Politika

Za Demokrate predlog DPS-a potpuno neprihvatljiv

Foto: Boris Bogdanović (mne.ul-info.com)

Generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović je ocijenio da je predlog DPS-a, koji se svodi na optimizaciju izbornog zakonodavstva za Demokratsku Crnu Goru potpuno neprihvatljiv. On je Dnevnim novinama kazao da je plan Demokrata i GP URA potpuno jasan.

“Njime se predviđa osnivanje Ad hoc (privremenog) parlamentarnog odbora koji bi utvrdio predloge rješenja za sveobuhvatnu izbornu i drugu reformu kako to stoji u Planu kojeg su prezentovali lideri ova dva politička subjekta, a koji je dobio nepodijeljenu podršku Brisela”, kaže Bogdanović

On ističe da je sadašnji predlog DPS-a neprihvatljiv jer ne treba samo vršiti optimizaciju izbornog zakonodavstva.

“Predlog DPS-a, koji se svodi na optimizaciju izbornog zakonodavstva za Demokratsku Crnu Goru je potpuno neprihvatljiv iz to iz najmanje dva razloga: prvo, zato što smatramo da nije dovoljno optimizivati izborno zakonodavstvo kako bi se išlo ka iole fer i slobodnim izborima, već je neophodno izvršiti sveobuhvatnu izbornu reformu, reformu medijskih zakona, naći održiva rješenja za izbor članova Sudskog savjeta, definisati nova zakonska rješenja u vezi sa načinom izbora i izborom članova Savjeta RTCG, kao i potvrditi datum parlamentarnih izbora i dogovoriti datum održavanja opštih lokalnih izbora u Crnoj Gori. Drugo, DPS predlaže proporcionalni model zastupljenisti predstavnika političkih subjekata iz vlasti i opozicije u Ad hoc odboru, dok mi predlažemo ono što je do sada uvijek bila praksa kada je u pitanju reforma izbornih zakona, a to je paritetan odnos opozicije i vlasti. S tim što se paritet vlasti i opozicije može postići na više načina, koje smo spremni da prezentujemo” ističe Bogdanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Poslije bitke koplje u dolinu, poštovani Demokrte. Ne možete poslije poraza na izborima zahtijevati da vam se preda vlast jer bi to bio jedan od oblika anarhije i kapitulacije demokratije. Znate da se jedino na ovaj način možete dokopati fotelja jer vam narod ne vjeruje, pa pokušavate ucjenama. Neće vam oroči ucjene u nasilje nad demokratijom vajne DEMOKRATE i Vaš… Više »

Protojerej
Gost
Protojerej

Spavate li sa tim kravatama?Što vam kažu žene … možda volite, malo sado-mazo, a?

Topla
Gost
Topla

Ova opozicija je kao bokser koji izgubi nekoiko mečeva za redom i onda neće da zakaže novi meč dok se ne izmjene pravila po njegovom.

Uros
Gost
Uros

Ovaj je inace veliki strucnjak

Anica
Gost
Anica

Bez dana radnog staza van polotike.

Starac focco
Gost
Starac focco

Mislim da bi Vlada trebala da predlozzi usvajanje zakona kojim bi demokrate-prevaranti sa jaranom Dritanom imali sigurnu pobjedu na narednim izborima.No ni tada kravatassi ne bi bili zadovoljno dok plagijator ne zamijeni Mila.Malo morgen ssto je govorio njihov”tata”!

Send this to a friend