Politika

Vukšić nakon saslušanja: Imamo punu podršku iz Brisela i sa relevantnih adresa

Vukšić

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić kazao je nakon njegovog današnjeg kontrolnog saslušanja na Odboru za bezbjednost i odbranu da će shodno zakonu o parlamentarnom nadzoru, izvještaj i stavove sa sjednice, dati predsjednik Odbora, odnosno lice koje se ovlasti. On je rekao da je zadovoljan radom Odbora i da će se ubuduće praktikovati da direktor ANB na njemu iznosi sve relevantne podatke.

“Izražavam zadovoljstvo radom odbora, mogu samo da se zahvalim i da poručim da imamo punu podršku Brisela i sa relevantnih adresa”, rekao je Vukšić.

Kako je saopštio poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović, Vukšić je odgovorio na sva pitanja i pružio informacije koje su potrebne za rad članovima Odbora.

Bogdanović je novinarima kazao da su gotovi svi članovi Odbora saglasni sa činjenicom da je Vukšić veoma korektno izlagao i da je pružio informacije za rad članova Odbora.

On je istakao da je zaprepašćen određenim informacijama i dokazima u koje je imao uvid i koje je čuo od Vukšića i njegove saradnice.

„Možda zato što sam mlad parlamentarac ili oštećeno lice ili zato što nikad nijesam imao uvid u ovakvu vrstu informacija“, dodao je Bogdanović.

On je istakao da je oduševljen brzinom kojom su Vukšić i ANB rasvijetlili određene događaje, kao i hrabrošću svjedoka i pojedinih agenata ANB da progovore o činjenicama i okolnostima koje su bile predmet današnjeg saslušanja.

Prema riječima Bogdanovića, današnje saslušanje govori u kakvom se sistemu živjelo, politički djelovalo i kakva se „politička hobotnica pobijedila na parlamentarnim izborima“.

„Kada je u pitanju rad ANB i Vukšića, ukoliko nastave ovim putem, imaće punu podršku Demokrata“, poručio je Bogdanović.

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da je to tijelo odlučilo da Skupštini neće predlagati zaključke o današnjoj sjednici.

“Odbor je jednoglasno donio odluku o kontrolnom saslušanju ministarke odbrane Olivere Injac, direktora ANB-a Dejana Vukšića i načelnika generalštaba Vojske Crne Gore Radojice Dakića o saznanjima o postupku i preuzimanju automatskog naoružanja i municije iz magacina Vojske Crne Gore 28. avgusta 2020. godine”, kazao je Knežević.

Podsjetimo, inicijativu za kontrolno saslušane podnio je poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević nakon informacija da je dio dokumentacije u ANB-u o nezakonitom prisluškivanju tokom mandata prethodne Vlade uništen.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Houp
Gost
Houp

To je najbitnije. I Milo je imao podrsku 30 godina sa relevantnih adresa. Jadni mi

SLOBO
Gost
SLOBO

TI imas podrsku Brisela.hahahaha.ovo je nevjerovatno,ko ce da ti povjeruje u tu pricu i dje je objavljeno da Brisel tebe licno daje podrsku.

Tip Top
Gost
Tip Top

Puna podrska vama iz Brisel je da sto prije odete sa vladti jer se ne mijesate u svoj posao !!

Rada
Gost
Rada

Rusija ima maligni uticaj na balkanu ocemo Nato bazu u Cg

Festadjun
Gost
Festadjun

Znaci nema podršku, hahahaha

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Čisto sumnjam da EU podržava mafijaškog advokata na čelu ANB.

Kome kako
Gost
Kome kako

Jel Konjevic sada zadovoljan kada vidi kakva je drzava a on bio cijelo vrijeme u vlasti i nije prije pitao

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

tebi nije normalno da anb prati izdajnike države?!

Send this to a friend