Politika

Vulin o Đukanoviću: Ne razumijem kukavičluk, zašto ne kaže velika Albanija

Aleksandar Vulin (Foto: TVN1)

Ne znam na osnovu čega predsjednik Crne Gore Milo Đukanović određuje i zna o čemu pregovaraju Beograd i Priština, kaže ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

<<<Đukanović: Niko me neće srušiti<<<

Vulin je, kako prenose srpski mediji, to rekao povodom Đukanovićeve izjave, u intervjuu BBC na sprskom jeziku, da se protivi korekciji granice između centralne Srbije i Kosova.

“Što se Milo Đukanović manje pita u Crnog Gori, to bi više da se pita u Srbiji. Što ga manje pitaju u Crnoj Gori, što manje može da kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori, to bi da pravi nekakve probleme Srbiji ili da pravi nekakve probleme sa Srbijom”, rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Dodao je da razumije Đukanovićev strah od promjene granica i da je to strah od velike Albanije, samo što ne razumije njegov kukavičluk da ne smije da izgovori riječ “velika Albanija” i da kaže čega se on to zapravo boji.

“Je l’ se on to plaši domino efekta od strane Srbije? Srbija nema nikave teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori, ali neke druge zemlje imaju. Teško mi je da razumijem da Milo Đukanović nema hrabrosti da kaže nijednu jedinu riječ kada albanski premijer Edi Rama govori o tome da će izbrisati granice među svim Albancima bez obzira gdje oni žive, a žive i u Crnoj Gori”, rekao je Vulin.

Kaže da je zanimljivo da Đukanović na to nije reagovao, a reaguje na novinske naslove i na ono o čemu ništa ne zna i za šta ga niko ne pita.

Vulin je podsjetio da se Đukanović ništa ne pita o pregovorima koji se vode između Beograda i Pristine, baš kao što se, kako je ocijenio, sve manje pita i u svojoj zmelji.

Zanimljivo je, rekao je Vulin, da Đukanović nije imao takav panični strah od domino efeketa 2006. kada se razdvajala Crna Gora od Srbija i da nije osjetio takav strah 2008. kada je “među prvima priznao lažnu nezavisnost Kosova.”

“Kada se komada Srbija, to je dobro, to je pozitivno i to nema domino efekta, a kada velika Albanija dođe i do granica Crne Gore, onda treba da se plaši domino efekta. Srbija treba i mora da vodi računa samo o sebi, o svom narodu, svojoj stabilnosti i svom miru, a svi ostali neka gledaju šta su radili 2006. i 2008. kada je Srbiji bilo teško, pa neka izvlače pouke šta su stvorili na svojim granicama”, rekao je Vulin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
emenman
Gost
emenman

Vuline, da vidiš malo kako je kad nas pitaju o vama. Dosta ste nas prali kad god ste mogli. Nauči malo i da primaš udarce a ne samo da ih dijeliš.

Coki
Gost
Coki

Ovaj ne razumije ni koji je od nekoliko tetkinih Vulina kad se razbudi. Opusti se maleni sad ce teta sa lekicima.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Nije vazno ko je reko ,nego sta je reko .A reko je sta se sprema CG,i od koga se sprema.Pa treba li biti slijepac ,čitavog života zato što neko tako hoće,.moj dobri narode ?

Mira
Gost
Mira

Vuline, jezik za zube. Milo je najveći gospodin i gazda. Gledaj to Kosovo sto vi pobjezs a uskoro ce i Vojvodina i Sandzak.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ne boj se ti Vulina ,drzi Mila ti čvrsto sto mozes

rashofree103
Gost
rashofree103

Miro ajd malo za imenakinjom 😂

Miladin Kadić
Gost
Miladin Kadić

Mislio sam da ne postoji odvratniji tip od Čovića.

Pgpg
Gost
Pgpg

Premali si ti da bi o Milu pricao.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Šiš srbalj.

Brdža
Gost
Brdža

Vule treba da čuva Vojvodinu, Koosovo je riješeno, i svakako da već jednom ostavi nas postrani.

xxy
Gost
xxy

Brdza kako god ali uz to Kosovo sto kazes da je rijeseno iako je daleko od resenja ide i istocna Crna Gora sa gl.gradom Podgoricom u sastav V.Albanije a Srbiji ostaje barem glavni grad.

Nenad
Gost
Nenad

Jedino sto je u pravu je ovo za veliku abaniju..milo cuti al kad smo zapeli da udjemo u nato zbog pretenzija prema cg pominjao je srbiju a mislio na abaniju..

CCCCCC
Gost
CCCCCC

A da probaš sa drugom terapijom ??

Joo
Gost
Joo

Vodi ovog sismisa….pa zar ne strajkuje gladju……

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Salu na stranu, Srbija je uspjesna drzava, jedino je njima uspjelo da se granice sami sa sobom. Bar tako oni tvrde. A i ministri su im kvalitetni.

vasil
Gost
vasil

ovo za veljika albanija je bogme u pravu….za ovo ostalo bogme nije pogodio atribut………….

Misko
Gost
Misko

Kako je lijep,ljubi ga tetka

pero
Gost
pero

e cudo lazni ministar vojni dok je on na celu vojske ne moramo se bojati srbije

Send this to a friend