Politika

Vuksanović Stanković: SDP-u važniji interesi građana od privilegovanih pojedinaca i tajkuna

Ulcinj je jedan od najboljih primjera nesposobnosti aktuelne vlasti da iskoristi ogromne turističke kapacitete ovoga grada ostavljajući iza sebe pustoš kroz brojne neuspješne privatizacije a građane bez svojih radnih mjesta, kazala je Draginja Vuksanović Stanković tokom posjete Ulcinju u okviru promocije liste SDP – Jaka Crna Gora.

Predsjednica SDP je zajedno sa kandidatima sa liste SDP- Jaka Crna Gora obišla opštinu Ulcinj i razgovarala sa građanima, simpatizerima i članovima ove stranke.

“Ispravićemo nepravdu učinjena prema vlasnicima Maslinade u Valdanosu, a učinićemo sve i da stavimo u funkciju Solanu koju su imali namjeru da rasprodaju i predaju u ruke svojim tajkunima.U cilju razvoja turizma i zapošljavanja mladih potrebno je ispuniti obećanje građanima ove opštine da se izgrade hoteli ‘Galeb’ i ‘Jadran’, a ne da te lokacije budu prazne. Nama u SDP-u su važniji interesi građana od privilegovanih pojedinaca i tajkuna i jedino tako se može graditi jaka Crna Gora”, kazala je Vuksanović.

U okviru posjete opštini Ulcinj predstavnici SDP boravili su u Vladimiru gdje su sa mještanima razgovarali o gorućim problemima tog kraja s akcentom na poljoprivredu.

“Ključna obaveza države je da stvori uslove i da uloži maksimalne napore kako bi pomogla i podstakla poljoprivrednu proizvodnju. Ovaj kraj, kao uostlom i sva Crna Gora, nije ni približno iskoristio svoje poljoprivredne kapacitete. Ovdje žive vrijedni i radni ljudi i država mora da im pomogne. Nema jake Crne Gore bez jake poljoprivrede, rekao je Budimir Mugoša, bivši ministar poljoprivrede koji je podržao lsitu SDP – Jaka Crna Gora.

Tokom boravka u Štoju Vuksanović Stanković je apostrofirala loše učinke vlasti kada je u pitanju valorizacija ogromnih turističkih resursa ovog dijela opštine, naglašavajući i brojne infrastrukturne probleme koji i dalje ostaju neriješeni.

“Jaka Crna Gora je jak turizam ali turizam gdje ćemo turistima nuditi i prodavati naše proizvode. Jaka Crna Gora je kada turistički valorizujemo biser crnogorske obale kakav je Ulcinj. Kada ojačamo poljoprivredu, kada ojačamo turizam, kada podstaknemo brojne male privrednike, tada ćemo imati i jaku Crnu Goru. Mi imamo plan, potrebna nam je samo poštena i elementarnoodgovorna vlast da do kraja mandata obezbijedimo prosječnu platu od 700 eura i  prosječnu penziju od 350 eura”, navela je ona.

Vuksanović ističe da će SDP voditi Crnu Goru do članstva u EU a do kraja mandata naredne Vlade će, kako dodaje, završiti pregovore o pristupanju sa EU jer je to uslov prije svega da imamo više pravde, uslov boljeg života i standarda naših građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crni panter
Gost
Crni panter

Zasto ne objavljujete moje komentare? Nijedna uvreda niti ista slicno

131313
Gost
131313

Питање тајкуна прво решити на микро ниво, кући, па онда даље. Зна се адреса за то.Дост фолирања и лицемерја.

Jovana
Gost
Jovana

Jaka Crna Gora je jak turizam !

Send this to a friend