Politika

Za Drljevića su obaveze na putu prema EU prioritet državne administracije

Crna Gora je, pored svih izazova, zadržala lidersku poziciju u pregovorima sa Evropskom unijom i realizacija obaveza iz evropske agende ostaće prioritet crnogorske administracije, poručio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević na sjednici Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Crne Gore (POSP).

Drljević je podsjetio da je POSP jedan od ključnih parametara uspješne i kvalitetne saradnje između Crne Gore i EU, posebno u segmentu parlamentarnog dijaloga u okviru procesa stabilizacije i pridruživanja.

„Imajući u vidu trenutnu fazu pregovaračkog procesa, jasno je da je pred ovim timom ozbiljan posao, uz ključnu saradnju svih aktera. Realizacija obaveza iz evropske agende je prioritet svih segmenata državne administracije“, rekao je Drljević.

Prema njegovim riječima, sprovođenje neophodnih reformi, kako iz domena vladavine prava, tako i ekonomske i finansijske stabilnosti, podstičući rast i razvoj Crne Gore, potvrda su evropske orjentacije Crne Gore.

„Pokazali smo da su politička stabilnost, ekonomski kriterijumi i konstruktivna uloga u regionu, pored svih izazova, učinili da zadržimo lidersku poziciju u pregovorima“, zakljkučio je Drljević.

Send this to a friend