Politika

Vuksanović: Vlast smišljeno obesmišljava institucije

Foto: gradski.me

Nalazimo se pred institucionalnom i svakom drugom paralizom, i bojim se da je riječ o smišljenom obesmišljavanju institucija, ocijenio je predsjednik HGI Adrijan Vuksanović u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV.

Vuksanović kaže da je na djelu pokazna vježba kako predstaviti Crnu Goru kao suverenu državu koja samostalno nije održiva, već da joj treba neka vrsta protektorata.

Ističe da moramo pokazati prkos kako bismo izbacili iz igre sve moguće ideje da budemo utješna nagrada za nečije velikodržavne neostvarene projekte.

“Nije samo najlakše, nego je i korisno s obzirom da imamo izlaz na more i dosta toga što je poželjno. Ovo je prilika da potvrdimo sve vrijednosti za koje se zalažemo i koje smo dosta puta do sada odbranili”, poručuje Vuksanović.

Komentarišući podatke prema kojima Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje, na čelu sa Dritanom Abazovićem, priprema teren za masovna zapošljavanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije kojim je, umjesto projektovanih 2.500 novih radnih mjesta, predviđeno otvaranje preko tri hiljade novih radnih mjesta, Vuksanović kaže da je riječ o predizbornom inžinjeringu.

“To je priprema za sve ono što slijedi, pri čemu se ne vodi računa o onome što je društveni i državni interes”, navodi Vuksanović.

Javnost, dodaje, letargično gleda na sve te stvari.

“Na našem primjeru se vidi da svaka promjena ne podrazumijeva da je na dobro, već vidite da možemo ući i u regresiju”, ističe Vuksanović i dodaje da treba cijeniti crnogorsku opredijeljenost da pripada prozapadnom civilizovanom svijetu i toj vrsti integracija koje traže promjene na bolje.

“Postoje druge integracije koje traže od vas da im se priklonite i izgubite svaku vrstu subjektiviteta. Teško je ne primijetiti da taj destruktivni kapacitet koji ima (Aleksandar) Vučić dobro koristi i na mnogo toga mu se blagonaklono gleda”, ocjenjuje Vuksanović.

Govoreći o predstojećim predsjedničkim izborima, Vuksanović kaže da Milojko Spajić i njegov Pokret “Evropa sad” žive trenutke slave.

“Nametnuli su se sa ekonomskom tematikom. To govori i o činjenici da su građani zasićeni politikom”, zaključuje Vuksanović.

Send this to a friend