Politika

Vulin o Đukanoviću: Ne razumijem kukavičluk, zašto ne kaže velika Albanija

Aleksandar Vulin (Foto: TVN1)

Ne znam na osnovu čega predsjednik Crne Gore Milo Đukanović određuje i zna o čemu pregovaraju Beograd i Priština, kaže ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

<<<Đukanović: Niko me neće srušiti<<<

Vulin je, kako prenose srpski mediji, to rekao povodom Đukanovićeve izjave, u intervjuu BBC na sprskom jeziku, da se protivi korekciji granice između centralne Srbije i Kosova.

“Što se Milo Đukanović manje pita u Crnog Gori, to bi više da se pita u Srbiji. Što ga manje pitaju u Crnoj Gori, što manje može da kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori, to bi da pravi nekakve probleme Srbiji ili da pravi nekakve probleme sa Srbijom”, rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Dodao je da razumije Đukanovićev strah od promjene granica i da je to strah od velike Albanije, samo što ne razumije njegov kukavičluk da ne smije da izgovori riječ “velika Albanija” i da kaže čega se on to zapravo boji.

“Je l’ se on to plaši domino efekta od strane Srbije? Srbija nema nikave teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori, ali neke druge zemlje imaju. Teško mi je da razumijem da Milo Đukanović nema hrabrosti da kaže nijednu jedinu riječ kada albanski premijer Edi Rama govori o tome da će izbrisati granice među svim Albancima bez obzira gdje oni žive, a žive i u Crnoj Gori”, rekao je Vulin.

Kaže da je zanimljivo da Đukanović na to nije reagovao, a reaguje na novinske naslove i na ono o čemu ništa ne zna i za šta ga niko ne pita.

Vulin je podsjetio da se Đukanović ništa ne pita o pregovorima koji se vode između Beograda i Pristine, baš kao što se, kako je ocijenio, sve manje pita i u svojoj zmelji.

Zanimljivo je, rekao je Vulin, da Đukanović nije imao takav panični strah od domino efeketa 2006. kada se razdvajala Crna Gora od Srbija i da nije osjetio takav strah 2008. kada je “među prvima priznao lažnu nezavisnost Kosova.”

“Kada se komada Srbija, to je dobro, to je pozitivno i to nema domino efekta, a kada velika Albanija dođe i do granica Crne Gore, onda treba da se plaši domino efekta. Srbija treba i mora da vodi računa samo o sebi, o svom narodu, svojoj stabilnosti i svom miru, a svi ostali neka gledaju šta su radili 2006. i 2008. kada je Srbiji bilo teško, pa neka izvlače pouke šta su stvorili na svojim granicama”, rekao je Vulin.

177 Komentara na "Vulin o Đukanoviću: Ne razumijem kukavičluk, zašto ne kaže velika Albanija"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend