Politika Neizvjestan susret opozicije

Vuksanović Stanković zakazaće sastanak čim Demokrate odgovore

SDP još samo čeka zvaničan odgovor Demokrata i sastanak, koji je inicirala predsjednica te partije Draginja Vuksanović Stanković, biće odmah zakazan. Smatramo da je veoma važno da se sastanak održi ove sedmice, u susret zakazanoj sjednici Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva rečeno je Pobjedi iz Socijaldemokratske partije.

SDP podsjeća da je Vuksanović-Stanković inicirala sastanak opozicionih lidera partija i predstavnika u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva kako bi se saglasili o platformi za razgovore sa vlastima.

“Inicijativu smo uputili još prije desetak dana. Podsjećamo i da su svi pozvani prihvatili inicijativu predsjednice Vuksanović. Ostalo je da nas Demokrate obavijeste o svom stavu. SDP smatra da bi trebalo na tom opozicionom sastanku definisati minimum principa o zajedničkom nastupu opozicije u radu Odbora. Ozbiljan opozicioni pristup važan je, a on bi trebalo da bude definisan na sastanku koji smo predložili”,  rečeno je iz SDP-a.

Demokratska Crna Gora, međutim, uporna je u tome da se ne izjašnjava o pozivu Draginje Vuksanović-Stanković, iako je prošao prvi predloženi termin za susret opozicije 3. septembar, a već sjutra ističe i drugi planirani tajming za održavanje sastanka.

Jesu li odlučili da li će doći na sastanak opozicije, a ako nijesu, kada će pitanja su na koja Demokrate ne odgovaraju Pobjedi, ni na uporne mejlove, ni pozive, ni na SMS poruke. Sve što je iz te partije saopšteno ovim povodom je da će odluku donijeti članovi Odbora Momo Koprivica i Danilo Šaranović, jer će predsjednik partije Aleksa Bečić biti u inostranstvu, na službenom putu. Odsustvo odgovora Demokrata moglo bi prolongirati sastanak.

Ostatak opozicije dao je jasan odgovor predsjednici SDP-a. Na sastanak će doći Ura, Demos i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović, dok je Aleksandar Damjanović rekao da “neće sjesti za isti sto sa Demokratama onima koji su mu ukrali mjesto u Odboru”.

Sastanak bi morao da se održi u narednih sedam dana, s obzirom na to da je sjednica Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva zakazana za 11. septembar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DAKA
Gost
DAKA

Koliko je ova partija SDP ozbiljna ,govori broj komentara . Mislim da su DEmokrate rekle svoje, sa Rankom vise nece za sto i za to imaju sve vecu podrsku . !!!

Vasko CG
Gost
Vasko CG

Ova žena pokazuje smirenost, ali i odlučnost koja je potrebna Crnoj Gori. Zato joj dajem podršku!

marius
Gost
marius

Sastanak može odma da počne, jer su demokrate rekle da neće više nikad sa SDP, a “istorija” nam kazuje da su oni partija od riječi.

Dzordz
Gost
Dzordz

Opoziciju Niko me moze ujediniti jer Oni to ne zele.Ima li igdje na svijetu da se od nerada kao ovdje moze zivjeti.Narode opameti se.Dajte sve glasove DPS-u da in bar manjine me mogu ucjenjivati,jer od opozicije nikad srece,treba ih skloniti sa platnog spiska drzave.Pare dajte doktorima.

e sou
Gost
e sou

A sto cine demagozi, lazni magistar nije tu kao, da odluka bude blaza, posle Kotora na noge sdp-u.

Mara
Gost
Mara

Nagledali smo se tih sastanaka opozicije..oni su kao rogovi u vreci..

Tini
Gost
Tini

Da li je normalno da supruga najodanijeg sluge Mila Djukanovica okuplja opoziciju? Ludilo.

Galen
Gost
Galen

Kao svuda u svijetu treba da se prave srodni blokovi. Jedna opoziciona kolona DF, SNP, UCG, Prava CG…a druga SDP, Demokrate, Ura, Demos, Crnogorska. Tako će biti manje nedoumica i svadji.

Cetinje
Gost
Cetinje

BOJKOT LAZNIH I PROGRAMIRANIH IZBORA.

awetinja
Gost
awetinja

Uffff, dobra

Haris
Gost
Haris

Plagistar je poslije opravdane smjene nesposobnog jokića u Kotor, izjavio da neće za isti sto sa SDP-om, sad da vidimo dali će priznati poraz i ipak se povinovati volji SDP-a i igrati kako mu sdp-e i Brisel naredi.

Rožajac
Gost
Rožajac

Poštenije bi bilo da Ivica prije penzije zakaže sastanak

Send this to a friend