Politika

Vuksanović Stanković: Ne smiju politike desnice diktirati EU proces pridruživanja

Poslanica Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković učestvuje na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji u Hrvatskoj od 15. do 17 oktobra. Konferenciji pored poslanika socijaldemokratskih partija iz Jugoistične Evrope prisustvuju i poslanici socijaldemokratske opcije iz EU parlamenta i njemačkog Bundestaga.

Poslanica SDP-a je istakla da je “neophodno snažnije prisustvo EU i partnera i jasno sagledavanje stanja na Zapadnom Balkanu. Ne smiju politike desnice diktirati EU proces pridruživanja. EU u cilju očuvanja svog integriteta i vjerodostojnosti politike proširenja da pojača napore u sprovođenju politike pridruživanja”.

Konferenciju organizuje kancelarija fondacije Friedrich Ebert u Zagrebu a tema je “Evropska unija u tranziciji – prospekti za proširenje EU i socio-ekološka transformacija u Evropi”, sa posebnim osvrtom na integraciju regiona Zapadnog Balkana u EU.

“Crna Gora će biti dio evropske porodice. Na temeljima građanske, multietničke i evropske Crne Gore, gradićemo društvo jednakih šansi za sve. Klero-nacionalističkoj politici mjesto je u prošlosti”, navela je u izlaganju Vuksanović Stanković.

 

Send this to a friend