Politika

Vuksanović Stanković: Vječna slava i hvala svim borcima za slobodu i čast Crne Gore

Delegacija SDP, predvođena predsjednicom Draginjom Vuksanović Stanković, položila je danas vijenac na partizanski spomenik Palim borcima u Virpazaru.

“13. jul je sjećanje na dvije suštinske istorijske vertikale naše države, borbe za slobodu i antifašizam. 13. jul 1878. je kruna pet vjekova borbe za slobodu našeg naroda, a 13. jul 1941. dan ustanka crnogorskog naroda u borbi protiv okupatora. Danas se sa ponosom i pijetetom sjećamo svih boraca narodno oslobodilačkog rata, sjećamo se svih onih koji su 1878. donijeli i utemeljili nezavisnu državu Crnu Goru”, istakla je Draginja Vuksanović Stanković.

Socijaldemokratska partija je, podsjeća ona, nastala na idejama antifašizma i državotvornosti i tradiciji partizanske borbe naroda Jugoslavije koji su ustali u borbu protiv okupatora u tada porobljenoj Evropi.

“Na temeljima te borbe danas smo izgradili modernu Crnu Goru, ali na temeljima te borbe gradićemo evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru. Vječna slava i hvala svim borcima za slobodu i čast Crne Gore, a nama, građanima Crne Gore, neka je srećan Dan državnosti i Dan ustanka crnogorskog naroda protiv fašizma”, zaključila je Vuksanović Stanković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

Slava borcima.

Rozaj
Gost
Rozaj

Smrt fasizmu !!!

Pitanje
Gost
Pitanje

Zaista lijepo. Ali ostaje pitanje: Otkud vi sa crnim đavolima u nekim gradovima?

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

korupcija.. odgovor samo jedna rijec!! zar neko moze sumnjati u to!!?

Send this to a friend