Politika

Žabljački SD nezvanično: Opozicija pomogla DPS-u da progura prodaju opštinske zemlje

Socijaldemokrate Žabljaka nezvanično za CdM tvrde kako je opozicija u ovom gradu bojkotom rada lokalnog parlamenta pomogla Demokratskoj partiji socijalista da progura prodaju opštinske zemlje.

“Na jučerasnjoj sjednici lokalnog parlamenta na Žabljaku, odbornici opozicionih DF-a, Demokrata i SNP-a su se odlučili za bojkot, kao vid protesta zbog hapšenja episkopa Joanikija i sedam  sveštenika, te zbog upotrebe sile od strane policije u Nikšiću i Pljevljima. I pored neprisustva opozicije, sjednica je trajala preko četiri sata, a obilježili su je kritički tonovi koalicionih partnera na Žabljaku. Odbornici Socijaldemokrata (SD) usprotivili su se odluci o prodaji jedne od rijetkih lokacija u opštinskom vlasništvu”, poručuju nezvanično iz lokalnog SD-a.

Kako tvde, ovakvu odluku argumentovali su stavom da budućnost razvoja Žabljaka nije u stanogradnji, što je bit predložene odluke, te postavili pitanje predviđene cijene zemljišta i problematizovali zašto isto nije ustupljeno sindikalnoj organizaciji Nacionalnih parkova Crne Gore za rješavanje stambenih pitanja radnika u NP Durmitor, a za šta postoji više zahtjeva uprave NP prema opstini Žabljak.

“Na argumentaciju da se u prodaju ulazi zbog problema punjenja opštinskog budzeta sredstvima od prodaje, odbornici SD-a su postavili pitanje kako su opštinski funkcioneri i na osnovu čega predvidjeli krizu, pa su zahtjev za saglasnost Vlade koja je dobijena u januaru mjesecu poslali znatno prije izbijanja epidemije.  Odluka o prodaji jedne od poslednjih parcela u vlasništvu opštine je na kraju ipak usvojena, iako nije dobila podrsku odbornika SD-a koji obezbjeđuju većinu, jer je 15 glasova proste vecine odbornika DPS-a bilo dovoljno za potvrdu predmetne odluke usljed bojkota opozicije”, tvrde nezvanično u izjavi za CdM u lokalnom SD-u.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Artur
Gost
Artur

Nevjerovatno je što SD radi po opstinama. Slepaju se u DPS i samo preže, četaju svoju šansu da im zabiju kako narod kaže “nož u leđa”.

Send this to a friend