Politika

Vulin: Ako je Crnoj Gori do boljih odnosa, neka makar potpiše temeljni ugovor sa SPC

Aleksandar Vulin (Foto: TVN1)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je danas ponovo kritikovao vlasti Crne Gore i izjavio da Rezolucija o Srebrenici, usvojena u crnogorskom parlamentu, osuđuje srpski narod za genocid.

“Priznati lažnu državu Kosovo, a držati lekcije Srbiji o miješanju u unutrašnje poslove Crne Gore, može samo onaj ko je došao na vlast na talasu srpskog otpora, a poslije izglasao Rezoluciju o Srebrenici koja srpski narod osuđuje za genocid”, tvrdi Vulin.

On je kritikovao najviše premijera Crne Gore, Zdravka Krivokapića, i predsjednika Skupštine, Aleksu Bečića, aludirajući da su došli na vlast uz pomoć pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohija Radovića. Pozvao ih je da u ime države Crne Gore potpišu Temeljni ugovor sa SPC.

“Ako je Crnoj Gori do boljih odnosa sa Srbijom, neka bar sama odluči da poštuje mišljenje svojih građana srpske nacionalnosti i neka ih ne tjera da priznaju genocid kojeg nema. A ako i to ne može ili ne smije sama da odluči, neka Crna Gora potpiše sporazum sa SPC. Mitropolit Amfilohije je bar toliko zadužio i Bečića i Krivokapića ili se i taj dug vraća samo sa odobrenjem EU, kao i kineski kredit za auto-put”, naveo je Vulin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Koki
Gost
Koki

Evo,ja ću. Imaš li olovku ?

Nikola
Gost
Nikola

Kad ides u penziju? Stvarno si nas umorio budalastinama.

oooo
Gost
oooo

Cudi me da nisu trazili da se sazida novi “Berlinski zid” jer oni to i hoce. No nadam se da u Srbiji postoji i normalan narod tako da ni ovi nece do vijeka.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Vole komšije to je jače od njih.

AntiX
Gost
AntiX

Nema ti nista od toga😃 Ako je npr isti kao sa Islamskom zajednicom ili Vatikanom…moze,a ako nije,mozes samo kukat I molit🇲🇪

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Nema nista.Sihter utvaro

Vucic
Gost
Vucic

Po srbijanskom zakonu, Sva imovina SPC pripada drzavi srbiji.
Potpisali imovinu SPC ili drzavi Srbiji, potpuno je sve jedno.
Duhovit je ovaj Vu-lin.

kachawendy
Gost
kachawendy

nikad

Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Bježi šišmišu klempavi zavuci se u neku pećinu i ne progovaraj!!

radio ,, m"
Gost
radio ,, m"

Pravilno je reći nesrećni i nepismeni Vuline da su došli na krilima klero fašističke i zločinačke SPC u Tuđoj državi i da znaš ova tvoja izjava me pokrenula da ću pod stare dane braniti svoju državu i svim pravnim i demokrackim srestvima ćemo vratiti svoju krvlju otetu CPC iz ruka ovih zločinaca a ti nikad nećeš kročiti u CG jer… Više »

Mijo
Gost
Mijo

Ministre Vulin,
Zar ovo ne zvuči kao molba?😄

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Aaaaa, sad moze i Temeljni ugovor, a juce drvlje i kamenje na CG, samo ucjenjujete!!!

Milica
Gost
Milica

Dobice temeljno odvikavanje od Crne Gore 🤣🤣🤣

Cg kontras
Gost
Cg kontras

U prevodu, častite nas svu crkvenu imovinu pa onda ko vas šiša mi ćemo po istome!

Zoran
Gost
Zoran

Necemo sa vama nikakve dobre odnose. Sa narodom Srbije ocemo. I necemo ti potpisati nista. Svoj posao vodite i ti i Vucic i Dacic

Cuca
Gost
Cuca

Tek kad vratite oteto.!
Nikad vise 1918-ta!

Send this to a friend