Politika

Vulin Markoviću: Ako se ne ponosite precima, ne prenosite mržnju na potomke

Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin osudio je izjavu crnogorskog premijera Duška Markovića da je prije 100 godina Crnoj Gori, članici Antante, učinjena velika nepravda.

<<<Marković: Odajemo počast svim žrtvama borbe za crnogorsku slobodu<<<

Marković je rekao da je prisajedinjenjem Srbiji Crna Gora nestala sa svjetske mape, na šta mu je Vulin poručio, da ako se ne ponosi precima, ne prenosi mržnju potomcima.

“Marković ima pravo da ponižava svoju zemlju, ali nema pravo da laže o Srbima i da od Srbije pravi okupatora. Ako je odlučio da pljuje na svoje pretke, neka ostavi na miru naše, i ako ne poštuje žrtve svog naroda, neka ne vrijeđa srpske žrtve”, rekao je Vulin.

Kako je dodao, ako se stidi serdara Janka Vukotića, neka ga prepusti srpskom pamćenju-oni će ga sačuvati.

“Ako se stidi Mojkovačke bitke, neka je pripiše Srbima, mi ćemo se ponositi. Lažite sebe da ste bili okupirani od Srbije ako vam je tako lakše da objasnite zašto ste devedeset godina govorili o sebi kao Srbima i zašto ste devedeset godina dijelili jedno ime i jedan jezik sa Srbima koje sada tako sramno blatite, ali nemojte lažima da unosite mržnju među narodima koji su vjekovima maštali da žive zajedno i slobodno. Ako već ne umijete da se ponosite precima, ne prenosite mržnju na potomke”, naglasio je  Vulin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NBA
Gost
NBA

VULINE OLADI MALO! NEMOJTE NAS BRANITI KUMIM VAS BOGOM! KOME STE VI I RUSI POMOGLI ZAKUKALA MU JE MAJKA!

Misko
Gost
Misko

Sto se tice Janka Vukotica,evo vam ga i ne vrca se ,osramotio je Cevo i Crnu Goru!

Bokelj
Gost
Bokelj

AV AV AV,beware of the dog,mracne li puti,ili se osuncao?

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Dukljani zovimo nasu bracu hasima i haradinaj, da zajedno objasnimo srbima.

Vulinic malo mo
Gost
Vulinic malo mo

Ma nemoj te tako. Rasplakat ce te ga. Ionako je potpuno ocajan. Neko mu je makao IC na kraju prezimena.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

e sram te bilo umjesto sto lajes trebao bi da se zafalc crnogorcima i da im se izvines za svu nepravdu i genocid koji ste im napravili 1918-22.. zaboravio si Mojkovac i bojnu njivu… a krijete i ne pominjete da vam je albanija zabranila da udjele u Valetu u albaniji i da je preko 40 hiljada vojnika pomrlo zbog toga… Više »

Radoš
Gost
Radoš

Skresa mu ga pošteno.

Marko Miljanov
Gost
Marko Miljanov

Svaka cast. Svaka mu je na mjestu.

Danko
Gost
Danko

Sto bi znacilo: ako su nasi preci ponudili okupaciju vi nijeste krivi sto ste je prihvatili a? Vi to onako, da nama ucinite uslugu?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Meni je najsmješnije kako se oni prave blesavi, Naišla Srpska vojska kroz Crnu Goru iako im nije nausput, pa vide država. Čija li je? Nema kralja. Da je uzmemo da se ne štetuje. Fala vam braćo Srbi. Fala što nam oči otvoriste.

Ignorisat
Gost
Ignorisat

Serdar je bio crnogorski vojskovodja dok ga niste kupili i poveli u beograd.. pa zato danas i imate one terazijske crnogorce.. proklinjem dan kad odosmo na bojnu njivu, sto ne pustismo da vas istrijebe pa da vidimo biste li tako danas pricali tj bi li imao ko da prica.. ti bi pricao jer ti nisi ni srbin.. ti si rom… Više »

Ignorisat
Gost
Ignorisat

Ovaj majstor samo gleda dje je i sta radi markovic, sta je jeo, sta je reko itd..
Markovicu pusti ti govore, nego od sad kad oces nesto da kazes u svoju zemlju ti zovnes prvo ovog vojskovodju inace je on nacitan i pitac smijes li to da kazes..

Ignorisat
Gost
Ignorisat

E ti ces ga udarit po obrazu… ja da sam markovic pitao bih te imas li ti pretke? I odakle si ti uopste, nesreco?

Rajo
Gost
Rajo

Slušaj It , vratili smo nezavisnu državu , našu Dinastiju , a ostalo je još Crkvu da vratimo što će se svakako desiti uskoro !
Time ćemo zadnji rep Podgoričke skupine zatrpati đe je zaslužio taj izdajnicki , nasilni akt , a vi tu ništa ne možete , to je naša stvar It .

Gost
Gost
Gost

A i tada cete kukati kao strine…

SEKULA DRLJEVIĆ
Gost
SEKULA DRLJEVIĆ

TAKAV IM JE OBRAZ SVIMA !

nnn
Gost
nnn

Ne sjećam se da smo te pitali za mišljenje…

cata
Gost
cata

na kineskom nesposoban za vojsku se kaze..
vu/lin

markoč
Gost
markoč

Opet ovaj kvisko?

Musa
Gost
Musa

Samo nam jos treba da se ti ponosis nasim precima, samo jos to fali jer ste nam inace prisvojili veci dio istorije koju vi nemate.

razocarani
Gost
razocarani

Me cijenim mnogo Vulina.Ali ova izjava moze se smatrati ,,IZJAVOM GODINE,,
Bravo Vulin.A Markovic jednu godinu neka izbjegava sa njegovim ,,Analizama,,i stavovima.
Mislim,da sam na ovaj portal ocijenio,da Markovic ne ispunjava kriterije za Premijera jedne ZEMLJE.

nenad mne
Gost
nenad mne

Koju je funkciju imao srpski komandant-komandant oslobodilačkih jedinica ili komndant okupacionih jedinica???

Ignorisat
Gost
Ignorisat

Ada vi ste vecina u CG pa sto ga ne smijenite.. vi ste najveca politicka skupina pa vam to nije tesko.. a ne mlati jado iskompleksirani nista nisi bolji od ovog gancija. Inace bi svi srvi ovako izgledali neki i grdje da crnogorci nisu naselili srbiju od cojvodine do valjeva.. nadam se da ce vulin bit ministar odbrane kad mu… Više »

Jazuk
Gost
Jazuk

Bogami ga dobro pokaki Vulin, skresa mu u brk sve što jeste. Ja sam Crnogorac, ali što jes jes, đedovi su nam bili za ujedinjenje. Mi smo sad za razjedinjenje, a ko zna za šta će nam biti unuci. Može biti da će i oni pljuvati po nama kao što mi pljujemo po svojim đedovima i da će se opet… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jazuk, đedovi su nam bili za UJEDINJENJE, ali ne za OKUPACIJU. Velika većina je htjela zajedničku državu kao sa Slovenijom i Hrvatskom. Dobili smo nestajanje, mrtve, popaljene domove, prognane, bolesti, bijedu… Kad budu sve ovo znali, mladi će pljuvati po nama, što se ne razdvojismo 1993-će.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ministar odbrane, Vulin. Što reći a da bude ozbiljno.

Dragutin
Gost
Dragutin

E propalo se kad i ja stajem u odbranu dps-a.
Evo vole SRBI da imaju svoju državu, ka što su je imali za vrijeme Petrovića. Đe je problem ministre srbijanski?? Mislio sam da je mrčena Srbija dotakla dno pod Miloševićem… No, kako su stari govorili: vazda ima gore od gorega.

Balsa
Gost
Balsa

Srbija nije zasluzila da je predstavljavaju ovakve karikature…niko nije

Cuca
Gost
Cuca

Ko je ova momcina koji se drznuo da spomene crnogorsko junacko oruzje . Dje su jado tvoji bili kad je krvarila crnogorska vojska koja se tako na Mojkovcu drzala braneci vasoj bjezaniji odstupnicu. Da bi ste na kraju rata nasem svijetlom kralju zabranili dolazak u njegovo Cetinje. Nikad vise 1918. Zivjela Crna Gora i da joj je sretan ulazak u… Više »

Trol
Gost
Trol

To da smo se 90tih izjasnjavali ko Srbi najbolje se vidi u popisu stanovnistva.
Do 1981 Srbi su cinili do 3% stanovnistva.
U medjuvremenu su narasli na skoro 30%.
Ja da pamtim nikakvih masovnih migracija nije bilo, sto znaci da su modernim Srbima u CG djedovi bili Crnogorci, a oni naprasno to vise nisu.

Musa
Gost
Musa

Bice kad shvate, polako, vratice se sve na svoje.

Rolex
Gost
Rolex

Ma cus ovog bugarina,oce da brani izgubljeno srpstvo.Jadan ne bio nebitan si koliko lanjski snijeg,plus nezna sta prica,covjek potpuno prolupo.

Strijelac
Gost
Strijelac

Vulin je vojvođanski rom, a ne Bugarin-njima svaka čast.

radosav72
Gost
radosav72

Moji dragi Srbi. mi znamo istinu, aznate je i vi odlicno.A uz to i XXI je vijek i da ocete ne mozete je sakriti. Te prema tome, a s obzirom da vam je oprosteno, nije zaboravljeno i ne smije se nikad zaboraviti. Zastojednostavno i vi ne kazete: Okupirali smo vas 1918. Prosto je , pravo jacega i vecega, vazda bilo… Više »

Wojo
Gost
Wojo

To je on! “Missing link” – dokaz Darvinove teorije o porijeklu covjeka. Ako su tacne teorije zavjere, odnijece ga crna ruka nekog jesuitskog specijalca prije nego vjernici ukapiraju.

Ljuta
Gost
Ljuta

Auuuu što to reče vulineee?

Strijelac
Gost
Strijelac

Strpi se još malo, jer ćeš imati priliku da se svađaš sa Ministrom Vojske Kosova, pa mu priprijeti ako ti basta.A, ako se ikada budeš sa njim sastao, a moraćeš-zamoli ženinu tetku iz Kanade da ti pošalje kvalitetne pelene, koje možeš obući ispod uniforme da se ne primijeti ako se unerediš od junačkoga straha.

Finn
Gost
Finn

Mr. Bean se ponosi spletkarosima, intrigantima i zlocnicima koji su dok je trecina obicnih Srba umirala od bolesti i od neprijateljske vojske, brinuli brigu kako da kralja Nikolu oblate i Crnu Goru uniste da ne bi pravili problem da se Pera i Aca uglave u fotelje posle rata, pa da onda uz njih sjedne u fotelju njihov vjeciti premijer zvani… Više »

radosav72
Gost
radosav72

kako neki ljudi izvrcu istinu, “te ponizavamo svoju zemlju , te lazemo o Srbima, te se stidimo Mojkovca….”. I pored svega toga taj neki covjek je ministar vojni u jednoj drzavi.

Mr.Bean
Gost
Mr.Bean

E ako ovaj nije od loze Mr. Bina, ne znam ko je 😅😅

Dado
Gost
Dado

Da ne bi Crnogoraca ne bi imali drzavu Serbi.

Dado
Gost
Dado

Od Cigana nista se nije moglo vise ocekivati

Sramota
Gost
Sramota

@ Dado A vi ste dole svi Nordijci, plave kose i plavih očiju. Da nisam bio i video, još bih i poverovao, čitajući pojedine vaše komentare.

NK-CT
Gost
NK-CT

A cime se vi imate ponositi,iskompleksirani tipu(da ne kazem maj….)Ha,ha,ha…ne znam samo ko je to u Crnoj Gori i kad mastao da zivi s vama osim mozda, ovih nesrecnih posrbica.No ,da vas stvarno dobro poznaju mislim da bi se i oni predomislili.
Kad kazes CRNA GORA-PRVO SE POKLONI!!!

Ljuta
Gost
Ljuta

I to na koljena prema istoku min 5 put dnevno

Gatuzzo
Gost
Gatuzzo

Je li ovo onaj sto je kupio stan 100.000e za kes…kad su ga pitali za porijeklo kaze ..poslala mi tetka iz kanade ..to je brat a ne tetka

Sto ces
Gost
Sto ces

Nije od 100 no od 200 hiljada! I jeste taj, tetka veli mu kupila! Valjda mu je tetka narko boss u kanadu pa kupuje rođacima stanove po bg-u!

Strijelac
Gost
Strijelac

Griješite, nije rekao njegova tetka, već ženina tetka iz Kanade.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Kakav serbistan…

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Nije ga bilo na onoj vezbi juce. Vucic je za sobom vukao Mileta iz Sumske a ministra vojnog nidje. Mora da je grdno isfrustriran i sada mora opet da se dokazuje pa lupeta. Blesimetar jedan.

BGD
Gost
BGD

Nisi dobro video.Nazalost bio je i to na dve vezbe i to se sav uzeleneo od glave do pete,a posle drzao govor vojnicima,a oni ocima prevrcu da im se obraca takav lik,koji ni vojsku nije sluzio,a lupa ko otvoren prozor na promaji.Da nije tuzno bilo bi smesno ko nam je ministar vojni.

Sto ces
Gost
Sto ces

Serbijanac begaj sa montenegrinskog portala!

Crnogorijanac
Gost
Crnogorijanac

Naravno da treba da beži sa portala kao što ni vaših nema na b92 kad su teme o Crnoj Gori.

C G
Gost
C G

Kakav šišmiš !!!

NHM
Gost
NHM

Auf, kakav kiks Vulina. Veli 90 godina smo se zvali Srbima i dijelili jedan jezik. Zar nije jedno 800 godina tako ili makar od Petrovića naovamo? E moj Vuline, nesposoban si i da patetišeš kako treba. Vučić će biti razočaran.

marius
Gost
marius

Reci predsjedniku vlade susjedne drzaveda laze, i to ministar, e to je za svaku osudu. Mozes da se s nekim slazes, ili ne slazes, al da imass imalo kulture ne bi takav upotrebljava vokabular. Ova tvoja izjava sve govori o tebi .

BGD
Gost
BGD

Pa to je Vulinidis,ne znam sta tu nije jasno?

Ljuta
Gost
Ljuta

On misli da je marković još šef tajne policije

Psiho
Gost
Psiho

Ovaj stalno mora da dokazuje da je Srbin, taman kao i ovi naši. A znaju da nisu.

mister no
Gost
mister no

ponosimo se precima našijema i te kako,a vi se Svrbijanci zapitajte ko su vi preci poslje 500godina gaženja od Turaka.

Nome
Gost
Nome

Ime su dobili po tome što ih stalno svrbi iza uši, pa uvijek dobiju tačno ono što su tražili.

Andjela
Gost
Andjela

Ovaj je zaduzen da kevce, istoriju nezna ocigledno!
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Joo
Gost
Joo

ko kaze da ne zna….pa pricala mu sve tetka iz Kanade…….🤥

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Koga ti ne mrziš obrazati kojega nemaš?

Milivoje
Gost
Milivoje

Bravo Vulin!

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Idi kod njega. Taman tamo i pripadas

PRCKO
Gost
PRCKO

Mili: Da, da, nego je li istina da su svi Srbi ubijeni otpozadi? I zašto se to dogodilo?

Marinero
Gost
Marinero

Vodi ga kuci

Piksi
Gost
Piksi

Vulinu me mlati!!!

Darko
Gost
Darko

Kanavaca

Sonja
Gost
Sonja

Bravo Darko
Prava pravcataKANAVACA

Slavonac
Gost
Slavonac

Crna Gora i Hrvatska imaju jedan veliki kamen oko vrata a to je granica sa Srbijom. Nece nas ostaviti nikada na miru. LP

MNE 100%
Gost
MNE 100%

Boli istina mistre? Nije to mržnja nikakva no istorijska činjenica. Mene je žao što naši na Mojkovcu ne pustiše Austrougare da vas pristignu…. Nebi imali problema s vama danas.

Istorijski
Gost
Istorijski

Mne: Nije bilo nikakve šanse da ih stignu. Priča se da su trčali tako brzo da se dizala prašina kao dimna zavjesa.

Kumrovac
Gost
Kumrovac

Bez obzira na događaje nakon Mojovacke bitke, nije lijepo da tako pricas o vojnicima srpskim koji su se povlačili i trazili spas za goli zivot. Vise od pola je stradalo u najvecim mukama, od rana, tifusa, gladi, zeđi, zime, nehigijene, od vukova. Mnogima se grob ni dan danas ne zna, mnogi su sahranjeni u plavom moru Jonskom. Koliko god da… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Vaši se nisu borili u mojkovcu…cijela junacka CG vojska je bila u odbrani cetinja i lovcena…znamo kako su završili….što nijesu zvali ove sa mojkovca da ih brane…

Srbin
Gost
Srbin

Svaka čast Vulinu…sve si rekao

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Cicevcanine izvini se i klekni pred crnogorskim zrtvama. Ne bi te bilo da nas nije bilo. Kamo srece da ostavismo vojsku da Cetinje brani a ne na Mojkovcu da izgine radi takvih kao ti.

Ljuta
Gost
Ljuta

Koliko je to crnogoraca izgubilo život u mojkovackim bitci?
Niti jedan…jer su tada svi u CG bili Srbi a bitka se vodila u CG a ne negdje drugo zar ne?

Dragutin
Gost
Dragutin

Ljuta, sram te bilo.

JAAA
Gost
JAAA

Podigoh se sa mnogim Srbima Hrvatima Muslimanima i nikada nijesmo pitali koje je ko vjere i nacije..Toliko mrznje u politicarima i.a da su sposobni dvije drzave zavaditi..
STRASNO KOLIKO MRZNJE SIJU MEDJU SOBOM I CRNOGORCI I SRBI…A SVI SMO SAMO LJUDI KOJE NIJE POTREBNO DRESIRATI DA LAJU JEDNI NA DRUGE

Zoran
Gost
Zoran

Koji in tele ktualac ne daj bože. Bidon pravi

Lipovo
Gost
Lipovo

Ministar odbrane i ovakav vokabular koristi? Da si na seoskom vassaru u Ssapcu – mnogo jada! O precima, našim i Tvojim, neka istorija kaže, mi se našim itekako ponosimo.

CG volim💗
Gost
CG volim💗

G.Vuline tako ste dosadni i nedostojni!!!

vis
Gost
vis

Šta oće ovaj šklempo?

Anonimus
Gost
Anonimus

Znači maska je pala, nije ovaj multipla ličnost nego jedna jedina budala i lažovčina tako da mu laži nisu čak ni konsistentne. Zato priča danas jedno, sjutra drugo…

radosav72
Gost
radosav72

hahaha, Ganci, koji su tvoji preci?

Pržno
Gost
Pržno

Nikad vise 1918!!!

Antilopije
Gost
Antilopije

Pa ako ste ti i slicni sabani Srbi, ne tr eba nam bolji dokaz da nemamo nista zajednicko garove 🙂

Duklja Дукља
Gost
Duklja Дукља

Evo šta je zapisao Srpski novinar Pantelija Jovović o okupaciji Crne Gore u uvodniku svoje knjige „Crnogorski političari – Portreti” (Štamparija „Vreme”, Beograd, 1924). „Slom Crne Gore 1915. i način njenog ujedinjenja sa Srbijom 1918. godine. dva su kobna datuma u njenoj istoriji. Prvi datum može se nekako i pravdati, ali onaj drugi jeste najgrozniji spomen srama i stida zvaničnoga… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Toliko o slobodi štampe u kraljevini….ima li što da je neki crnogorski pisac napisao slicno’

Zoran
Gost
Zoran

I to kaze julovac vulin i ničega se ne stidi.

Sonja
Gost
Sonja

Vidi ovoga heroja hahaha
Čime se on može pohvaliti
Gdje je on bio i ko njega benda

Ahahahaha
Gost
Ahahahaha

Nemoj tako Sonja, vojničina je to tetkina!

razocarani
Gost
razocarani

Sonja,jeliti DJED bio na Cetinje 1941_god.
Kud ce KRUSKA no pod KRUSKU.

Istorija minist
Gost
Istorija minist

Bez crnogorske vojske, danas Vulin ne bi postojao!

Sonja
Gost
Sonja

Srbi su hrabra vojska ginuli su u bijegu

Cgcg
Gost
Cgcg

Vulin?! I slični

Sonja
Gost
Sonja

Jadni oni
Čast pojedincima

Send this to a friend