Politika

Vuksanoviću prijetili na Facebooku, BS traži hitnu reakciju nadležnih

Adrijan Vuksanović

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i poslanik Adrijan Vuksanović dobio je prijeteće poruke na društvenoj mreži Facebook. Bošnjačka stranka najoštrije je osudila govor mržnje i prijetnje koje su mu upućene, poručujući da je nedopustivo da se poslaniku prijeti samo zato što je Hrvat.

Jedan korisnik Fejsbuka je Vuksanoviću poručio da se pripazi, te mu poslao fotografiju teniske reprezentacije Srbije, koja je prije nekoliko dana pobijedila na ATP kupu, i link ka četničkoj pjesmi “Na sred gore Romanije”.

“Kada se prijeti političkom predstavniku koji dolazi iz grupe manjinskih naroda, onda se ugroženima osjećaju i pripadnici drugih manjinskih naroda”, navode u Bošnjačkoj stranci.

Iz te partije pozvali su nadležne organe da što hitnije reaguju na prijetnje upućene poslaniku HGI, pronađu počinioca, privedu ga licu pravde i na taj način pokažu da u građanskoj Crnoj Gori nema mjesta govoru mržnje.

“Pozivamo i političke partije, koje su u prethodnom periodu bile sklone etiketiranju političkih predstavnika iz redova manjinskih naroda, da to više ne čine, jer na taj način samo doprinose atmosferi širenja mržnje prema manjinskim narodima u Crnoj Gori”, navode u BS.

Kako dodaju, u današnjoj Crnoj Gori, koja je građanska, multietnička i Crna Gora svih građana, nedopustivo je da se poslaniku HGI prijeti samo zato što je Hrvat.

“Vjerujemo da je vrijeme zastrašivanja manjina, iza nas i da oni koji pokušavaju da nas vrate u taj period neće uspjeti, jer njihov koncept ne prihvata moderna i građanska Crna Gora”, zaključuju u Bošnjačkoj stranci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorsko ture
Gost
Crnogorsko ture

Njwgovi mu” prete ” da mu dignu rejting smešan lik i prozaičan

Podgorica
Gost
Podgorica

Nije on smijesan, a jos manje prozaican! Adrijan je dobar momak, i samo primitivci i neupuceni mogu njemu da na taj nacin “dizu rejting”. Svakako, nije u redu takav nacin komunikacije i prouka da se salju bilo kome, a pogotovo ne njemu! No to vise govori o posilajocu no o primaocu.

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa koliko ga je to tivcana glasalo?
Veličanje stepinca u sred skupstine CG bez reagovanja izopstenih poslanika nije nista strašno a teniska reprezentacija Srbije i neka stara srpska pjesma je prijetnja…
Nego jesu li Srbi manjina u CG? Ako jesu a po broju sa zadnjeg popisa jrsu koja prava oni imaju u CG?

bruka
Gost
bruka

NVO sektor se nešto ne čuje. Čudo. A da oni ovo nijesu viđeli

da fuq
Gost
da fuq

Realno najveci kancer Balkana je velikosrpska ideologija… Ko god kaze suprotno je trozuba baba sa 2 grama mozga.

Pljevljak Pravi
Gost
Pljevljak Pravi

Ne daj se Adrijane!

Samo pitam...
Gost
Samo pitam...

Jesi li ti onaj glasač HDZ iz Pljevalja?

Samo pitam...
Gost
Samo pitam...

Jesi li ti onaj glasač HDZ iz Pljevlja?

Pošteni HDZ
Gost
Pošteni HDZ

Nijesam to ja, mora da je onaj drugi.

Ajde!
Gost
Ajde!

Adrijane, ti sto ” prijete” obicne su kukavice i jadovi. Ziv ti bio, i zdravo bio jer si ČOVJEK I GRAĐANIN U PUNOM SMISLU RIJEČI!

delboj
Gost
delboj

Sto su uzbicili…

Marko
Gost
Marko

Posla mu je link, kakav atak na život.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Odmah da se piše Evropi i NATO!

Tragovi
Gost
Tragovi

Zamisli te kad nekog brani BS ,

Send this to a friend