Politika

Vulgarna kampanja direktora regionalnog biznis centra u Beranama

Dok firma na čijem je čelu grca u gubicima, njen direktor Nebojša Babović vodi žestoku predizbornu kampanju na društvenim mrežama, šireći uvredljive poruke na račun Demokratske partije socijalista i njenih visokih funkcionera, pišu Dnevne novine.

Babović, koji je član Demokratske Crne Gore, vršilac je dužnosti direktora Regionalnog biznis centra čije je sjedište u Beranama. Riječ je o razvojnoj agenciji za Bjelasicu, Komove i Prokletije, čiji su osnivači opštine Bijelo Polje, Plav, Andrijevica i Rožaje.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, ova agencija registrovana je kao društvo sa ograničenom odgovornošću Regionalni biznis centar Berane (za konsultantske aktivnostu u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem).

Tokom protekle dvije godine, od kada je na njegovom čelu Babović, Centar je napravio gubitak preko 182.000 eura – prošle godine gubitak je bio 127.556, a 2018. godine 55.319 eura. Prema dostupnim podacima, Centar ima devet zaposlenih i nije podnosio ni obrasce na osnovu kojih se obračunavaju obaveze, što znači da ne uplaćuju porez državi.

Centar je, podsjetimo, svečano otvoren 2016. godine, a finansiran je uglavnom novcem Evropske unije. Vrijednost projekta je bila 630.353, od čega je EU uložila 484.866, Vlada 76.489, ostalo je učešće partnerskih opština. Danas je to firma sa preko 182.000 eura gubitka.

Babović je, podsjetimo, svojevremeno bio u kabinetu predsjednika opštine Dragoslava Dada Šćekića i to na mjestu savjetnika za međunarodne poslove, ali je kasnije izabran za v.d. direktora Bisnis centra. Danas se preko društvenih mreža najviše bavi političkom kampanjom za Demokrate, odnosno koaliciju koja je oko te partije okupljena.

Na njegovoj FB stranici može se naći i tumačenje predizbornog slogana Demokrata: “Mir je naša nacija”, koji se baš ne uklapa u poruke koje šalju iz te koalicije. Babović je napisao da je imao “problem sa estetikom kampanje mojih Demokrata”, dok nije ukopčao da je riječ “MIR” u stvari skraćenica koja bi mogla da znači: “Milo iza rešetaka”, te da jedino tako “kampanja dobija puni smisao”.

Primitivne poruke i uvrede obiluju u njegovim objavama, poput “Prvi pendrek izjavi ‘svetosavlje ili antifašizam, a odmah horde debila bliskih DPS ili službenici bliski državi stupaju u akciju u Beranama.. .”, zaključujući da su to sve “svinje pod komandom države”, navode Dnevne novine.

Otvoreno je podržavao litije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, nazivajući onog ko podržava Zakon o slobodi vjeroispovijesti “splačinom”… Šovinistićke ispade u Beranama doveo je u vezu sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem, jer se incidenti “poklapaju” sa njegovim dolaskom za koordinatora DPS u Beranama.

Babović je takođe ostao upamćen i po uvredama na račun Slavka Mandića, urednika Skala radija, kojeg je, nakon teksta “Beranski sindrom ulicama drevnog Kotora”, čiji je cilj bio da ukaže na neke društvene devijacije i pojave koje vrijeđaju našu državu, Mandića nazvao ustašom.

Mandić je tada u svojoj kolumni napisao da o Baboviću “nije uspio da sazna nešto više od činjenice da je došao odnekud iz Hercegovine, da je vođa barjačenja i ravnogorskog arlaukanja nakon izbora u Beranama”, konstatujući da o njemu ne zna ništa, a on zna da je Mandić ustaša.

O Baboviću, njegovom demokratskom kapacitetu, međutim, dovoljno govore objave na društvenim mrežama, a o menadžerskim sposobnostima ogroman minus Regionalnog biznis centra napravljen za vrijeme njegovog upravljanja.

Kada pogledamo poruke koje šalje Babović, koji je na visokoj poziciji u beranskoj opštini, onda ne treba da čudi ni četničko divljanje, niti šovinističke i nacionalističke poruke, prvo Hrvatima (porodici Tomkić), pa sada Muslimanima i Bošnjacima. Šta im onda znači poruka “Mir je naša nacija”? U njihovoj interpretaciji i ostrašćenosti i mir znači nešto drugo, zaključuje se u tekstu Dnevnih novina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero
Gost
Pero

Kada neko nema rezultate iza sebe onda mu je najlakse da pljuje i da blati, kako bi opravdao svoje radno mjesto. Taj se na posao pojavi 2 min. i onda trk na kafu da fezbuci po vazdugi dan. E jadan li si Babovicu da ti je znat.

Joo
Gost
Joo

kada ce se vise stati na rep ratnim zlocincima i ratnim profiterima iz Bosne koji u ime srbijanskog nacionalizma i propalog sna o Velikom Srbistanu sire zlo i nemire po CG…….KAD ??!!

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

budi siguran Joo da 30 Avgusta mnogi ovakvi ce sami spremiti kufere za dje ne znam ali sigurni nece u CG ostati pa hpce li do Kosova, srbije ili sumske njima na dusu, odje ce im biti usko vjeruj

Milo
Gost
Milo

Fejsbuk politicar koji je prije par godina stigao iz Bosne, postade veliki patriota…

Vuko
Gost
Vuko

Promjenio je ovaj više partija nego što neko promjeni čarapa. Bio je čak i u DPS kad mu je majka bila direktorica jedne osnovne škole u BA. U svakoj partiji je bio marginalac

Bnjj
Gost
Bnjj

Partijski uhljebi. Rješenje je URA i njen plan otvorenih listi. Stop delegatskom sistemu

MilenicaMala
Gost
MilenicaMala

Po svemu sudeci, Babovic ce jutros da nazdravlja po Beranama jer je izasao u novine sa slikom u krupnom planu. Mozda ce ga i partija unaprjediti u PRAVOG direktora, a ne u VD.

Bernini
Gost
Bernini

Neka ih ovo malo,opet će u rupu.

PG car
Gost
PG car

Ja ne znam kako DPS sve ovo trpi. Svaka cast na suzdrzanosti. Ovaj svoju firmu ne umije da vodi a ne opstinu.hahaha

Draško
Gost
Draško

Vulgarija i on i njegove kampanje za koje ne zna ni definiciju.
Blago Demojratama s njim.
Svaki lonac nađe poklopac pa neka krčkaju ovo malo do izbora.
Pregoreće im čorba i lonac.

Svetac
Gost
Svetac

Bivši dpsovac

Brano Nikšić
Gost
Brano Nikšić

Jedan Gebelovski. tabloid jutros o ovome ni slovca. Ništa čudno oni su protočni bojler:SPC, DF, DEMOKRATA. Ne pišu odakle ovim političkim personama, stižu donacije iz inozemstva svi znaju. Ali zato podugačak spisak DPS funkcionera, aktivista, prijatelja donatora svi iz CG.

Paradox
Gost
Paradox

Isto ka’ cdm,samo različite strane. Kobajagi različite. Sve je to isto. Svađaju ljude i jedni i drugi. Kakav primjer ostavljate svojoj djeci? Sram da bude i jedne i druge.

mačor
Gost
mačor

Cg zakoni se moraju poštovati,porez se mora plaćati !

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Hercegovac znaci … od onih sto su vjekovima gledali put Crnr Gore i patili sto nisu dio nje. Od onih koji su vapili i molili da dodjemo i oslobodimo ih turskog zuluma , pa kad smo dosli i donijeli im slobodu ne prestaju da rade protiv Crne Gore. Inace Hercegovce Nika Petrovic nije priznavao za śedoke . Danas hercegovci kupuju… Više »

Zeta
Gost
Zeta

Veliki pozdrav , iz suncem okupane Zete , ovo su kometari koji oči otvaraju …

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Koliko čovjek treba da je neznaven pa da za jednog Babovica kaže da je Hercegovac….toliko o tvom poznavanju Crne Gore i razumijevanju iste

Libero7
Gost
Libero7

Demokrate su isti kao cetnici iz fronta ali su se ukrivali tako da kod njih nema d od demokrata,to su povavampireni cetnici.

Blenda
Gost
Blenda

Babovic i svi ukljuceni u crnomatijaske antihriscanske kolone pokazuju na sta bi licila CG da im moze biti.Zato u pamet se svi normalni i tolerantni -ne nadijedsjmo na ovih dana upakovzne poruke onih plagijatora bliskih cetnickoj ideologiji DF i ostalih falangists

Send this to a friend