Politika

Zakon za potpunu slobodu upotrebe nacionalnih simbola

Skupština Crne Gore usvojila je Zakon o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola. Potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Tuzi, Nikola Gegaj, za CdM kaže da je Zakon je dobar.

“Donosi potpunu slobodu u upotrebi nacionalnih simbola. Crna Gora je i ovim Zakonom pokazala da gradi društvo jednakih uz uvažavanje svih evropskih standarda. Očigledno da je Crna Gora posvećena unapređenju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih zajednica i konstatno ulaže napore u promovisanju zaštite ovih prava”, jasan ne Gegaj.

Uostalom, dodaje on, jedan od osnovnih ciljeva Crne Gore je puna integracija manjinskih naroda, uz očuvanje njihove nacionalne posebnosti i zaštite njihovih prava.

“Crna Gora je zajednička kuća svih nacija i vjera koja u njoj žive, multietnički sklad i tolerancija su njena najveća vrijednost koju svi moramo njegovati i čuvati”, naglasio je Gegaj.

No, drugačiji stav ima predsjednik Liberalne partije Andrija Popović. On za CdM kaže da je usvojeni Zakon iskorak u odnosu na dosadašnji.

“LP je pokušala da ga amandmanski unaprijedi, bezuspješno, jer nije prihvaćeno. Korišćenje državnih simbola drugih država pod plaštom manjinskih naroda može biti slaba tačka usvojenog Zakona. Zbog toga ga LP nije podržala”, istakao je Popović.

Političari iz Albanije i Kosova pozdravili su usvajanje ovog Zakona.

Albanski predsjednik Iljir Meta ocijenio je da je to važan korak ka poštovanju prava manjina, koji će ojačati socijalnu koheziju i doprinijeti izgradnji vladavine zakona.

<<<Tači, Meta i Ruči pozdravili usvajanje zakona o isticanju nacionalnih simbola<<<

“Čestitamo ne samo albanskim političkim strankama već i svim institucijama u Crnoj Gori koje su doprinijele usvajanju ovog važnog zakona”, naveo je Meta na Facebook-u.

Predsjednik Kosova Hašim Tači je naglasio da je usvajanje tog zakona dobra vijest za sve zajednice koje žive u Crnoj Gori. Prema njegovim riječima, zakon će dodatno ojačati multietničnost i osjećaj pripadnosti svakog građanina u Crnoj Gori.

Ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore Mehmed Zenka je kazao je da se usvajanjem zakona ojačava vrijednost multinacionalne Crne Gore.

Potpredsjednik crnogorske Skupštine Genci Nimanbegu rekao je da su nacionalni simboli dio osnovnih ljudskih prava, kao pravo na izražavanje.

“Kao mjera kompromisa, ovaj zakon je dobar”, ocijenio je Nimanbegu.

M. Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Brza isidora
Gost
Brza isidora

Ihaa, naručujem 10 konada srpskih zastava dužine 24 metra, širine 10! Ukasiću njima grad!
Ali tu će biti i crnogorske oooogrooomne zastave! Crna Gora ima da blista!

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Ne javljaju se botovi na usvojen zakon,, Prpa a !!!! oni vama nezavisnost , vi njima veliku albaniju i sadzak !! Kako su krenuli da popustaju ,
samo ce Niksic i H novi ostat U CG !!Nravo za Djeljosaja . Od prvog dana je pokazao karakter i stao u zastitu svog naroda.. Ucite od njega !

Dali
Gost
Dali

A sto sad ne progovorite protiv vlasti sad vam smeta ali ne zbog albanske vec zbog trobojke ali ste nemocni jer se mora udovoljiti braci albancima eto koliko ste hrabri sad ne cijenite crnogorske simbole.Ovo je slika poltronstva

Nenad
Gost
Nenad

Staviti u upotrebu crnogorsku trobojku i krsass barjak kao.narodnu i drzavnu zastavu..ili moze krstas biti vojna zastava..
I zakonom dobro kaznjavati isticanje bilo koje druge

Haris
Gost
Haris

Raka bi čovjek da su samo Albancima dozvolili, a ono je i red, jedino je Albance crnogorska policija i kažnjavala, srbima ne smije ništa, evo su im i glave počeli razbijat aaaaaaaahahahahahaha

Tomos
Gost
Tomos

Vidi li ko da sve atribute države dan za danom gubimo. Sada će moći da nose zastave kako ko hoće. Do sada nije nošena Srpska Trobojka već Crnogorska Trobojka, e ali sada će početi i Srpska. Kada može “albanska” zašto ne i Srpska, sa njoma smo imali tri zajednice i isti smo narod. Ja sam isključivo i samo za CRNOGORSKU…… Više »

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

CG trobojka je bio zahtjev za pomirenje vlasti i opozicije kao i sporna strofa himne. Da je DPS to prihvatio danas Bi Pura , Ranko i manjne bili opozicija !!

Velimir Ćorović
Gost
Velimir Ćorović

Ako se ovako nastavi , ubrzo ćemo mi Crnogorci morati da se borimo za prava u svojoj državi

Region
Gost
Region

Zakasnko si

MNE
Gost
MNE

A dje vi je Hrvatska zastava? U Crnoj Gori ima i Hrvata , i to vise nego sto je na popisu deklarisano, najmanje 3% je Hrvatskog zivlja u Crnoj Gori. Stavite i Hrvatsku zastavu pored ove dvije ….ili je ovo namjerna provokacija i diskriminacija Hrvatskog naroda ? Nemojte NIKADA zaboraviti da su Hrvati glasali za NEZAVISNU CRNU GORU !!!!

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Vidim da se samo Albanci oglasavaju i hvale kako je dobar zakon,znaci da nam se crno pise…

Emi
Gost
Emi

Mahanje bilo koje zastave uz OBAVRZNU CG ZASTAVU pa masite do sutra.

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Po novom zakonu ne treba da ima CG zastavu tako da ce se slavit u tuzi sa UCK zastavama. To je razlog zasto je na dnevnom redu bio zakon o otimanju crkvene im9vine kako opozicija nebi bila u parlament

🚔🚔🚔🚔🚔🚔🚔
Gost
🚔🚔🚔🚔🚔🚔🚔

Greska velika,samo treba crnogorska.Trebaju svi da budu gradjani Crne Gore,a doma neka po zidova drze sto ‘oce,pricaju kako ko ‘oce.Prosto mi je nekad zao sto nijesmo Sjeverna Koreja

Nenad
Gost
Nenad

Posto znaju da ne smiju nista albancima kad rasire svoje zastave, lakse im je zakonom dozvoliti..eto i taci je pohvalio zakon znavi da je dobar..

Bnjj
Gost
Bnjj

Možete li da zamislite kako će izgledati Cg 2050god usled demografskih i ekonomskih promjena

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Mozemo, onako kako se i upozoravalo pred referendum sta ce biti ako se nejaki Montenegro odvoji.

Bnjj
Gost
Bnjj

Podrška.

Ljekar
Gost
Ljekar

Ovo ce nam pomoci da zivimo bolje

Tizi
Gost
Tizi

Sledece je autonomija.

H8beingsober
Gost
H8beingsober

Ovaj zakon je užasan! Pođite u Švajcarsku i podignite zastavu druge države pa ćete viđet kako ćete proć.

Haris
Gost
Haris

Švajcarsku aaaaaaaahahahahahaha nakašlji se glasnije u Švajcarsku, pa ćeš viđet kako ćeš proći.

Grk
Gost
Grk

Klasična IZDAJA DRZAVE!

Sistem
Gost
Sistem

Po ko zna kojinput

Sergej
Gost
Sergej

Istina…

Animus
Gost
Animus

Jedna drzava, jedna zastava…kome se ne svidja, put pod noge. Doci ce nama Albanci glave, kad tad. Ne jer su losi ljudi, nego sto im mafija njihova kroji politiku, pod prijetnjom smrcu citave familije.

Haris
Gost
Haris

A što je sa srbima??

D porto melez
Gost
D porto melez

Albanac vrati dvoje osobe što je odvela albanska policija preko granice.

Svestrani
Gost
Svestrani

Samo ste zarad svojih licnih interesa poceli narod dijeliti Da je vama stlo do naroda bila bi Crnogorska zastava I nicija vise Ko zna sto ce jos izaci na vidjelo a vidjesmo kako Albanci traze 4 mandata U kojoj to drzavi ima da se ne postuje svoje drzave zastava

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

U Crnu Goru su najugrozeniji crnogorci, pa ima li to idje na svijet

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Posteno, pa neka mase ko sa cim hoce.
Taj komad platna i onako ne moze nista da promijeni, cije ovce njegova planina.

Afrika
Gost
Afrika

Crna Gora je za svakog sve osim za njene gradjane država, tužno

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Bojim se da će se to zloupotrebit?

samo jako
Gost
samo jako

…opet ste se prodali…

brko mali
Gost
brko mali

dok se uz njihove vijori i zastva CG, drzave u kojoj zive i rade nema problema, ali ako im je dozvoljeno da nose samo zastave svoje maticne zemlje to je onda ogroman problem i supalj Zakon

Prč
Gost
Prč

Vilim ja da ce srbi i albnci rasparcaati cg.ni jednima ni drugima nije stalo do crne gore,samo do pojedinih njenih trritorija

Mirko
Gost
Mirko

pa kad u vladu nema ni jednog jedinog crnogorca, ni na jednu jedinu funkciju

R111
Gost
R111

Korak naprijed, nazad dva.

Lipovo
Gost
Lipovo

Velika pobjeda ,,zagarantovanih mandata,, i neka im je srećna, ali se pitam kada ću JA ostvariti pravo da zaposlim svoje dijete sa diplomom UDG (6 godina bez posla) ili se trebam prikloniti ,,zagarantovanima,

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Ti vec sada imas pravo da zaposlis dijete, samo sto tvoje dijete nece da radi.

Lipovo
Gost
Lipovo

Laž, kao i sve Tvoje što si donio sa sobom. Moje dijete nije kupilo diplomu niti je donilo ,,po rođenju,, Da si roditelj znao bi o čemu se radi.

Podgorica.
Gost
Podgorica.

Zaposleni ljudi ne mogu da ostvare pravo na slobodne dane i odmor.

Svjefol
Gost
Svjefol

Nisam citao zakon ali ako se dozvoljava upotreba nacionalnih simbola a da se, ujedno, ne istaknu i simboli Crne Gore, onda je to potpuni promasaj i u svihetu nezabiljezen.

BokeljHN
Gost
BokeljHN

Tako ti je. No ne pitate se vi mnogo tu , jednostavno morate Albancima vratiti uslugu za 2006 i to je to

Đerđa
Gost
Đerđa

Smije li crnogorska zastava da se istakne uz našu?

Srdjan
Gost
Srdjan

Ne samo Albanska

Kron
Gost
Kron

Hahahaha, šta vam rade Albanci i kako vas ucjenjuju. Ne smijete više da im branite da mašu zastavama, a kamo li da im otimate džamije. Još traže 4 garantovana mandata, pa sve i da na izborima ne osvoje ni jedan jedini glas, a DPS pristaje. Hahaha. Jedino ste udarili na svoju vjeru, svoju crkvu i svoj narod, a Albancima ne… Više »

Rajo
Gost
Rajo

I da prije izbora dps povede 4:0 na ime zagarantovanih mandata koji su zbog toga i ukinuti! Albancima 4 zagarantovana mandata a dps-u njihovi glasovi i eto još 2 mandata!!!

Blok
Gost
Blok

Stamota, miče te Crkvu a dozvoljavate ovo. I još stavili Srpsku zastavu ma slici a Stbi ne tdaže ovo i Srbi u Crnoj Gori nose Crnogorsku trobojku.
Ste stavili stecje da bi lakše prošla albanska

Tako je
Gost
Tako je

Sada se cudite sto je izazvan bunt naroda
Sram Vas sve bilo

Samo tiho
Gost
Samo tiho

Napraviste “”” podijelu “”” naroda

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Evo ja sam Srbin i stalo mi je da upotrebljavam zastave sa srpskim obilježjima,ali ako ovaj zakon hvale albanci, strah me je da tu nešto nije u redu.

Sergej
Gost
Sergej

Majko moja…

Send this to a friend