka nova generacija Crnogoraca umjeti bolje da upravlja sa njom, zbog toga nijesmo dozvolili da se plaže prodaju po 10 ili 12 eura po metru kvadratnom i mislim da smo bili u pravu.

Ono što znaju građani jeste da je to bila pobjeda nad otuđenom partijskom elitom i njihovim tajkunima koji su htjeli da otmu imovinu svih i da je daju pojedincima koji bi se još više bogatili, a malom broju ljudi davali scijalnu pomoć umesto adekvatnih plata.

S druge strane, najveću negaciju te tvrdnje DPS-a vidimo u proteklih 3 godina kako SDP nije dio izvršne vlasti kroz činenicu da nije došao ni jedan ozbiljan strani investitor koji bi otvorio barem 100 radnih mjesta u proizvodnji.

SDP je ponosna što se nijesu prodali infratrukturni resursi države poput Luke Kotor ili Luke Bar, HG Budvanska Rivijera ili Plantaža koje su u stanju da prave milionsje profite i u državnom vlasništvu. Pri tome zapošljavaju hiljade vrlo dobro plaćenih radnika.

Dolaskom naše partije na vlast stvorićemo uslove da privučemo stotine malih i srednjih prozvodnih preduzeća iz zemalja EU i NATO koje će zaposliti građane Crne Gore. Hale fabrika Oboda, Radoja Dakića, Gornjeg Ibra, Primorke i Napretka će opet biti proizvodni motor razvoja crnogorske ekonomije.

“Poštenija politika”

CdM: Bili ste dugo dio vlasti sa Demokratskom partijom socijalista. Da li je i zašto politika SDP “poštenija” od njihove? Šta SDP, u viziji državnog razvoja, danas razlikuje od DPS?

Vuksanović-Stanković: U našoj borbi za promjene su zacrtani ciljevi stvaranja države koja pripada svim građanima, i Albancima, Bošnjacima, Hrvatima, Srbima, Muslimanima i Crnogorcima. Bez razlike da li su katolici, paravoslavci, muslimani… ne radi se ovdje o tome da li je naša politika „poštenija“ od njhove. Ovdje se radi o tome da oni brinu samo o sopstvenim interesima, umjesto o interesima svih građana.

Imamo plan za ostvarenje ustavnog i ekonomskog patriotizma koji će dovesti do većih plata, najbolje zdravstvene zaštite svih naših građana, dostupne socijalne brige za sve kojima je potrebna, i ono što je posebno značajno za budućnost države – najbolje obrazovanje djece.

Samo nekoliko predloga iz oblati ekonomsko-socijalne politike mogu objasniti suštinsku razlika između dvije partije. SDP se, za razliku od DPS-a, zalaže za povećanje minimalne zarade na 250 eura, uz uvođenje startnog neoporezivog dijela, zalažemo se ukidanje kriznog poreza na plate, za smanjenje akciza na gorivo, naplatu poreza tajkunskim firmama, uvođenje prava na slobodne dane tokom praznika, kupovinu lat-top računara za sve crnogorske učenike, veće plate za zdravstvene i radnike u obrazovanju i u desetinama zakonskih akata koji su u proceduri ili pripremi.

Zbog svega toga, ovu godinu dočekujemo uvjereni da je naša politička ponuda superiornija i da će dobijati sve veću podršku građana naše domovine.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Koliko su stavovi i ocjene gospodje Vuksanovic-Stankovc validne.Izbor sugovornika je vjerojatno potekao je,prije svega,od drugog prezimena.

Ljuta
Gost
Ljuta

Albancima, Bošnjacima, Hrvatima, Srbima, Muslimanima i Crnogorcima. Bez razlike da li su katolici, paravoslavci, muslimani…
ZASTO TIM REDOSLEDOM?
PUSTI MALO IVICU DA RADI SVOJ POSAO INACE NECE BITI PO DOBRU ZAPAMCEN

Geslo
Gost
Geslo

Ovo je zemlja cuda. Kad su bili vlast ista situacija je bila. Danas na ivici cenzusa hoce da uvecaju minimalnu zaradu. Pa kako?!

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Ima realnu pricu i vidi se da joj smeta sto ova zemlja ide putem korupcije u propast. dps prica o junacima i precima da zamaze oci narodu.majstori iluzije.

moleban
Gost
moleban

zamisli uspanicenu partiju koja placa botove da pisu ovakve idiotske bljuvotine. trkaju se k oce vise da bljuje

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Krivo im đe oni ne mogu da pljačkaju, kao i Demokratama i DF-u. Sve je to ista pašta.

Drusici
Gost
Drusici

Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa e ne brini za ugrozenos 600 000 ojadjelih gradjana i to ti je drzava e tugo na osnov cega ti platu primas

Rolex
Gost
Rolex

Samo da se nasmijem na njihovu moc…hahahahahaha….

Betoven
Gost
Betoven

A kako je to ne date? Koalicijama sa DF-om?

Meho kodro
Gost
Meho kodro

Imali ste kad ih spriječiti

Darko
Gost
Darko

Mucite izdajnici Crne Gore, za stolicu bi sa crnim djabolom. S kim ste u bd, ko, h novi?

Nepoznati
Gost
Nepoznati

Do skoro je imala jedno prezime?!?!?!?!?

Alfa
Gost
Alfa

no coment

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

SDM-ova miljenica pošto je iz SDP,to se već duže vtemena vidi da forsirate SDP.Nemojte uvažena redakcijo,to svak vidi ko prati Vaš poral.

Napomena
Gost
Napomena

Sve bi obo bilo lijepo da ste pricali tokom 18 godina vodjenja vlasti sa DPS-om….

Prc CG
Gost
Prc CG

A ti ćeš čudo napraviti,uhvati se pod ruku sa onim tvojim fosilom pa negdje na rehabilitaciju mozga,ko tebe još drži za ozbiljno……?????

Boba
Gost
Boba

Ahahahah! 👍👍👍

jelena
Gost
jelena

bravo hahahahaha

Gazi Me Stane
Gost
Gazi Me Stane

Digni mach Draginja I povedi narod u slobodi

bokelj
Gost
bokelj

Put Karpata! Sas traktorema!

Roki
Gost
Roki

Mach? Misliš Manch malon?

Mitar
Gost
Mitar

Ovo su prave patriote za razliku od ovoh koji su na vlasti koji nikad nisu bili za Crnu Goru. Zbog njih smo vodili ratove, bili pod sankcijama, nazivani tada izdajnicima, oni su tada bilo srbi ( to su i danas), nikakav osjecaj prema CG nemaju , samo znaju da je osramote, opljackaju i uniste. A kad se ovo kaze opet… Više »

Mario
Gost
Mario

Mitre zivis li ti u Avganistan sto ne “poznajes”zbivanja u Crnoj Gori.Sve ovo LIJEPO rece “nasa”heroina Draginja,ali zaboravi veoma bitnu i sto je NAJGORE ISTINITU PRICU. Dakle PUNIH 20 godina je njen SDP zajedno sa DPS-om LUPEZAO i PLJACKAO i Crnu Goru,a sto je VEOMA BOLNO i SVOJ NAROD. Nije se Draginja ni najmanje “distancirala”od svega ovog,pa prema tome ova… Više »

Bob Rock
Gost
Bob Rock

SDP, Na pravoj ste strani istorije i ljudskog dostojanstva!

Boba
Gost
Boba

😂😂😂😂 a makse dja’ole!

LSCG
Gost
LSCG

Pi mislim Piii

Pravedni
Gost
Pravedni

Ja bi volio da prof. dr Draginja Vuksanović Stanković bude nova predsjednica Vlade Crne Gore 2020 godine kada budu parlamentarni izbori. Biće nam svima dobro moje građanke i građani 🤓☝️👍🇲🇪

Bokelj
Gost
Bokelj

Čije vlade, srpske ili ruske??

Boba
Gost
Boba

Neces gledat sestice!
Dzaba ti sve! Mrs, knjigu za rep! 😂😂😂

Dugme
Gost
Dugme

U pravu ste gospodjo I treba svi da odgovaraju za plackanje naroda i drzave, ali ne od 2016 nego i za period kada ste i vi bili u vlasti zajedno sa tim istim lopinama, ili niste znali nista, OK, znaci nema problema da se svima vama provjeri porijeklo imovine i kako ste od poslanickih plata postal milioneri,ili se mozda bojite… Više »

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Onaj dio SDP-a prljavih ruku je ostao u SD-u. Da vlast i udba ima bilo sta za ove ljude sto su sada u SDP-u do sada bi ih unistili.

marko
Gost
marko

Sta ovo prica ova zena? Cija vozila nju i njene voze? Da ne treba jedno mjesto za vozaca da me zaposlis?

Srdjan
Gost
Srdjan

Gledaj ove prevare Hahahahahahaha

Slavko
Gost
Slavko

Evo je ona sa 15 plasticnih operacijasto je 30 godina krala Crnu Goru a sad se pravi luda

Dejo blejo 💔
Gost
Dejo blejo 💔

Nije ona śale.

Baranin
Gost
Baranin

Ne bogami sada kad je dodala ovo prezime stanković ne smije se covjek ni sprdati sa njom kao do sada,ovaj njen je zajeban igrač…

Bistro
Gost
Bistro

Ti ga prećera, ako je čega bilo plastičnih nije jer nema godina pa nije potrebno. A ovi više godina kradu no što ih ona ima.

Boba
Gost
Boba

Nema godina? 😂😂😂😂 ma jok!

Baranin
Gost
Baranin

Nije 15 ne pretjeruj,samo je uradila 11….provjereno….

gaeta
Gost
gaeta

Kako te nije sramota ? Licemjerni političari iz SDP -a , vi ste samo jedna profiterska stranka.Prodali ste se za fotelje i kao kameleoni dugo godina tako bitisali.Tako rade sad ovi iz BS.

Prc CG
Gost
Prc CG

A ovi iz SD su bolji hahahahahaha ,e kako su prividan sd-ovac pokvareni!!!!

Gaeta
Gost
Gaeta

SD je još gori od ovih.Vidite samo dinastiju Orlandić. Sramota

Roro
Gost
Roro

Ne možeš opepeljit, dok ti je čojek udarna pesnica kriminalaca iz Dpsa…Bolje se pokrij ušima i smiruj po kući…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Sve je ovo super moja Drage ali na sve ovo vi je ukazivano godinama dok ste drzali vrecu DPS-u. Ipak bolji ste od njih makar zeru.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Evo ga bot Demokrata

Bistro
Gost
Bistro

Imaš adresu doma pa delaj. Ovsko, objektivno svaki istup je minus za SDP osim ukoliko mislite da su članovi retardiran.

Goca Pg
Gost
Goca Pg

Ti si Draginja prava dama u onog blatu od parlamenta. Samo nastavi hrabro!

Boba
Gost
Boba

A ti si “Goca” ka je li iko odje hahahhaa!
Aj śedi😂😂😂

Boba
Gost
Boba

Otkud ovo Vuksanovic Stankovic??????
Svasta?

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Pogledaj kakvo je licjemerje u tvom tekstu…

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Aj ti, ista si kao i ovi na vlasti. Samo gora mnogo!!!! Opametili su se crnogorci, naici ce neko vrijedan glasa i domacin da odvede ovu predovnu zemlju i postavi to dje koj je i mjesto…

Pravedni
Gost
Pravedni

Bravo za Draginju i cijeli SDP! 🇲🇪✊

Haralampije
Gost
Haralampije

Hahaha, za CIJELI 😀

Zeletin
Gost
Zeletin

Svaka rijec je na mjestu,a to sto u CG imate dvije jake struje koje se hrane jedna sa drugom i odrzavaju jedna drugu,to je najveci problem.evo i sada ovi sto komentarisu nijesu ni procitali tekst,samo su dobili naredjenje i toliko su zatrovani jedni privilegijama i benefitima drugi nacionalizmom da ne znaju ni sta citaju ni sta pisu.cilj im je samo… Više »

Grey
Gost
Grey

Hrabra i poštena profesorica. Da živi u nekoj drugoj zemlji, davno bi bila predsjednica. Samo naprijed, uz vas su vaši studenti!

Boba
Gost
Boba

Śedi dolje! F!

Grey
Gost
Grey

Da si učio nešto drugo osim srednje automehaničarske i gledanja američkih serija, znao bi da se ovđe ocjene studentima daju od 6 do 10. Tako da, eto…

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Ko je ova?

Jovanka
Gost
Jovanka

Ako je ko spasi ova ce, Vuksanovic Stankovic veli…

Himnošpijač
Gost
Himnošpijač

U zadnje 2 godine pola tužilaštva je zaposlila. Priča se i ženu bivsega muža. Preko koga zaboga?

Ranko
Gost
Ranko

Reci Ivici da pocne da se mijesa u svoj pos’o , pa onda davaj intervjue o situaciji u CG!

Moje ime
Gost
Moje ime

Godinama ste bili saučesnici vladajuce kaste i mnogobrojnim fašističkim izjavama vređali nacionalne osećaje srpskog naroda…sada kada su vas oterali jer im vise niste potrebni setili ste se nekakvog gradjanskog koncepta koji vas kao milogorske nacionaliste nikad nije interesovao

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Pipune – Moje ime, ti li si izdajice?!?!?

D prvu punim
Gost
D prvu punim

Dragana mogu li puniti. 👍

Gost
Gost
Gost

Bravo draginja , sve je na mjestu i sve treba tako da bude . I crna gora ima pontencijala. Ali nema opoziciju i nema narod koji to može da promijeni i krene boljim putem.

A vazi
Gost
A vazi

Cus bravo draginja ? Bravo za zenu tuzioca koji podrzava progon poslanika i zamislite bas je ta ista draginja koja sad prica bajke u ovom tekstu podigla ruku da se policija odvoji od m.u.poslova kad se izglasavao zakon..i bitno je da ona na kraj mjeseca ode do bankomata da podigne krvavo zaradjenih 1800e plate dok prica licemjernu pricu…ona samo voli… Više »

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Gost, Ranja ti li si pretvaraču?!?!?

Bokelj
Gost
Bokelj

Davno se sdp prodao putinu za šaku ruskih rublji i prešao na stranu uglednih parlamentaraca i progresivnih veljesrpskih snaga 😂😂😂😂😂😂🎽🎽🎽🚜🚜🚜🚜

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Neka pope radovane….

Send this to a friend