Politika

Vuksanović Stanković: Vlada i većina kao raštimovani orkestar, potcjenjuju inteligenciju građana ali i Brisela i Venecijanske komisije

Vuksanović Stanković

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković, govoreći o mogućim izmjenama Odluke o registru prebivališta i boravišta i Zakona o državljanstvu kaže da bi na taj način bio izvršen klasičan politički i izborni inženjering i promjena etničke strukture našeg stanovništva, što građani, a ni politički subjekti koji se zalažu protiv toga, neće dozvoliti. Ona u Drugačijoj radio vezi ona objašnjava suštinu manipulacije koju pokušava da izvede Vlada nove većine i agovještava odgovor ako se na njoj bude istrajavalo:

“Ovom odlukom niko neće uzeti državljanstvo građanima koji rade u Njemačkoj, Luksemburgu.. ali će ih izbrisati iz biračkog spiska ako ih ne zateknu na kućnoj adresi. Odlično mi znamo da tumačimo što su oni htjeli, naravno borićemo se u okviru institucija sistema da riješimo sva ova pitanja da dođemo do konsenzusa, ali ukoliko se to ne može riješiti na taj način, građani će braniti ono što je njihov identitet”, kazala je ona.

Osvrnula se i na najavljeni temeljni ugovor sa SPC i kazala kako bi to podrazumijevalo da država Srbija ima pravo da otuđi dio teritorije i dio sakralnih vjerskih objekata i upiše u svoje zemljišne knjige i katastre.

“Neće Srbija ponijeti manastir Ostrog, ali će ga upisati sa pravom svojine na njeno ime. Potpisivanje tog temeljnog ugovora bilo bi klasično ustavno političko i etičko legitimisanje sramnih odluka Podgoričke skupštine 1918. Nakon koje je na potpuno nekanonski način ukinuta Crnogorska pravoslavna crkva u Crnoj Gori”, ističe poslanica SDP-a.

U odgovoru na pitanje da li je moguće pomiriti primjedbe Venecijanske komisije i očekivanja DF-a od tužilačkih zakona, Vuksanović-Stanković kaže da će odogovor na to pitanje dati Venecijanska komisija.

Navodi da je iz medija upoznata sa nekim naznakama tih zakonskih rješenja i smatra da Vlada prečesto povlači poteze koji se ne mogu drugačije shvatiti nego kao potcjenjivanje inteligencije građana Crne Gore, ali i partnera u Briselu i Venecijanskoj komisiji.

„Ukoliko Venecijanskoj komisiji ne budu prihvatljivi ti zakoni, onda su to očigledno Dritanovi zakoni koji su rađeni u interesu Demokratskog fronta. Ništa ne čudi, jer od početka imamo potpuno pogubljenu politiku Vlade i politiku sa lošim namjerama, koja proizvodi jako štetne posljedice po interes Crne Gore“, ističe ona.

Na pitanje da li se, kao poslanica, osjeća neprijatno u parlamentu koji je izabrao negatora genocida u Srebrenici za predsjednika Odbora za ljudska prava, a sada predsjednik Bečić, de facto, nezakazivanjem sjednice Skupštine drži u fotelji ministra pravde Vladimira Leposavića, Draginja Vuksanović-Stanković odgovara potvrdno. Zato ističe da pod hitno treba zakazati sjednica na kojoj bi se glasalo o razriješenju ministra Leposavića.

„Pod hitno, zbog ugleda i obraza naše države i onoga što treba da bude Crna Gora, treba zakazati sjednicu da vidimo da li će Leposavić biti razriješen ili ne. Ovdje nije samo u pitanju Leposavić, na isto pitanje o Srebrenici, odbila je da odgovori ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić“, poručuje Vuksanović Stanković.

Smatra da je trenutna situacija u Crnoj Gori uvod u vanredne parlamentarne izbore.

„Imamo situaciju koja je nazapamćena u istoriji, da premijer države i njegova Vlada nemaju podršku vladajuće većine koja je glasala za njega. Kad posmatrate odnos Vlade sa jedne i parlamentarne većine sa druge, meni to djeluje kao raštimovani orkestar, đe trubači sviraju svoje, bubnjari sviraju svoje, a nijednu dobru violinu nemate“, ističe.

Vuksanović Stanković je jučerašnju izjavu predsjednika srbijanske Skupštine Ivice Dačića, u kojoj je premijera Zdravka Krivokapića nazvao mlakonjom, ocijenila nevaspitanom.

Govoreći o miješanju Srbije, ponavlja da je na djelu skrivena namjera stvaranja Srpskog sveta. Zvaičnom Beogradu poručuje:

„E, Crna Gora neće biti dio srpskog sveta! Ono što možemo poručiti je da ćemo se svim sredstvima boriti i da ćemo Crnu Goru čuvati i sačuvati. Jasno poručujemo Vučiću, Dačiću, Vulinu i toj ekipi zvaničnog Beograda, dalje ruke od Crne Gore”, ističe.

Upitana da li vjeruje u spekulacije kako će „raštimovani orkestar“, Vladu Zdravka Krivokapića preuzeti Dritan Abazović i da će u njegov kabinet ući predstavnici DF, poslanica SDP-a kaže da ne vjeruje da bi u toj situaciji bilo nekog boljitka, jer joj lider GP URA liči na selektora koji bi “Ronalda postavio na mjesto golmana”, zaključuje Vuksanović Stanković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjera
Gost
Vjera

Tako rastimovani oni unistise sve.zato su ih i postavili

Petrovic
Gost
Petrovic

Bravo Draginja ona I Konjevic su najbolje opozicija

Staxe
Gost
Staxe

Draginja ajde u HN…

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ništa novo od “apostola”. Samo blamaža!!

Send this to a friend