Politika

Za mandata Stojovića uspostavljeni dobri odnosi između Crne Gore i Latinoameričkih država

Za mandata ambasadora Gordana Stojovića u Buenos Airesu došlo je od uspostavljanja izuzetno dobrih odnosa između Crne Gore i Latinoameričkih država, posebno Argentine i Paragvaja što, između ostaloga, potvrđuju i veoma uspješne posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Argentini i Paragvaju.

Moderator i Stojović

To je kazao predstavnik Matice crnogorske za Njemačku Nenad Popović u generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu, gdje je održano predavanje istraživača dijaspore i doskorašnjeg ambasadora Crne Gore u Argentini Gordana Stojovića na temu “Networking iseljeništva kao baza za projekte i ekonomsku saradnju”.

Generalni konzul Crne Gore u Frankfurtu Branislav Karadžić, ukazao je na veliku ulogu Stojovića u smislu postizanja značajnih rezultata u povezivanju naše dijaspore unutar zemalja Latinske  Amerike i istovremeno njihovog povezivanja sa Crnom Gorom.

Predstavnik Matice crnogorske za Njemačku Nenad Popović se osvrnuo na zajedničke višegodisnje aktivnosti sa Stojovićem u cilju okupljanja i organizacije crnogorske dijaspore u Njemačkoj i Evropi, koje sežu u kraj prošlog vijeka, nekoliko godina prije referenduma 2006. godine.

Generalni konzul Karadžić

On je takođe ukazao da je za mandata Stojovića u Buenos Airesu došlo od uspostavljanja izuzetno dobrih odnosa između Crne Gore i Latinoameričkih država, posebno Argentine i Paragvaja što, između ostaloga, potvrđuju i veoma uspješne posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Argentini i Paragvaju.

Jestrović

Moderator večeri je bio predsjednik “MonteHess-a” Vojo Jestrović, koji je, između ostalog, ukratko upoznao prisutne sa biografskim detaljima Stojovića, sa posebnim osvrtom na njegovu ulogu u stvaranju Uprave za dijasporu.

Na skupu su bile generalna konzulica Republike Argentine Maria Carolina Linares i generalna konzulica Paragvaja Nilda Fatima Dacosta Arcete, čije prisustvo ovom skupu samo potvrđuje izuzetne odnose koje imaju zemlje, čije su one predstavnice u Njemačkoj, sa Crnom Gorom.

Dodjela plakete

Na kraju je zamjenica koordinatora “eMDe Alijanse” u ime udruženja koja ova alijansa okuplja u Njemačkoj, Emira M. Licina uručila prigodnu zahvalnicu Stojoviću za njegov veliki trud i rad na organizivanju i povezivanju crnogorske dijaspore u čitavom svijetu sa Crnom Gorom.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

GOS.STOJOVIC RADI PRAVE STVARI….TREBA U BUDICNOSTI DA DOBIJE VAŽNU ULOGU U CG POLITICI…JEDNOSTAVNO BRIJANTAN POLITICAR…

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

nista dok se ne uspostavi saradnja sa Kolumbijom💳

DUKLJA
Gost
DUKLJA

“Za mandata ambasadora Gordana Stojovića u Buenos Airesu došlo je od uspostavljanja izuzetno dobrih odnosa između Crne Gore i Latinoameričkih država, posebno Argentine i Paragvaja što, između ostaloga, potvrđuju i veoma uspješne posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Argentini.” Da li neko može da informiše crnogorsku javnost,zašto nije i dalje Gordan Stojović,ambasador i što planiraju sa njim.

Vuko S.
Gost
Vuko S.

ISTEKAO U JE MANDAT ODAVNO.

Beograd
Gost
Beograd

Super!

Send this to a friend