Politika

Za UCG skandalozna odluka o zabrani rada Đukića

U narodu kažu “vidjela žaba da se konji kuju…”. Tako je član predsjednistva UCG Vladimir Dobričanin prokomentarisao zabranu rada počasnog Konzula Ruske federacije Bora Đukića.

<<<Crna Gora protjeruje jednog ruskog diplomatu<<<

“Ponešeni primjerom pojedinih članica NATO saveza i EU, Vlada Crne Gore se “odvažila“ i donijela skandaloznu odluku o zabrani rada počasnom konzulu Ruske federacije u Crnoj Gori i to zbog još nerazjašnjene afere o trovanju dvostrukog agenta Skripalja u Londonu. Što je još i gore, Vlada nije naučila lekcije iz prethodnog perioda kada je sramnom odlukom o uvođenju sankcija Rusiji dovela do gubitka značajnih poslovnih aranžmana sa tom za nas jednom od najvažnijih zemalja svijeta što se izvoza naših proizvoda tiče i time prouzrokovala enormnu materijalnu štetu koja je nenadoknadiva”, kazao je Dobričanin

Prema njegovim riječima, izgovor da smo mi zemlja članica NATO saveza i da moramo podržavati naše partnere ne pije vodu jer je jedna od najvećih i najznačajnijih NATO članica Turska odbila da to isto uradi.

“Desetak članica EU takođe. Da li to onda znači da mi želimo da budemo „udarna pesnica“ NATO saveza i da se u prvoj godini članstva istaknemo kao vrijedni i odani članovi? Očigledno da! A štetu će opet da plate građani. Bilo bi divno da su vlastodršci prije nekoliko godina prognali Deripasku ili mu uskratili gostoprimnstvo – bili bismo još i na dobitku. Umjesto toga, gostili smo ga kao i Šinavatru potom! Vlada mora razumjeti da se dostojanstvo naroda brani drugačije, a ne pridruživanjem hajci na diplomate i počasne diplomate koji to ničim nisu zaslužili”, naveo je Dobričanin.

Send this to a friend