Politika

Zajednička ljubav, rad i pregalaštvo za Crnu Goru

Popović

Predsjednik Liberlne partije Andrija Popović je građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore čestitao 13. jul Dan državnosti i antifašističkog ustanka crnogorskog naroda.

“Dan koji objedinjuje dvije najslavnije tradicije naroda Crne Gore ali i svih naroda svijeta a to je borba za slobodu i suverenost i borba protiv fašizma i mržnje, zaslužuje da ponese epitet najvećeg praznika naše države i naroda. Kontinuitet hiljadugodišnje državotvorne niti koji je upisao Crnu Goru i na listu prvih modernih država svijeta nakon Berlinskog kongresa 1878., očuvao je duh koji je i 1941. u nacizmom i fašizmom porobljenoj Evropi podigao prvi ustanak protiv okupatora i oslobodio svoj narod među svim evropskim narodima”, naglasioje Popović.

Prema njegovim riječima veličanstven trijumf toga duha samo je potvrda njegove utemeljenosti, snage i iskrenosti kojom on živi u kolektivnom biću Crne Gore do današnjeg dana.

“Nije mnogo naroda imalo takav istorijski splet da se u istom danu slave dvije velike pobjede u dva vijeka i na to imamo biti ponosni. Crna Gora danas počiva na takvim tradicijama, tolerancije, multikulturalnosti i sloge i zato je naša dužnost i danas da stanemo na put svakoj mržnji, neslozi i povampirenom fašizmu koji stalno vrijeba i čeka svoju šansu za haos i razdor. Posvećeni zajedničkoj kući Crnoj Gori, iskrenoj ljubavi prema njoj i njenim ljudima te velikim pregalaštvom za njen dalji napredak i razvoj, mi ćemo se najslavnije odužiti precima koji su položili svoje živote na oltar slobode čije blagodati mi danas nesmetano uživamo, a potomcima ostaviti najkvalitetniji zalog za budućnost”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kriza
Gost
Kriza

Ti si mnogo doprinjeo razvitku CG.Idi pravi pizze.Bolje i to nego sto sada radiš(makar je poštenije)

Abraham
Gost
Abraham

Živ bio.
A plate bolje i pensije?

Miro
Gost
Miro

E viva Montenegro!

vazda pošteno
Gost
vazda pošteno

Bravo, Andrija.

Pjer
Gost
Pjer

Pura
Vjerujem da znas i vidis
Nose pravis da ne vidis
Odje se patriotizam mjeri debljinom budjelara
Ti si svakako posten covjek
Na tebe se ovo ne odnosi

Send this to a friend