Politika

Zapanjujuća drskost branitelja Podgoričke skupštine

Željko Sošić (Foto: Portal Analitika)

Najava proslave Podgoričke skupštine, njenih nelegitimnih odluka kojima je brisano ime Crne Gore sa mape država Evrope i svijeta, jasno nam pokazuje da i danas u 21. vijeku moramo širiti znanja o sebi, svom narodu, svojoj istoriji, kako bi znali da prepoznamo opasnosti na vrijeme. Jer, istorija se ponavlja i obilježavanje 100 godina od takozvane Podgoričke skupštine, nije ništa drugo do stvaranja uslova za njeno ponavljanje, baš kao što su to bili protesti u 2015. godini, i pokušaj izazivanja haosa 16. oktobra 2016. godine, kaže u razgovoru za Dnevne novine crnogorski umjetnik Željko Sošić, reditelj i scenarista Božičnog ustanka, istorijskog serijala o prelomnim događajima iz 1918. godine.

Za njega najava proslave ispred ispred spomenika kralju Nikoli predstavlja zapanjujuće drsku provokaciju Crne Gore, koju država, građani, intelektualna elita, ne smiju da dozvole.

Sošić: Vjerovatno je građanima, posebno mlađim generacijama nepoznat podatak da je na platou na kojem je danas spomenik kralju Nikoli nekada postojala zgrada državnog Monopola duvana u kojoj je održana Podgorička skupština, pod stražom srpske vojske naoružane do zuba. To smo pokazali u seriji Božični ustanak. Ta zgrada je kasnije srušena, a na tom mjestu je podignut spomenik kralju Nikoli. Kako, osim kao zapanjujuće drsku provokaciju shvatiti najavu DF-a, političkog nasljednika i branitelja odluka Podgoričke skupštine, da na tom mjestu slavi 100 godina gubitka sopstvene države. Zato današnja Crna Gora, mi njeni građani, ne smijemo dozvoliti da na tom prostoru neko obilježava izdajnički čin, koji treba da visi kao opomena i sadašnjim generacijama.

Kroz pripremu projekta Božićni ustanak, imali ste priliku da vidite mnoga istorijska fakta, da se upoznate sa jednim vremenom i prenesete ga građanima Crne Gore kroz istorijski serijal koji je oborio sve rekorde gledanosti…

Sošić: Zaista je tako i upravo iz tog razloga smatram da imam puno pravo da govorim o tim događajima. Pet godina sam proučavao tu tematiku, istorijske činjenice, proučavao cijeli kontekst u kojem je došlo do nestanka Crne Gore, društveno političku situaciju, način života… Upravo praćenjem tih istorijskih događaja dolazite do jasnog saznanja da između njih i nedavnih pokušaja destabilizacije Crne Gore u oktobra 2016. stoji ista matrica.

Od 1918. godine do danas prošao je čitav jedan vijek. Iako teret tog vremena i nose i današnje generacije savremene Crne Gore, da li je došlo vrijeme za pomirenje, nude ga čak i oni koji se pripremaju da slave Podgoričku skupštinu?

Sošić: Mnogima na crnogorskoj političkoj, društvenoj i kulturnoj sceni su usta puna pomirenja. Takođe i Demokratskom frontu. Nemam, naravno, ništa protiv da prevazilazimo podjele, ali pomirenje kakvo oni nude je zamka za nove zablude. Radeći seriju Božićni ustanak, saznajući istorijske okolnosti u kojima je došlo do nestajanja Crne Gore, kao i što se dogodilo nakon Podgoričke skupštine, siguran sam da prije tog nekog pomirenja moramo utvrditi sve činjenice, pa onda da vidimo pod kojim uslovima ćemo da se mirimo. Ne možemo se sigurno miriti sa izdajnicima. Zato još treba pričati o istorijskim događajima i okolnostima koje su dovele do kobnih odluka 1918. godine, do okupacije Crne Gore, do ulaska srpske vojske i odmazde prema svima koji se nijesu mogli pomiriti sa nestajanjem naše države. To nikako ne smijemo zaboraviti jer je to izvor svih naših podjela koje vrlo uspješno, čitav jedan vijek njeguju protivnici današnje Crne Gore.

Otkud takvo razmišljanje?

Sošić: Jedna od osnovnih osobina rediteljskog posla jeste da stvari naziva pravim imenom. Ja nisam političar i ne moram da budem politički korektan, i mogu otvoreno da kažem da smo svjedoci jednog orkestriranog, dobro organizovanog hladnog rata i nasrtaja na našu državu i to u trenucima kada je Srbija na istorijskoj prekretnici zbog Kosova. Činjenica je da je to bolna tačka srpske istorije i težak period je pred njenim političarima. Ali, nevjerovatno je da je i u takvim trenucima prvi izbor većine srpskih političara, crkvenih velikodostojnika, istoričara, pjesnika, medija, napad na Crnu Goru koja sa svim tim događajima nema ama baš nikakve veze.

Podgorička skupština nije jedina provokacija države, ima i drugih…

Sošić: I te kako! Još veća je provokacija kada se nasljednik onih koji su uništili državu Crnu Goru, mitropolit SPC Amfilohije, hvali da sjedi na tronu Svetog Petra Prvog, zaboravljajući da su oni koji su njega tu doveli uništili dinastiju Petrovića i detronizovali Crnu Goru. Dakle, manipulišu osjećanjima vjernika, isto kao što osjećanjima Srba u Crnoj Gori manipulišu njihovi predstavnici u našoj državi. Manipulišu, takođe, srpski istoričari, pjesnici koji dolaze kod nas da brane ćirilicu kao da je to samo srpsko pismo, a ne i rusko i crnogorsko i bugarsko… Zašto je brane ovdje? Kad sve te detalje sklopim, nemam nikakvu dilemu zašto politički nasljednici prisajedinjenja Crne Gore Srbiji i dalje vrlo brižljivo njeguju podjele kao polugu preko koje mogu izazvati destabilizaciju naše države.

Kako se boriti protiv toga?

Sošić: Jedino kako se možemo boriti jeste širenjem znanja. Jer oni upravo računaju na neznanje koje im stvara plodno tlo za manipulaciju. Ali i podvale, kao što je velika podvala da je Podgorička skupština bila odraz većinske volje naroda?! Ko je tada izmjerio tu volju naroda? Ako je bila većinska, zašto bi se taj narod borio protiv njenih odluka, zašto je moralo doći prvo do okupacije, pa takozvane skupštine… Zašto je, kad je bila većinska volja, došlo do progona ljudi, zločina… Zašto je Podgorička skupština održana pod patronatom i stražom srpskih vojnika naoružanih do zuba, kako smo u seriji prikazali?

Uostalom, zašto je došlo do Božićnog ustanka ako je prisajedinjenje Srbiji bila većinska volja naroda. Dakle, oni svjesno računaju na neznanje i manipulišu tim neznanjem i svog naroda ovdje i naroda u Srbiji. Zato ću ponoviti, mi treba da imamo cilj da širimo znanje o sebi, svojoj istoriji, na taj način ćemo biti manje podložni manipulacijama i uspjećemo da državni okvir koji je već civilizacijski napravljen, ispunimo iznutra.

To je zadatak i vaše generacije…

Sošić: To je tačno i vjerujem da radimo sve što možemo. Naše je da nastavimo taj civilizacijski put bez ustezanja, bez zaustavljanja i bez kompromisa. Da doprinesemo napretku svega što je državna politika definisala, prije svega u obrazovanju i kulturi, jer su to temelji svake društvene zajednice.

A kompromis?

Sošić: Kompromisi su suština života. Svaki čovjek tokom svakog dana napravi neki kompromis. Međutim, sa nekim stvarima nema kompromisa. Sa izdajom, četništvom, fašizmom, okupacijom sopstvene države nema kompromisa. Da su ga naši preci pravili sa izdajnicima i svim okupatorima, ne bi bilo ni Crne Gore na ovim prostorima.

U nastavku serije nove, manje poznate stranice istorije

Mnogi građani, naročito mlađe generacije, su upravo kroz seriju Božični ustanak imali priliku da osjete teret jednog vremena i posljedice kobnih odluka…

Sošić: Drago mi je ako je tako. To je i bila namjera. Rad na seriji, inače, pratila je gomila problema, ali svo vrijeme tokom našeg rada provijavala je želja da, pored istorijskih činjenica, napravimo proizvod koji će emotivno korenspondirati sa gledaocima i koji će u njima, ne samo rasvijetliti istoriju tog vremena, nego probuditi emocije, podsjetiti ih da su Crnogorci, da su imali svoju državu, podsjetiti ih na nacionalni ponos. Osjećao sam da je to moj dug prema svojoj državi i svom narodu da na svoj način pokažem šta se dogodilo. Nadam se da smo u tome djelimično uspjeli.

Najavili ste nastavak serije koja če otvoriti one stranice istorije koje su mnogo veča nepoznanica od Božičnog ustanka…

Sošić: Pripreme teku uveliko, sada radimo na scenariju. Period kojim imamo namjeru istorijski da se bavimo mnogo je veća nepoznanica u našem društvu, nego sami Božićni ustanak. To je period od 1918. do 1924. godine kada su se dešavali zločini nad stanovništvom progon komita… To je potpuna nepoznanica, rupa u našem kolektivnom biću.

Pokušaj kulturne kolonizacije

Nekoliko puta tokom ovog razgovora rekli ste da je postoji pokušaj kolonizacije kulturnog prostora Crne Gore…

Sošić: Možda sam bio preoštar, ali ekspanziju raznih sadržaja kojima smo izloženi doživljavam upravo kao kolonizaciju kulturnog prostora Crne Gore. Naše javno mnjenje je naprosto zatrpano i nema mogućnosti da se odbrani od svih medijskih i kulturnih nasrtaja. Mi, nažalost, nemamo dovoljno resursa da se tome odupremo, ali ih moramo stvarati i proizvoditi sopstvene sadržaje kojima ćemo mi edukovati građane i javno mnjenje. Na taj način ćemo moći ćemo da se nosimo sa sadržajima kojima smo zatrpani, da napravimo selekciju, sačuvamo prave vrijednosti. Jedino tako uspjećemo da postanemo dio civilizacijskog koda kojem smo se okrenuli i kojem hoćemo da pripadamo.

Protivnici Crne Gore vrlo njeguju podjele

Sošić: Mjera kompromisa treba da bude u toj vrsti širenja informacija, a ne u prihvatanju i dozvoljavanju pljuvanja po Crnoj Gori, njenom dostojanstvu, njenom narodu, političarima u Crnoj Gori. Neka neko proba da to uradi u toj istoj Srbiji. Dakle, priča o ovim stvarima nije širenje podjela. Uostalom, oni šire podjele, i vrlo ih njeguju i vrlo insistiraju na njima. Zato i kažem da širenjem znaja, informacija, bez ostrašćenosti, treba objasniti ljudima koji to ne znaju, ne svojom krivicom, da ovo nije nova interpretacija crnogorske istorije. Ovo je otkrivanje istine o crnogorskoj istoriji.

DF poprima obrise terorističke organizacije

 Kažete da je najava Demokratskog fronta “„drska provokacija držav” i da neće biti posljednja…

Sošić: Demokratski front je organizacija koja radi protiv interesa Crne Gore i koja se, gledajući kroz tu prizmu, s punim pravom danas može nazvati terorističkom. Svakom svojom aktivnošću, izjavom, ta politička grupacija radi na provokaciji i destabilizaciji države, rušenju osnovnih temelja na kojima ovo društvo počiva, vrijeđanjem većinskog naroda u Crnoj Gori, vrijeđanjem multietničkog i multinacionalnog sklada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ljilja
Gost
ljilja

Kako Sosic misli i govori pametno svaka mu cast! Hrabro i ostro ali to se i ocekuje od mladih umjetnika. Da ostave neki trag u kulturi i istoriji svoje zemlje. Da joj pomognu svojim radom. Da imaju misljenje i glas i da se cuju! Posebno ako imaju nesto pametno da kazu! A ovaj momak ima!

Kom
Gost
Kom

Podgoricku skupštinu ne treba slaviti, nema tu razloga za slavlje, u pitanju je čisto inaćenje ! Takođe, nikakve rezolucije ili nešto slično o ukidanju odluka podgoričke skupštine nijesu potrebne i bezkorisne su i to je jedna vrsta inaćenja, ništa više od toga. Mislim da je ovaj Sosic nedorastao, što bi se reklo trenutku, nije uspio da se popne na brdo,… Više »

Pantelija
Gost
Pantelija

Novak Adžić je izjavio: “Ja sa ovom lakrdijom povijesnom nikakve veze nemam, sa fantazijama i bajkama, ovo je trebalo da bude realna istorijska drama o tragediji Crne Gore 1918, ali ne i umjetnička katirikatura Božićnog ustanka, kakva ispada, i to voljom onih priučenih ili onih koji bez nauka učenih prikazuju to, a o tome pojma nemaju, sem lične promocije i… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Evo sad ni adjic ne zna istinu bozicnog ustanka…bravo kleptomani

ljilja
Gost
ljilja

a Novak ima veze s mozgom koliko ima sa zenom 🙂

Pirot
Gost
Pirot

U zadnje vrijeme i Bugari često spominju Niš, bolje da se spremite da ga branite.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Pa i Amerikanci spominju Nis u zadnje vreme ,pa ga ne cemo braniti ,posle reke Kolorado imace i Nišavu ,što da ne dolar vrti gde burgija neće

Srboslav
Gost
Srboslav

A vi mi SAMO LUPAJTE MINUSE koliko OCETE, ali JASAM U PRAVU!!!

brzi opanci
Gost
brzi opanci

Srboslave, popij šolju mlijeka i kašiku meda i bićeš dobro.

Srboslav
Gost
Srboslav

Vi crnogorci ne postojite vi ste svi SRBI i to smo ODAVNO DOKAZALI naucnim radovima VELIKIH ISTORICARA. Vi zivite u LAZI i hranite se LAZIMA I PREVARAMA. Crna Gora je oduvek bila SRBSKI OKRUG, a ne DRZAVA ILI NACIJA, tek su vam je KOMUNISTI STVORILI kako bi zavadili SRBE!

Marko
Gost
Marko

Nikakve veze mi sa srbima nemamo samo sto smo se nasli jedni pored drugih

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Uvođenje tri nova slova je prava inovacija, ali je greška što nisu ukinuta sva ostala. Sa ta tri slova se može reći sve što još uvijek ima smisla govoriti. Ovo je vek reciklaže svega postojećeg, pa i jezika. Kao što se recikliraju flaše, tako se od srpskog jezika reciklažom dobija crnogorski. Ne znam kome će, u znak zahvalnosti, podići spomenik… Više »

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Ovi DUKLJANOIDI tvrde da su oni Iliri i Kelti kojima smo mi Srbi ukrali jezik. Oni su pricali staroslovenskim iako sa Slovenima nemaju veze. A onda su Srbi, slovenski narod, ukrali od njih taj slovenski jezik kojim su oni oduvijek pricali!?

Diaspora 💃
Gost
Diaspora 💃

Najverovatnije ću se vratiti kući. 👍

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

U knjizi zemljopisa knjaževine Crne Gore iz 1899.godine piše da u CG žive pretežno Srbi 97% i ostali! Tu knjigu je izdao knjaz, a kasnije kralj Nikola! Jel on zbog toga bio loš kralj i u kojem su procentu, ovog zemljopisa bili tvoji preci? U ovih 97% ili u onih 3%? Ako se nisi odrekao predaka, odgovori!

Analitičar
Gost
Analitičar

Pero, ako može informacija kako si se ti, ili tvoji izjasnili po popisu iz 1981. godine?

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Da naravno i na popisu za sva vremena iz plemena Drobnjaci ,brastvo Petrovica Srbi iz Crne Gore i tacka.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Te godine su Srbi u ukupnom stanovništvu Crne Gore činjeli oko 3 %, a Crnogorci oko 70 %. Poštovanje za Srbe koji su bili Srbi i 1981. godine i sad.

Analitičar
Gost
Analitičar

1981. Srbi 3.32% Crnogorci 68.54% 2003. Srbi 31.99% Crnogorci 43.16% 2011. Srbi 28.73% Crnogorci 44.98% Pero ili njegovi su bili u 3.32% 1981. Što se tiče većine od onih Srba iz 2003. očigledno je došlo do promjene nacionalne pripadnosti kod velikog broja Crnogoraca koji su prihvatili novu nacionalnu pripadnost i to srpsku (posrbljavanje). Iz popisa iz 2011. se vidi da… Više »

Saladin
Gost
Saladin

A zvanicna struktura stanovnistva iz vremena kralja Nikole? Kad uporedis to sa 1981. godinom, jasno ti je da je to komunisticko maslo, tj. da je vasa nacija samo komunisticko cedo.

Ljuta
Gost
Ljuta

Prvo shvati da su crnogorci bili srpska sparta pa smo se tako pisali od 1946 ..kad su dukljani poceli nas svojatati i mijenjati istoriju smo se poceli pisati srbima da se odvojimo od takvih..capisci?

svaka u centar
Gost
svaka u centar

Bravo, Sosicu, momcino, sve ti zdravo bilo.

Pantelija
Gost
Pantelija

Nedje se isti, pročitaj šta Novak Adžić priča!

Jale
Gost
Jale

Kakva umjetnicka velicna..velikan svjetske kinematografije..jos sebi daje za pravo da drvi o istoriji!procitao par knjiga,indoktriniranih,pa velikan mudruje.a velikan ima punu riznicu velikih filmskih dostignuca,njegova djela se izucavaju na svim filmskim fakultetima koji nesto znace..napravio narucenu seriju,umjetnickog frankestajna,netalentovani bard koji sa drzavnih jasala popuje o istoriji, a los je u onome cime se bavi

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Pročitao PAR knjiga?

Lingvista
Gost
Lingvista

Citam ove komentare i zakljucujem posljije izvjesnog vremena koliko je srpski narod identican turskom. I oni se hvale na svojim forumima o svojim osvajanjima i junackoj istoriji, cim neko kaze da oni nisu mogli da osvoje tipa Bec, Dubrovnik ili slicno da vidis koliko se naljute, prosto im pjena izadje na usta. Ista, identicna srpska narav. Ne pada iver daleko… Više »

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Nista Srbi nisu mogli osvojiti, osim Crne Gore izgleda.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Srbi nisu osvajali Crnu Goru oni su se tu radjali ,nepismeni Fahrudine

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Petre, valjda razumijes ironiju i logicki paradoks.

Eee budale
Gost
Eee budale

Srbi ne postoje,samo Srbijanci.

Ljuta
Gost
Ljuta

Dubrovnik su 2 puta napadali crnogorci kako mi se cini….prvi put sa Svetim Perom Cetinskim a drugi put pod dps Gospidarom

Ljubo
Gost
Ljubo

Ta odluka podgoričke skupštine je propala stvar koju mogu da proslavljaju samo luzeri i tuge tužne. Đe se ne opamete više da se u Crnoj Gori ne proslavljaju izdajnici, sluge tuđina i ostali likovi koji rade protiv Crne Gore.

Ljuta
Gost
Ljuta

Sfrj….srj..cg..nato

Loky
Gost
Loky

Ljudi mozemo li se slozit da medju nama ima pristalica Crne Gore kao nezavisne i medjunarodno priznate drzave, i isto tako pristalica ujedinjenja sa Srbijom? Meni to djeluje kao normalna i normativna paradigma zaostavstine iz proslosti koja je isprepletana raznim dogadjajima koji su isli i u ruku nase nezavisnosti ali i ujedinjenja. Te stoga koliko drsko oni brane unionizam toliko… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Loky. Većina Crne Gore je bila za UJEDINJENJE. A dobili smo okupaciju. Pročitaj telegram Živojina Mišića komandantu srpskih snaga u Crnoj Gori: ” Na teritoriji koju je naša vojska okupirala, ne budite lake ruke…” To je bilo i prošlo, ali je ružno kad se neko pravi blesav i izvrće činjenice.

Loky
Gost
Loky

Istina. Srbi nijesu znali na miran nacin da izvrse prisajedinjenje Crne Gore i djelova Kosova i Albanije posle Londonske konferencije. Nego su poceli da ubijaju civile, po tim krajevima i oduzet im je izlazak na more preko Albanije. Srbija je trebala da se prostire juznom paralelom do mjesta Shetaj u Albaniji i sjeverno do Kupara 3km prije Duborvnika. Ali zahvaljujuci… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Italijanske aspiracije zaboravljas da kazes ..toliko o tvojoj istini

Pantelija
Gost
Pantelija

Ideja sila-pobjednica o stvaranju južnoslovenske države na Balkanu, od nekadašnjih oblasti pod vlašću Austro Ugarske i nezavisnih kraljevina Srbije i Crne Gore, isključivala je njihovo dalje samostalno postojanje. Velike sile su odlučile o sudbini ovih prostora. Angažovali su izvodjača radova- Srbiju, a mogli su bilo koga! To je isto kao da te neko udari čekićem po glavi a tebi je… Više »

Loky
Gost
Loky

Pa nisu samo Srbiju Pantelija. Povukli su linije kao sto su povukli Sykes – Picott na Bliskom istoku. Maltene su napravili drzave sa ogromnim etnickim manjinama. Srbija sa skoro pola miliona Albanaca na Kosovu, Albanija sa 350.000 Grka na jugu, Bugarska posle Balkanskih ratova sa 800.000 Turaka na jugoistoku zemlje, Rumunija sa 1.4m Madjara u samom srcu Transilvanije…

Ljuta
Gost
Ljuta

Eto kako podmeces…cg je bila okupirana od saveznika pa su djelovi bili okupirani od italije..engleske i amerike…bozicni ustanak su organizovali italijani sa par izdajnika koji su pobjegli prvi dan tog ustanka

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zaboravih napisat. Uz svu krađu naše istorije od Srba, počela je krađa narodne nošnje. Ko je gledao Vučića, vidio je likove iza njega i vidio da kopiraju crnogorsku nošnju. Pa će za 20 godina reć da je to vazda bila njihova nošnja i da je to jo jedan dokaz da smo mi, ustvari oni.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Koliki badanj, majko moja mila!

Pantelija
Gost
Pantelija

Ahaha, i to prazan, zato ovoliko odliježe!

Diaspora 💃
Gost
Diaspora 💃

Bosansko jesi li spremna sa mnom da ideš u inostranstvo. 👍❤

Pura mali
Gost
Pura mali

Zašto je ove džigerice napuštio turbocrnogorac Novak Adžić i rekao im da on sa tom rabotom nema ništa?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zato što je Sošić ublažio srpske zločine prema Crnogorcima.

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Zato sto ni prljava masta onih koji izmisljaju ove gluposti nije mogla da izglupera nesto tako lazavo kao sto ti baljezgas.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ćao, Ćao. Čitaj čovječe. Ne lupetaj. To je razlog zbog kojeg je Adžić tražio da mu se ime sa špice izbriše.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Jesi li rijesio dilemu o tome kako su Iliri I Kelti pricali staroslovenskim jezikom, a veze sa Slovenima nisu imali?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Preglup si Fahrudine. Živjeli su u Duklji zajedno sa njima. Bilo je i Vlaha i još nekih naroda a na tvoju veliku žalost jedino Srba nije bilo. I to je istorija i ne možeš je promijenit, To što je srpska istorija sramna i ne sviđa ti se, to je tvoj problem.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

A koji su to drugi Sloveni zivjeli zajedno sa Dukljanima? A mozda Srbi iz Raske nisu znali pricati uopste. Pa su to ovdje naucili? Meni je srpska istorija odlicna. Nego tvoja crnogorska ima prilicno rupa, kao sir.

Ljuta
Gost
Ljuta

Reci mi kako su se zvali ovi tvoji za vrijeme Nemanjica Crnojevica Petrovica i karadjordjevica…..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ne znam šta lupetam, podsjeti me.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ni rimljani kad stvorise duklju u trecem vijeku ne pricase crnogorski

Boka
Gost
Boka

Soskicu,mora da ti je djede nedje iz Italije dosao 41′ . Prve rijeci koje si progovorio mora da su bile “buongiorno”. Krv nije voda moj Soskicu.

staropodgoricki
Gost
staropodgoricki

poslije podgoricke skupstine smo promjenili 5 drzava , tako da svaka prica o davno proslim vremenima je deplasirana umjesto da se svadjamo oko toga dogadjaja ajmo da uredimo ovu u kojoj sad zivimo da bude po mjeri svih koji u njoj zive a ne samo po mjeri alavih politicara da nam djeca ovdje ostaju a da ne bjeze iz nje… Više »

Leleku
Gost
Leleku

Pa jel vidis ti da od toga nema ljeba? Jel vidis da sve ode na dobos? Jel mozes da vidis kako ce CG izgledati za 20-30god? Ja mogu.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Za 30 godina ćemo biti ispred Italije i Francuske a iza Švacarske. A ako vas mrzitelje Crne Gore, pušti onaj Fatićev virus, biće to i prije.

Leleku
Gost
Leleku

To samo poltron, plaćenik, ograničeni zabludnjak, lažni optimista moze da lupi. Ti ako ne vidiš, da je naša vlast poslusnik Brisela, to je tvoj problem. Da ti u državu ulazi strani kapital, koji će da ti diktira politiku poslusnistva. A to koliko je zapad prema nama dobronamjeran, tek ces da osjetis.

Ljuta
Gost
Ljuta

Po onom cg Erakovicu reziseru par njegovih prijatelja Srba imaju 30% crne gore…. ?

Ljuta
Gost
Ljuta

Moraju nam djeca znati korijenje i pretke da ne polude od novocrnogorskih lazavina

Diaspora 💃
Gost
Diaspora 💃

Kako mi je bosanska iz Bara pozdrav od dejana. 👍

sekula drljević
Gost
sekula drljević

kolilko srbi željeli dobro Crnoj Gori dabogda srbiji takvo dobro se dogodilo

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Evo Srbin sam.i dabogda tako bilo, a tebi i tvojoj familiji bilo sto joj Sekula zelio, ali.od srca.

Mne
Gost
Mne

Svi su Srbi Crnogorci!

Marija
Gost
Marija

Pametan i sladak!

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Lutka.mala, a sad je dobio i sto eura da ovo kaze, pa te moze povest na pice u buda bar! Ili ce ti dat ulogu milove tetke u svom novom filmu!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ni na jedan protest ne odoh ni na jedno okupljanje ne odoh ali taj dan cu izac ali sa druge obale ribnice jer se nadam da cu moc dobacit bubulj na drugu stranu… kuca im se iskopala.. samo traze neki povod da izazovu krvavi incident.. a taj dan cw ga bit siguran sam.. jer to je nesto sto pece i… Više »

serdar Janko
Gost
serdar Janko

Aj’ moje i tvoje oči se nikad više ne vidjele!

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Uf kad se taj grom namunji!

Ljuta
Gost
Ljuta

E eto pravi predstavnik danasnjeg crnogorca…on ce junacki gadjat bubuljem svoje sugradjane sa druge strane..hehe🎶🎶📯📯📯🎹🎹🎹🥁🥁🥁🎻🎻🎻🎺🎺🎺😋

kralj nikola
Gost
kralj nikola

Da podsjetim pisca gore navedenog teksta na jednu moju (od mnogo njih) pjesmu: onamo, namo za brda ona da viđu Prizren -ta to je moje, doma ću doć.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

vidjeli smo mi i skadar. i stosta bi mi jos osvojili i zakucili da ne izgibosmo na mojkovac dok su ovi tvoji bjezali u grcku.. i neemoj koristiti vise ovaj nik licemjeru..

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Srbi cuvali odstupnicu Srbima, ako.makar iz tog Mojkovca to nisi shvatio onda se vrati na slikovnicu.

samo kažem...
Gost
samo kažem...

srbi bježali (ka’ vazda) pred austrougarskom, a crnogorci im čuvali leđa…

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Jeste, upravo tako, a cuvali su im.ledja jer smo Srbi koji su cuvali ledja Srbima. Na glupost je najbolji odgovor ponoviti vec receno.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Cao Cao. Moj đed je bio na Mojkovac. Ni on ni baba, nikad Srbe, srpstvo i srpski jezik nijesu pomenuli. A tačno je da su Srbi bili na Mojkovcu ali u austrijskim uniformama. Pogledaj film povodom 50 godina bitke. Govore učesnici bitke. No bolje znate ti i Amfilohije, no oni što su se borili.

Cao, cao
Gost
Cao, cao

A sto ti je djed bio na Mojkovac (uzgred, moja je tamo poginuo), da ga nijesu Madjari zvali? A tvoj djed ni Srbe ni srpstvo nije mogao ni.pomenuti jer tamo nije ni bio, jer nema toga Crnogorca kome djed nije bio Srbin, cak i ove udbaske komunjare su bili Srbi, jer drugo nisu.ni.mogli bit, dok im cika Tito nije dao… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Cao,cao,
Upravo ti to kaže Stara Podgorica. Tvoj je tamo poginuo boreći se za Austro-Ugarsku.
Izdajnik rađa izdajnika.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Kud ce veci od tebe?

Cao, cao
Gost
Cao, cao

A spijun spijuna.

Ljuta
Gost
Ljuta

A dje nestadose tih 40hiljada sto branise mojkovac od 14hiljada austrougara?

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Skadar si vidio jel? Idi ga Albancima trazi sto ti ga otese i sto mu legende Mrnjacevica prepricavaju kao svoje!

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

HAHAHAHA,
Aj ti traži Kosovo nazad. Srce Srbalja…

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Tebe nesretnice ni taj necastivi sto ga prizivas nece, jado jadni.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Cao, cao,
Znaš ti dobro ko je bio Fra Sotona.

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Sotono neko ima hrabrosti i dostojanstva da trazi sto mu pripada, a ne ko beskicmenjak da se odrekne!

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Upravo tako. 99.-te ste se odrekli Kosova-srca Srbalja, a mi smo 2006.-te vratili što nam pripada.
Ili, ako oćeš, Kosovari su 99.-te uzeli što im pripada.

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa mi za sada priznajemo NATO da nam je okupirao dio zemlje ali nismo POTPISALI KAPITULACIJI kao vi….

Fahrudin
Gost
Fahrudin

A sto bi to zakucili I osvojili kad ste utekli. I to laksim putem. Dje ste bili kad je probijen solunski front i kad se rat odlucivao?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Srbalji su odlučili Veliki rat.? Može svašta bit’!

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Nisu nego takvi skobalji.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

I na Mojkovcu I na solunskom frontu, tvoji su bili sa druge strane.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Fahrudin,
I 41.-45.-te i 95.-te i 99.te i 2006.-te.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

A ima li kakvih vasih junackih bitaka iz dalje proslosti?

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa u Francuskoj cekali mjesecnu apanazu

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Upravo su Srbi i Rusi rekli kralju Nikoli da se ne igra sa vatrom i da vrati Skadar Albancima. Eto koliko su nas voljeli i prije i poslije 1918.

Ljuta
Gost
Ljuta

14000austrougara na Mojkovcu NIJE MOGLO ZAUSTAVITI 40000 CRNOGORACA…I ?

radio mileva
Gost
radio mileva

Kao što je Crna Gora uzimala od Turaka pojedine krajeve -Staru Hercegovinu – (Nikšić, Banjane, Pivu, Drobnjak..) , pa onda Kuče I Vasojeviće I na kraju Boku Kotorsku (svi ovi krajevi nemaju veze sa Crnom Gorom do prisajedinjenja) tako I jači zakačio – Petar Nikolu. Borba za vlast dva Srpska kralja.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

E taman ti je znanje ka’ radio mileva…

todor
Gost
todor

Nista, pa onda se tako oprostite i od Kosova. Zakcio jaci. Isto tako i Vojvodina – kad je ona bila u sastavu Srbije? Po tudjem prknu je lako tu logiku imati 🙂

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Znaci tako vi posrbice mislite da je bilo, sad mi je sve jasno. Nije vam sigurno lako ubijediti se da su lazi istine.

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Naravno da nije tacno, los pokusaj manipulacije, upravo u rangu narodnog radio mileva.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

znaci jedan narod a imao je dva kralja.. vidis kako je to dobro.. jedan imas kuci a drugi ti mobilni pa ga postavljas i prisvajas kad i dje ti odgovara!!

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa katolici imali u jednom vremenu 5 Papa….
Italijani imali desetinu kraljeva i knezeva pa se ujedinise….Englrzi..Njemci itd itd

Cao, cao
Gost
Cao, cao

To je jako bitno, sto misli ova gromada. Ako su im ovo poslednji portparoli, onda vidis koliko im je gusto.

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Tipicno etiketiranje, losa kopija osmanlijskih manipulacija. Covjek je reditelj, poznavalac istorije i odan svojoj zemlji. A ciji si ti portparol. Kome ti sluzis?

Cao, cao
Gost
Cao, cao

A ne sluzim.milu.i kompaniji sigurno, niti sluzim za pare, niti za kvazirediteljstvo, niti za bilo sta, a kakav je ovo poznavalac istorije, rezije, politike?! Osmanlijska veli manipulacija, sto je to strucnjace. A shvatite vec jednom.da .nemamo svi kolektivnu amneziju danam vi pisete istoriju sa mir jam bozicnom pobunom, niti smo svi prodaju. Osmanlijska manipulacija i pres konferencija, o boze…

Partizan
Gost
Partizan

Ovom Sošiću su svi preci bili u partizane!!!!!!

free zabjelo
Gost
free zabjelo

Šut nepismeni stvore. Uzeo si dobre pare za seriju pa sad treba da pravdaš. Većinska Crna Gora je uvijek bila za zajedničku državu sa braćom Srbima. Kralj Nikola je stalno pjesme piso o tome. Što ne progovoriš nešto o tome?

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Većinska CG je uvijek bila za samostalnu Državu. I 1918 i 2006.

MMM
Gost
MMM

Kad nepismen nekoga nazove nepismenim.

SKYDOG
Gost
SKYDOG

Postovani, vecinska Crna Gora je svakako bila za zajednicku drzavu ali kako : Federacija (Federalisti -Zelenasi ) ili unitarnu monarhiju (Bjelasi) ne racunajuci naravno i onaj broj Crnogoraca koji nijesu bili ni za kakvu varijantu zajednicke drzave.

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa dobili federaciju..zetska banovina je bila cg….pa ste je srusili sa titom i ustasama

Klijent CrnogaĐ
Gost
Klijent CrnogaĐ

Manje drzave a VISE IZDAJNIKA…ovo nidje nema na svijet ni kroz istoriju!!!

Vesko
Gost
Vesko

Siguran sam u jedno. Više je bila demokratska Podgorička skupština nego referendum 2006 godine. Na referendum je omogućeno svima da glasaju iz dijaspore koji su bili za odvajanje. Takođe su milioni evra državnog novca I mnoge zloupotrebe državnih institucija bile (pritisci na zaposlene I slično) da bi rezultata bio za odvajanje.

MNE
Gost
MNE

Vesko, evo ti pa čitaj koliko je Podgorička skupština 1918 bila demokratska.
Savo Fatić potpreśednik podgoričke Skupštine 1918:
“Ja vas molim, gospodo, da stavimo na stranu Istoriju Crne Gore. Što se pak tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi.”

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Mogao si koju Njegosevu I Nikolinu izjavu objaviti. Ima ih dosta gdje srbuju, pa ti izaberi koja ti se od tih prosrpskih svidja.

Ahahhaha
Gost
Ahahhaha

55% (25% muslimani i kroati) 45% časni Crnogorci Srbi. Super ti je pobjednicko drustvo

Ljuta
Gost
Ljuta

A sto to znaci politicke istorije….ovaj Fatic je napisao 1914g po bukvar za tupoglave i objasnio sto su crnogorci

todor
Gost
todor

Jedini referendum u istoriji referenduma koji je morao da predje 55%, pa na to se zaliti je stvarno teski blam…i to niste mogli da nategnete da predjete kad nijeste mogli silom i na misice 🙂

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Todore, a zasto je za neke odluke u skupstini potrebna dvotrecinska vecina?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Fahrudine,
Srbalji na referendumu nisu mogli prebačit’ ni prostu većinu, a kamoli dvotrećinsku.
Što je najbitnije ne mogu ni sad.

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Srbalja je po referendumu 45%, a montenegrina 55% pa ti vidi dje si i skim!

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

HAHAHAHAH,
Ja sa pobjednicima, a ti sa vječitim luzerima.
Važno je da ste u manjini i da se topite.

Ljuta
Gost
Ljuta

KLJEMENDI TI JE TO NAJBOLJE OBJASNIO ALI UZALUD

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Fra, moje pitanje je “zasto je potrebna dvotrecinska vecina u skupstini?”, a ti ako si nesposoban da razumijes pitanje ili ne znas, nemoj odgovarati sa budalastinama

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Fahrudin,
Tvoje pitanje je bilo vezano za Todorovu konstataciju od 55%.., ali su Srbalji glupi, pa ne kapiraju poentu.
Skratio sam ti odgovor da bi ukapirao, ali džaba.

Cao, cao
Gost
Cao, cao

A cuti vise fra prdezu jedan, ne moze se razabrati od tvojih gluparija.

Ljuta
Gost
Ljuta

A samo crnogorci iz Srbije ne mogase glasati ?

Frki
Gost
Frki

A zasto poistovjecivat juzne slovene i srbe. Tacno je da ste najbrojniji, ali ko ste vi jadovi? Ja sam ono dje sam rodjen i sto su mi roditelji, a ne sto mi je ko nametnuo. Crna gora i crnogorci su slobodni narod a posrbice i slicni zivite u lazi i dalje. Vazda ce vam svi drugi bit krivi. A da… Više »

AHHAHAHA
Gost
AHHAHAHA

Glupane, zato sto se zna koji su narodi bili pod tim JUZNI SLOVENI! To je i tvoj narod i tvojih predaka, kojega si se odrekao ispiranjem mozga!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pravi ti je nick. Zbogom pameti. To što ste vi u vašim knjigama, đe god je pisalo Sloveni, preveli kao Srbi, ne znači i da je to istina. Interesantno je da u knjigama do prije 100-150 godina toga nema, no ste sa švercom počeli u XX vijeku. Tužni narod bez istorije.

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

A ti, ti si glupan kapitalac! Nema u tim knjigama, koje pominjes, a pitas li se zasto nesreco??? Je li se u Bec po sve moralo ici a??? Kad su Srbi malo progledali, nasli su dokaze em arheoloske, em pisane kod drugih naroda! Tvoj Tito takodje nije dao da se to istrazuje. Ogranicen si kao balkon.

sekula drljević
Gost
sekula drljević

odvratni ste fatićevci i ostali brekavci

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Ako to Srbalji ne istraže i prokljuve, to nije ni istorija.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Fra, vasa je istorija super. Cijela staje u recenicu “Ne znam sto smo, ali samo nismo Srbi”. Doduse, mozda si ti fratar pa se na tebe

ahhahahahah
Gost
ahhahahahah

Fra sotoncino “Umnu i logičku.”???? ahahhahahahahah

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Vidi se da ima.tu emotivnu osjecajnost…lutka mala.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Cao, cao,
Posebno sam prema Srbaljima emotivan…

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Je li moguće da si toliko tupav?!

Ljuta
Gost
Ljuta

Sad vidim da je u pravu onaj fratar sto je poceo pisati 1878g da su crnogorci CRVENI HRVATI …hehe

Frki
Gost
Frki

Nisam se ja nikad odrekao svog naroda, moj narod je crnogorski, a meni se cini da si se ti odrekao jer si posrbica a ne Crnogorac. No nije na meni da ti sudim, ti se ośecaj kako god oces, to je tvoja stvar, dok mozes mirno da spavas to je u redu.

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Frki tebi je samo mozak ispran, pa vise ni ne znas sta pricas… Crnogorac nije etnicka, nego nacionalna pripadnost bote.

Frki
Gost
Frki

Ja mislim da je tebi mozak ispran velikosrpskom ideologijom, previse si slusao Amfilohija ili koga li vec. Slijep si pored ociju. Ali opet kazem, to je tvoj problem nije moj. Ośecaj se ti kako oces sto se mene tice.

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Frksone mozes ti da mislis sta hoces, ovo su ti cinjenice! Mene zabolje pravo da ti kazem, ali istina je istina!

svašta
Gost
svašta

HAHAHAHAH, hahaha, “činjenice”…A koje su ti to “činjenice”? Ja ti tvrdm da su ČINJENICE SAMO U ČISTOM ISTORIJSKOM BIĆU CRNOGORACA KAO POSEBNOG NARODA SA POSEBNIM ETNIČKIM OBILJEŽJIMA, A, BOGAMI, I NASLJEDNIM. Taj ko te tako uči ne misli na činjenice no na POLITIKU, pa viđećemo dokle ćete stići, preko istine ne možete, božja vi vjera!

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Svasta, dugo ce jos tebi trebati da dodjes do cinjenica, a mozda nikad ni ne dodjes! Zivi u neznanju, tako ti je lakse!

svašta
Gost
svašta

HAHAHAHAH, nemaš pojma koliko ja znam, i otkad znam, i otkud znam. Reći ću ti samo – strani arhiv! No, nemam vremena da naglabam s neznalicama kao što si ti

HAHAHAH
Gost
HAHAHAH

svasta, zbog tih stranih arhiva i ne znas sta pricas! Mora da si ih u Becu i Berlinu posjecivao! Tamo ce ti istinu reci 100% ahahha

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Crnogorac etnicka pripadnost?? HAHAHHAHAHA od kad to??? ne lupaj casti ti!

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Nije baš da te zabolje… Teško tebi sa crnogorskim pasošem.0

Frki
Gost
Frki

Pa upravo to i ja kazem, cinjenice se mogu falsifikovati, ali ce uvjek na kraju isplivati prava istina.

svašta
Gost
svašta

HAHAHAHAH, upravo je Crnogorac etnička pripadnost, a Crnogorac kao državljanin je stečeno pravo građanina Crne Gore! Kad ne znaš, bolje ćuti.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

HAHAHAHA,
Aoooooooo… kako si ti zastranio.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ima li idje da pise da su crnogorci narod?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Ahahaha,
Tenkre, ovim što si sad rekao potvrđuješ svoju zaostalost. Umnu i logičku.

Zoran
Gost
Zoran

Odlican intervju.

Scij
Gost
Scij

Zastiđe

Madlena
Gost
Madlena

Da je vjecna…..

Niksic Cetnik
Gost
Niksic Cetnik

Од Цетиња па до Равне Горе…!:)

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

…bice Crnogoraca i Crne Gore!;)

Janko Jankovski
Gost
Janko Jankovski

Ko li je onda podigao i obnovio tolike hramove u Crnoj Gori? Ko je podigao duhovnost na noge u Crnoj Gori? Dok vam nije došao mit. Amfilohije-taj vaš Risto Cirov Sotonic kako ga zovete ili posrbica niste znali šta je Bog i Crkva, a i danas mnogi neznate. Bog nek vam je u pomoći.

Babakaj
Gost
Babakaj

Jesi li svjestan koje si gluposti napisao? Crna Gora koja je vjekovima imala vladike kao vrhovne vodje nije znala za duhovnost? Amfilohije nas je spasio??? Amfilohije nas je ako nista drugo zavadio i unistio medjuslogu Crnogoraca i Srba zahvaljujuci propagiranju velikosrpske politike i ispiranja srpskih mozgova, tako da danas imamo domace izrode posrbice kojima je cilj samo da komsiji crkne… Više »

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Bilo je ovdje vladika prije Amfilohija koje su srbovale pet puta vise nego on. Petar I je po vama bio “izdajnik” i “posrbica”. Petar II, vladika Sava Petrovic, Mitrofan ban itd., sve Srbende!

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Nismo znali sto je Bog i crkva dok ne dodje Amfilohije?????? Janko jesi li ti brate realan????? Kako moze ovo bice da postoji??????

svašta
Gost
svašta

Janko Jankovski-, ili kako gođ da se zoveš, pa Crna Gora je do pojave knjaza Danila bila TEOKRATSKA DRŽAVA, i to izričito. Kako bi bilo moguće da joj se “duhovnost” izbriše? Jedino nasilnim uništenjem i dobro organizovanom PROPAGANDOM, što je uradila Srbija i Srpska crkva. Ni na koji način takva crkva nije mogla CRNOGORCIMA SACUVATI DUHOVNOST JER JE SVE UČINILA… Više »

Junacko Cetinje
Gost
Junacko Cetinje

treba ovoga amfilohija i kompletnu njegovu spc procerati iz CG,dje god dodju nosu sa sobom svoj haos,nered i varvarizam,treba im suditi za ratne zlocine i huskanja na njih,sto ih pocinise po balkanu,prljava mafija,pa ako oce koga da drze za budale,neka to rade onijema koji ih slijede,a ne mi Crnogorci,imademo mi CPC i nama je dosta,svi su se nasitili velikosrpskijeh budalastina,dje… Više »

Spez
Gost
Spez

Pa dodji da nas istjeraš, robe

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Ispunio si sve kriterijume za definiciju nesoja!

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Jesi li sto zaradio u budvu preko sezone, dugacka je ta junacka zima?

Cassano
Gost
Cassano

I inace samo da znate,Petrovici iz Hercegovine nisu dosli,oni su sa Njegusa,ali velikosrpska politika je ucinjela da to Njegus predje u Njegos,da bi se moglo rec’ da su sa planine Njegos iz Hercegovine,koju onu smatraju Srpskom.I po tome oni ispadaju srbi,sto naravno nisu.

AHHAHAHA
Gost
AHHAHAHA

AHAHHAHAHAHAHA

Istorija
Gost
Istorija

A ma mogu Srbi izmisljat sto oce,zna se cija je Hercegovina bila i koja je vjera tada davno bila zastupljena,srbijada nije sigurno

MarkoStojanovic
Gost
MarkoStojanovic

Zasto je cg priznala kosovo ? da li je to normalno za jedan bratski narod ? sta kada se bude cg cepala, kada vam budu uzeli deo teritorije ? . inace pun je beograd laznih crnogoraca. koji su puni karaktera i samo vicu obraza mi. od tog obraza nema nista. isti su kao ovi “nasi” beogradski satro kriminalci. uzmite se… Više »

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Ko kaze da ce Crna Gora da se cijepa? Prije mi se cini da ce Vojvodina da ode. Samo nastavite vasu politiku pa cemo vidjeti.

MNE
Gost
MNE

Marko ko ti je rekao da smo bratski narodi?

MilevaRoganovic
Gost
MilevaRoganovic

Gradjani Cg ko ima pravo da zabrani bilo kome gradjaninu da udje u svetinje makar bili i druge vjere .Ovo svjestan covjek ne moze da shvati .Svudje u svijetu pa i kod nas mozes da udjes u sve hramove,dzamije katredrale , niko nikome ne brani a kod nas u Cetinje svako zlo od devedesetih godina. Gradjani Cetinja slabo rijetko poneko… Više »

Vesko
Gost
Vesko

Možda te kao malu tata vodio na Lovćen dok je rušio Njegošev grob. To si ti pobrkala moja Mileva.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pobrka si ti Vesko. Njegošev grob je srušio Aleksandar Karađorđević 1924-e. Pogledaj dokumenta i fotografije sa rušenja. Kapelu koju je on 1925-e podigao, posvetio je svom sinu i Sv.Đorđu, slavi Karađorđevića. I za to imaš originalna dokumenta. No je lakše Ristu vjerovat, no čitat.

Pantelija
Gost
Pantelija

Kralj Nikola je slavio Djurdjevdan kao krsnu slavu, stara vrano podgorička!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ti si stvarno prolupao. Ko pominje Nikolu? Da si što od Pantelije Jovovića pročitao, pametniji bi bio.

Assiko
Gost
Assiko

Mileva, nijeste ga ni dotad previše ulazili u crkve po Cetinju. Jedino kad je trebalo stoku ućerati

svašta
Gost
svašta

Assiko, pa tada ste vi Aleksandrovim dekretom uzeli NAŠE, CRNOGORSKE CRKVE, Crnogorcima pravim nije bilo do srpskih popova i crkvi u koje nijesu mogli ući ako ne promijene vjeru.

marius
Gost
marius

Da je Njegos kojim slucajem reka : Srbi ne ljube lance , mozda bih se i zapita da li ova prica ovih sto ne priznaju CRNU GORU ima nekakve istine, ovako Njegos je lijepo reka : CRNOGORCI NE LJUBE LANCE , i meni je sve jasno !

CrnaGoraAneMNE
Gost
CrnaGoraAneMNE

A mariuse ili bolje samire il safete Njegos je stotina puta naglasavao da je tj da smo Srbi a samo na nekoliko mjesta da smo Crnogorci. To Crnogorci je isto sto i Srbijanci ili Bosanci a svi oni mogu biti Srbi ili Srbi islamske vjere jer svi ostali koji zive su samo drzacvljani ali ne i po nacionalnosti Bosanci,Srbijanci ili… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Na kojim mjestima je to reka. I tvoji preći su vjeru mijenjali. U Duklji su svi bili katolici. I Stefan Nemanjić je kršten kao katolik. A kad tačno smo bili Srbi, pa postali Crnogorci?

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Crnogorci ste postali sa drugom Titom!

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Ao crna Podgorice… nisu svi bili katolici, raskol je jos bio svijez i to je prakticno bilo isto 😉

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Je li Duklja bila po uzoru na Vizantiju ili? To ti je dovoljan dokaz jesu li bili katolici!

Cg 1
Gost
Cg 1

Bili su katolici pa pukni!To vas najvise boli

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Da pitas ovoga “staropodgoricanina” kad je bio drugi svjetski rat, sumljam da bi znao, tacno ga sad vidim kako.otvara wikipediu. Mislim da bi i vijek promašio.

svašta
Gost
svašta

CrnaGoraAneMNE, bolje pročitaj ovo što je zapisano: “U svim životnim situacijama Crnogorac je uvijek Crnogorac”, Njegoš, P.P. II, 1847. godine. Nešto ne pročitah da je u nekoj situaciji Crnogorac Srbin, sem kad se vodili bojevi s Turcima jer su Turci dali taj naziv ovdašnjim hrišćanima (Homjakov, 1859).

Vesko
Gost
Vesko

Tačno rekao je. I šta je tu sporno? Crnogorci postoje I dio su Srpskog naroda. Je li Njegoš rekao I za najvećeg crnogorskog junaka Vuka Mićunovića: Srpkinja ga još rađala nije, od Kosova a I prije njega?

MNE
Gost
MNE

Vesko evo što Njegoš kaže o srbima. »A DA ČOČE, BOŽIJA TI VJERA, ZNAM JA TU VESELU SRBADIJU, NO KUD SU JOJ TI SINOVI JUNACI BILI, DOK JOJ NIJE BOG DA KARAĐORĐA? TA VI SVI TAMO FASTATE JEDNOGA NJEGA JUNAŠTVOM; A KAD VI BOG NJEGA UZE IZMEĐU VAS, A VI SVI SUNOVRAT U TURSKI JARAM OPET! NO KRŠNA I SIROMAŠNA… Više »

Fahrudin
Gost
Fahrudin

A ono da srpski pise i zbori?

svašta
Gost
svašta

Fahrudin, ih! Dodaj i onaj njegov stih “srpska Italija”, pa će ti biti jasnije. Srbin je kod Njegoša KOLOKVIJALNI POJAM za hrišćanina!

Fahrudin
Gost
Fahrudin

A Crnogorac je kod Njegosa geografski pojam!

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Tebi i takvima da neko objasni sto je Crnogorac i da tebi neko objasni Njegosa ?! Nisam Ajnštajn.Ali makar najjednostavnije da pokusam sto je Crnogorac – ti nisi.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Nisi ni ti. Tvoja je nacionalnost DUKLJANOID.

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Ada Srbin je za njega kolokvijalni pojam za Irca! Oli mi rec sto bas nadje Srbina za hriscanina, sto ne rece Italijana?! Ovo.je zaista polusmjesno, a poluzalosno.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

A sto onda da cinimo za Brdjane ili Bokelje? Onda su oni isto nekakav drugi narod.

svašta
Gost
svašta

Fahrudin, ojanio je to ruski grof Petar Tolstoj u izvještaju svom caru, prije blizu 300 godina. Viđi tamo koji je to narod bio u Risnu, u velikom broju…čini mi se Crnogorci. Je l da?

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Prije 130 godina je S. M. Ljubisa napisao za Bokelje da su Srbi.

Ilija SRB
Gost
Ilija SRB

БАНДО КОМУНИСТИЧКА ОДРЕКЛИ СТЕ СЕ БРАЋЕ СРПСКЕ

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Kako da se ne odreknemo kad ste nam zarili noz u ledja bezbroj puta. Idite vi svojim putem, mi cemo svojim.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Mi bi da odemo svojim putem, ali nas potkradate svako malo.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Srbalju nikad ne fali neprijatelja…

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Nikada nam nijeste bili braća! No najveći krvnici!

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Adi, jesi li to ti?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zapanjujuca drskost rezisera da se bavi politikom

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zapanjujuća drskost tebe posrbice, da koristiš moj nick i pišeš gluposti.

AHHAHAHA
Gost
AHHAHAHA

Uopste se ne vidi razlika Stara. Glupost kako god okrenes….

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Čekaju se tvoji biseri koje pretvaraš u zezanje…

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Zapanjujuca glupost milogorca da ista kaze osim kad spija u miliciju sto su komsije doruckovale.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Kako Cosic rece crnigorskoj delegaciji Saveza komunista u Saveznoj Skupstini kad su ga pitali sto Srbi stalno prisvajaju CG “pa da to ne radimo mi istorije ne bi imali, 500 godina praznine”

AHHAHAHA
Gost
AHHAHAHA

Pricala ti baba jel tako?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ime mu kaže dje stanuje! A tamo ima vidike!

Podgorica
Gost
Podgorica

Drzavu Crnu Goru nije ukinula Srbija vec unuk Kralja Nikole sin Zorke Petrovic udate Karadjordjevic ,koji se rodio na Cetinju i kompletno svoje djetinstvo proveo na dvoru Kralja Nikole .Kada je zavrsio osnovno obrazovanje napusta Crnu Goru i ide u Zenevi na dalje usavrsavanje a .U Srbiji dolazi 1903 godine nakon majskog prevrata a na presto dolazi 1914 godine .Najveca… Više »

Leleku
Gost
Leleku

A da je kralj Nikola dosao kojim slucajem na prijestol kako bi je nazvao? Bi li stolovao na Cetinju ili u Begradu?

Podgorica
Gost
Podgorica

Kralj Nikola je djelio istu ideju ali je po njegovom planu on sam trebao da dodje na celo te kraljevine .Kral Nikola je sam posao iz Crne Gore ostavivsi narod i vojsku u milost i nemilost neprijatelja .Srpski kralj Petar je isto napustio zemlju ali pod mnogo drugacim okolnostima povukao se zajedno sa vojskom rizikujuci u svakom trenutku svoj zivot… Više »

Leleku
Gost
Leleku

To mogu da prihvatim tu i tamo… ako nista, to je korektno!

svašta
Gost
svašta

Podgorica, glupost!

Petar
Gost
Petar

Pa i ime Srbije je nestalo stvaranjem kraljevine SHS, odnosno Jugoslavije! Sve upravne oblasti izuzev Primorske su nosile imena rijeka. Teritorija Srbije je izdijeljena na nekoliko oblasti — Dunavska, Moravska, Drinska

svašta
Gost
svašta

Petar, a šta je SHS? T nema Srbije, je l da?

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Nije sija nego vrat. Srpska vojska je cinila strahovite zlocine u Crnoj Gori a ne kralj. Vojska predstavlja narod. Sve nam je jasno.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Nikad se mirit necemo sa srbima nikad!Oni su nam uvijek bila lažna braća nikad prijatelji!Zato mrš od nas ne želimo ništa da imamo sa vama,mozete samo bit manjina u CG i da vam je dobro i previše i to!

Komsija
Gost
Komsija

Volio bih da se razbolis pa da se lijecis u Srbiju supcino.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A ti si Komšija već bolestan, samo što za tvoju bolest nema lijeka.

Cao, cao
Gost
Cao, cao

A djejadan on bi od tramvaja mislio da ga kontejner juri.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Kato, zar te toliko boli tvoje srpsko poreklo?

Danko
Gost
Danko

Koliko tebe tursko sigurno ne!

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Ja Turke ne pominjem, ali ti o Srbima ne prestajes pricati. Kao da lijecis neki kompleks!

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Možeš bit jedino neka ovca s katuna kojoj su ostavili upaljen internet, katunjanin nikako.

Drion
Gost
Drion

Katunjanine, miran. Kad smo već kod Katunske nahije, pročitaj tuko Njegoševu pjesmu ,,Nahije”, gdje kaže za Katunsku – ,,ti si mati srpske Crne Gore”!

komentator
Gost
komentator

Ču, koje su to avetinje, oni su više tuge no što su drski. Očigledno je Podgorička skupština odbačena i evo nas u slobodnoj i nezavisnoj Crnoj Gori. Ove tuge bi trebalo da organizuju jedan tužni skup da tuguju za propalim pokušajem ukidanja sopstvene države.

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Pa cemo tako odbacivati sve ukrug? Kazu da curke i.milogorci pamte do proslog cetvrtka.

Paljevina
Gost
Paljevina

Već ponedeljak.

Možda sledeći
Gost
Možda sledeći

Ovaj Sošić je riješio da se nikada ne vrati u svoje selo .

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

A ti u svoje nikada nijesi ni smio otici

Matija
Gost
Matija

Mislis u Podgoricu, jer pise da je tu rodjen a veceg sela nema od Podgorice stvarno@

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kakve gluposti pišu ove posrbice. Zamislite da neko Italijana ili Njemca pita, ko je živio u sadašnjim državama i što su bili njegovi prije hiljadu godina. Izdajnicima i ne treba razlog da mrze Crnu Goru. Dovoljna im je fikcija.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Italijani I Njemci znaju, za razliku od vas. Vi ste vjestacki stvoreni. Odnosno, jos se stvarate. Trenutno ste DUKLJANOIDI, a vidjecemo kako cete ispasti. Predvidjam masovniji prelazak iz ateizma u katolicansr

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A što znaju. Kad su njihove nacije nastale? Austrijanci su naciju dobili 1948-e godine, pa su svi Austrijanci sem ovih sa naših prostora. A tvoje jadno nepoznavanje istorije te ne opravdava. No znaš li zašto se Amfilohije bačio na Duklju? Dukljanima podiže crkve i daje dukljanske titule.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Znaju od kojeg je naroda stvorena njihova nacija. Za razliku od vas.

Leleku
Gost
Leleku

Ti si prolupao skroz… Austrijanci postoje kao narod davno davno prije nego se nazvase nacija. Sto za vas nije slucaj. Amfilohije zna istoriju daleko bolje od tebe, pa moze. Vladari Slovenskog naroda (SRBA) na prostoru Duklje, Zahumlja i Travunije su prije Dukljanskih bili Tugemir pa Hvalimir! Hvalimir je podjelio zemlju sinovima Petroslavu – Duklju, a Zahumlje i Travuniju Dragimiru! Petroslavov… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Leleku pričaš gluposti. Nije Jovan. Samo je Vladimir i nije Vojislavljević. Od generacije poslije njega, od Vojislava počinje dinastija Vojislavljevića. Svi u Srbiji znaju da je Raška prva srpska država. No ti i Amfilohije znate bolje od nih. Ko te uči, dobro je da znaš da pišeš.

Leleku
Gost
Leleku

Uzas kakve ti gluposti pricas… ali bas uzas… bas lose povezujes te gluposti sa analitike i montenegrine… Jovan Vladimir
Dukljanski knez
Vladavina 1000. – 1016.
Prethodnik Petroslav
Nasljednik Stefan Vojislav
Supruga Kosara
Djeca Dragimir, Stefan Vojislav
Puno ime
Jovan Vladimir
Dinastija Vojislavljevići
Otac Petroslav
Smrt 1016.

Leleku
Gost
Leleku

Da dodam da, do tvoje glave nikako da dopre da su to sve bili KNEZOVI!!! Vladari oblasti jednog naroda pod autonomijom VIZANTIJEEEEEEEE. Raska se prva oslobodila i BILA NEZAVISNA. Tek kasnije je tebi omiljeni Dusan sve objedinio! A to sto je palio, je logicno moralo da se desi, jer je tada sa jedne strane bila BUGARSKA, a sa druge VIZANTIJA!

hahahaha
Gost
hahahaha

Oni za razliku od tebe, ne mjesaju narod i naciju i znaju korjenje! I ne napadaju druge zbog razlicitog stava da su izdajice. Crna Gora je vise nasa, nego vasa sa takvim stavom.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, baš smiješno. Kako se zove neko, što tuđu državu voli više no svoju. Eto ste imali Srbiju, pa ste trećinu izgubili. Samo čitaj. To vam je prijeli lijek za onaj virus koji vas je 90-ih napao. Izbjegavaj deseterac. Od njega stanje može da ti se pogorša.

Vetre
Gost
Vetre

Vidim da voliš Italijane i Njemce, špijali ste im tradicionalno

Velika Srbija
Gost
Velika Srbija

Cim se nato povuce sa Balkana bice vama crnogorcima i albancima HELJP NATO HELJP PLJIZ HELJJJP!!! Ali bice vam kasno tada. Molim lepo. CCCC

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Od koga to? Da nećete vi možda da nas napadate? Sve ste ratove u istoriji izgubili od Kosovske bitke na ovamo. Uvijek ste bježali, a mi vas spasavali, sjeti se Mojkovačke bitke. I ti nam sad nešto kao prijetiš, kukavče crni…

hahahaha
Gost
hahahaha

Nikoga ti nisi spasavao! Nego serdar Janko Vukotic SRBIN, koga danas zovete izdajicom!!!

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Janko Vukotić Srbin?! Aj da čujemo još…

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Evo jos, Janko Vukotic je Srbin.

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Da, zaboravih da kazem, Janko Vukotic je naravno Srbin.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Jesmo li pobijedili u I sv. ratu?

brzi opanci
Gost
brzi opanci

Vi ste svjetski rekorderi u bježanju. Taj rekord nitko neće ugrozit.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Uf uf uf, evo poplavljeh od straha. Da Amerikanci ne zaustavise Tudjmana ispred Banjaluke(evakuacija vec bila pocela) i Beograd bi vam pao. Bolje za vas da NATO ostane jer cemo vas tako makar mi stititi

CUCA
Gost
CUCA

Vazda ste bili pohlepni i nasrtljivi uz neopisiv dar prenemaganja,supkanja i namontiranih osmjeha.Svudje ima dobrih i postenih,no kod vas je svijest vjekovima isprana da je vase sve sve sve,pa ste se iz Srbijanaca premetnuli u nekakve Srbe ne bi li lakse trovali narod i osvajali teritoriju.I pitam se vjecito ako je Srbima maticna zemlja Srbija sto Srbi iz Crne Gore… Više »

brzi opanci
Gost
brzi opanci

Može li itko da se sjeti neke bitke na ovim prostorima iz koje Srbi nisu pobjegli?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pa nijesu pobjegli u dugom ratu. Ostali su u Srbiji, da zajedno sa Njemcima kolju svoje. A da je bježanje atletska disciplina, Srbi bi bili svjetski prvaci.

Cao, cao
Gost
Cao, cao

Jeste, zato ih je nestalo nekoliko miliona u dvadesetom vijeku sto su bjrzali. A cuti bijedo, nijednog rata nije bilo da se Srbi nisu lavovski borili, na Balkanu nema ni druge istorije osim srpske, niti kralja osim srpskog.

brzi opanci
Gost
brzi opanci

Opet čitaš Politikin almanah.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ti si prvi na udaru da te neko smakne ološu!

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Kasno je tebi druze, vrana ti je popila mozak.

pera kvržica
Gost
pera kvržica

ne daj bože da si pravio seriju o Ajnštajnu, ti bi se zaletio da obaraš i teriju relativiteta kako si bistar hahah. drž se piskaralo rezimskih skuta i naplaćuj ljepo svoje rodoljublje…

Eon
Gost
Eon

Pero,da nemas kvrzicu u mozgu?

Baranin
Gost
Baranin

Narod je bio za ujedinjenje i to skoro stopostotno, ali je problem u borbi djeda tj kralja Nikole i unuka tj kralja Aleksandra ko ce biti kralj svih Srba

Hercegovac NK
Gost
Hercegovac NK

Alo dukljanoidi vasa cg je bila 4 nahije tek mnogo kasnije su se pridruzili Brdjani i Hercegovci koji su vazda bili Srbi i zato pssssstttttt

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Hercecegovac, Crna Gora je bila 4 nahije ali Srbija nije bila ni jedna nahija, no vazda pod Turcima.

hahahaha
Gost
hahahaha

A vi vladali Turcima jel? hahahahaha

R. Srpska
Gost
R. Srpska

To ja nijesam napisao.
Ne laži.
Ali da su Turci duže vladali vama no nama sa decidno objasnio u komentaru gore.

AHHAHAHA
Gost
AHHAHAHA

Ma kad njih slusas jesu, kako nisu? Mala CG drzala slobodarsku bukvicu Otomanskom Carstvu sto pokori po’ Evrope!! Otuda i svjedocanstva boga oca dzamija i islamista kroz CG xD

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Stara Podgorica Beograd je pod Turke pao 1521. godine. Oslobođen je de facto 1806. godine Podgorica je pod Turke pala 1472. godine. Oslobođena je 1879. godine Beograd je po Turcima bio 285 godina. Podgorica je pod Turcima bila 407 godina 407 – 285 =122 Da ne računam sjever Srbije ( Vojvodina) koja je pod Turke pala 1526. god., a… Više »

Leleku
Gost
Leleku

A dobro Srpska, znas da je on oskudan sa cinjenicama… Takvih zabludnih hvalisavaca nidje nema.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Demantuj činjenice ?

Milan
Gost
Milan

Nisi rekao ko je branio Beograd od Turaka. Kad pričaš o oslobođenju Vojvodine onda reci ko je oslobodio.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. A kakve veze ima Vojvodina? Ona je data Jugoslaviji 1919-e godina. Nikad kroz istoriju nije bila dio Srbije. No vi dopisujete i prekrajate kako vam odgovara. Država Srbija nije postojala 500 godina. I ni jednom nije pokušaka da se oslobodi od Turaka.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Od kad se tvoja drzava zove Crna Gora?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

R.Srpska,
Srbalji Krajišnici su uvijek bili plaćeničko meso za trenutnog vladara i ništa drugo. Dok su srbaljski vlastodršci ljubili noge Sultana i ubijali slobodomislene ljude i prestolonaslednike, bili su slobodni od turskog jarma.
Činjenice su i to da je tvoja, srbaljska fela, plaćenička, kukavička i izdajnička.

Danko
Gost
Danko

Hahahahhaha to zaboravljaju , a mozda i ne znaju jadovi!

Trpimir
Gost
Trpimir

za Stara Podgorica a pod kim je bila to CG pod kinezima mozda pa zato imas sahat kulu, staru varos i da ne nabrajam i ne lupetaj izmisljene price.

Murga
Gost
Murga

Ja da mogu ko sto ne mogu poništio bi prvo odluke Berlinskog kongresa,i time ostavio Cetinje Crnoj Gori, i svako na svoje,i da se nikome ne kriva

Za komitu
Gost
Za komitu

Pa i Srbija je izgubila ime za tu novu drzavu Jugoslaviju nesreco nepismena

Primorac
Gost
Primorac

Srbi su nebeski narod,ima ih do tokija jer suosim balkankog proglaseni za svjecke lažove, jer to lažu da bi prikrili istinu5ili lažima dokazuju svoju umobolnost.

hahahaha
Gost
hahahaha

Srbi su stari narod, a vi? Mjesavina politike i razne genetike.

Vas
Gost
Vas

Mogao bi da snimi seriju kako su se njegovi preci junacki borili protv Italijana koji su usli u Cetinje. Boljih mahaca zastavama Italije se ne pamti

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Jos jedan dps-ovski konformista koji ostvaruje sve u zivotu po partiskoj liniji.a mi koji se ne prodajemo cutimo.

Krsto
Gost
Krsto

Brani li vam ko da pričate? Reči, ako imaš što? U Crnu Goru svaka budala misli da ima što da kaže.

NBA
Gost
NBA

NIKADA VISE SRAMOTNA 1918!!! NIKAD, VISE IZDAJNICI 1918g,! DRZAVO NE DOZVOLI OVU BRUKU STO PRIPREMA:FRONT,ANFI,IZBJEGLICE KOJE SMO PRIMILI ,POMOGLI IM,E,SAD VIDITE KAKO NAM VRACAJU!NIKAD V I S E 1 9 1 8 !!!!!!!!!!

Komita
Gost
Komita

Sto pisu Srblji! Kazu Crna Gora je bila ravnopravna u onoj Kraljevini SHS, sam joj naziv kaze da nije bila ravnopravna, nacin njene likvidacije kaze isto, sve upucuje na to da je Srbija izvrsila ratni zlocin nad Crnom Gorom, a ovi izdajnici i dalje pricaju i pisu o Srbiji. Dosta nam je bilo Srbije i Srbskih domacih izdajnika, sve sto… Više »

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Ti si kao neka velicina, pa je tebi dosta nekoga.

Milos
Gost
Milos

Sosicu lijepo je pricati o onome o cemu malo.znas, kada pominjes Podgoricku skupstinu red je da kazes u kojim ke granicama bila Cena Gora. U ovim.nike vec u cetiri nahije i sada mi koii nismo.iz nahija slusati tebe kako palamudis . Koioko ste.imali.fukarluka i pizme ni takoalobeojni niste se mogli.dogovriti.sto.su predlagalo Kralj Nikola.i Aleksandar djed.i.unuk. Daj.ostavi se Sosicu prazih.pricq iz… Više »

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

U kojim je granicama Srbija bila? Ah da 500 godina postojala nije

hahahaha
Gost
hahahaha

A CG je postojala kao Karadag? hahahaha ah da, Turska pokrajina.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Kako je u Surdulicu ili Belu Crkvu? Promjenise li joj ime?

AHHAHAHA
Gost
AHHAHAHA

Pitaj kad podjes u tazbinu hehehe! Nego sta bi za Turski Karadag?

Danko
Gost
Danko

Pitaj turske istoricare sto su pisali o tome pa ce ti bit jasno kako smo mi bili pod njima! Nikakv harac nijesu mogli da naplate a vas su sem haraca i je…i! Imali ste djecake koje ste placali da spavaju sa turcima, bagro jedna ! Ne mozete se poredit nisakim na svijet kolko ste jadni!

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Nesretni Danko mrceni… jasno mi je sve kad vidim 20% muslimana po CG i boga oca dzamija! To sto vas se saka jada sakrila u planine ne znaci da je CG bila slobodna avetinjo!

Krsto
Gost
Krsto

Pojma nemaš Miloše, Crna Gora je 1918. bila u mnogo većim granicama od 4 nahije. Pogledaj malo istoriju. U pravu je Sošić, samo mlatite nešto a pojma nemate.

Ant drklja
Gost
Ant drklja

Boki ulcinj i tuzi su cg al kad bi se zezali a bice tu i jos ponesto

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Snovi su čudo. Ipak su samo Srbaljima otimane teritorije na ovim prostorima.

hahahaha
Gost
hahahaha

Cus Bodin bio kralj ahahhahaha obican KNEZ koji je upravljao pokrajinom Vizantije!

Cg 1
Gost
Cg 1

Bio je kralj i krunisao ga rimski papa.Zapravo njegovog oca!Ajde molim te reci da nesto od ovog nije istina.Najstariji vjerski objekat uCrnoj Gori je barska Nadbiskupuja.

Duklja
Gost
Duklja

Nesretniče, i ti si potomak Dukljana, samo što su ti se đedovi prodali 1918 i prešli u srpstvo. Od tada ste posrbice. Ne stidi se tvojega porijekla od prije 1000 godina. Prvi Crnogorski kralj Bodin je bio iz Duklje.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

A Dukljani su bili… Iliri, Kelti, Sloveni? Jos da utvrdimo ko su bili Dukljani, od kojih ste nastali vi DUKLJANOIDI, pa da zaokruzis cjelinu.

samo pitam...
Gost
samo pitam...

Pa kad su Dukljani bili srbi, što ih mrzite toliko?

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Ovo su Dukljanoidi, a ne potomci Dukljana.

Eon
Gost
Eon

Brigaj ti, za Kosovo

Marko
Gost
Marko

Pomirenje za budiućnost DA. Ali ne u smislu da slavimo nestanak Crne Gore kao države i okupaciju od bilo koje vojske. Ta grupa fanatičnih srba treba da shvati da je današnja Crna Gora samostalna država u kojoj su svi građani jednaki i kao takvu treba da je poštuju, njene građanje, zakone, simbole, himnu, ustav….Takvo pomirenje u kojoj ćemo svi zajedno… Više »

Barski
Gost
Barski

Ovaj reditelj😭😭😭😭😭😭😭a cega do rezimskog falsifikatirskog smeca

Oli
Gost
Oli

Vidim uvrede pljuste,jesu lili vam to najjaci argumenti?Upravo si komentarom vise rekao o sebi nego o Sosicu Barski.

Boki
Gost
Boki

Kosovo je Srbija.haha, ajte srpčići tamo, ako m… imate.

Savest
Gost
Savest

Domoljubi.Sosici I razni oskarovci.Sta CE vam to covjece.?Pricaj I radi nesto za sad za zdravlje,standard,mir,ljubav,Kako je krenulo necemo se micati of 1918.g.

hm...
Gost
hm...

Meni nije jasno zasto se ovaj narod malo ne opusti…
Cemu ovolika muka…

SSSS
Gost
SSSS

Pomamili se ovi dukljanoidi,a zalud vam sve mrcenici, ovo je bila i bice Srpska zemlja!

roko
Gost
roko

samo ti sanjaj

Duklja
Gost
Duklja

Nesretniče, i ti si potomak Dukljana, samo što su ti se đedovi prodali 1918 i prešli u srpstvo. Od tada ste posrbice. Ne stidi se tvojega porijekla od prije 1000 godina. Prvi Crnogorski kralj Bodin je bio iz Duklje.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Djedovi su mi ovdje dosli kao okupatori izgleda. Bodin je prvi crnogorski kralj, a termin Crna Gora prvi put upotrebljen stoljecima nakon njega.

🔴🔵⚪️Cg
Gost
🔴🔵⚪️Cg

Podgoricku skupstinu 1918 podrzavali je tada 95% naroda, normalni jer su se osjecali Srbima,zato podukljice tisina!Proci ce jos malo i vasi falsifikati i dukljanska kvazi istorija i sve dicu na svoje….samo polako

Istoričar
Gost
Istoričar

Muči avetinjo, mazak ti je spržila srbijanska mitomanija. Vjerovatno si nepismen i glup.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

A ti si anketu radio pa znas!? Jugoslaviju je podrzavalo 95% naroda odnosno ujedinjenje Juznih Slovena i to da CG kao ravnopravna i kao pobjednica Velikog rata udje u tu zajednicu a ne da joj se ukine drzavnost i da se pripoji Srbiji pa preko nje udje u Jugoslaviju. No kako vas Cosic rece “laz je najace srpsko oruzje”.

hahahaha
Gost
hahahaha

Kraljko pa bila je ravnopravna ahhahahaha pogledaj koliko je crnogoraca u Vladi i institucijama Srbije.

Gonzo
Gost
Gonzo

Jes vala,ti si tada ispitivao javno mnjenje…

Baranin
Gost
Baranin

Zapanjujuća drskost je drskost danasnje CG i njenih montenegrina,koji pokušavaju da prekroje istoriju i većinsku volju naroda tada izrazenu,kriz podgoricku skupstinu….Laz hiljadu puta izrečena,ima tenziju da postane istina ,e sa time se služi danasnja danasnja vlast u CG,ispitajuci mozgove ljudima,beskrupuloznim lažima…..

Primorac
Gost
Primorac

Alo Cosicu,sto se kriješ, opet lažeš, nos ti je dostigo do Japana nesrećo neobrazovana.

Danko
Gost
Danko

Ti bi to znao! Srbi su majstori lazavine i to vise svako zna!

Zz top
Gost
Zz top

Nije ovo milonegro no je velje Srpsko leglo ojhaaaaaaaa dudukljaniiiii

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Samo jace vici, mozda i povjerujes u to

ZZ TOP
Gost
ZZ TOP

Osim sto pokusavas da, ukrades CG,ukrao si i nick

Duklja
Gost
Duklja

Nesretniče Zz top, i ti si potomak Dukljana, samo što su ti se đedovi prodali 1918 i prešli u srpstvo. Od tada ste posrbice. Ne stidi se tvojega porijekla od prije 1000 godina. Prvi Crnogorski kralj Bodin je bio iz Duklje.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Kad se prvi put javio termin Crna Gora? Kad je vladao Bodin?

Baranin
Gost
Baranin

Dedovi se prodali 1918 i prešli u srpstvo?????Čujes li ti sebe nesretni sine…..e pa svašta sto vam uradise sa mozgovima kuku,kuku….aaaaoooo sto učinjene sa tobom….

Fahrudin
Gost
Fahrudin

DUKLJANOID je mix Ilira i Kelta, koji pricahu slovenskim jezikom prije doseljavanja Slovena!

hahahaha
Gost
hahahaha

Zaboravio si Arbanase!

Duklja
Gost
Duklja

Nesretniče, i ti si potomak Dukljana, samo što su ti se đedovi prodali 1918 i prešli u srpstvo. Od tada ste posrbice. Ne stidi se tvojega porijekla od prije 1000 godina. Prvi Crnogorski kralj Bodin je bio iz Duklje

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Ko je zivio u Duklji? Kojim su jezikom pricali? Sto kazes, DUKLJANOIDU?

Marko
Gost
Marko

Hahaha demagogija da posluzi za paljenje ovdašnjih bezmozgovica

Titograd
Gost
Titograd

Marko evo ti pa pročitaj o toj “demagogiji”. Da se priśetiš.
Savo Fatić potpreśednik podgoričke Skupštine 1918:
“Ja vas molim, gospodo, da stavimo na stranu Istoriju Crne Gore. Što se pak tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi.”

Ahahhahh
Gost
Ahahhahh

Jeste li ga to na diktafon snimali? Od kud ti takve nebuloze hhaha

PIPER
Gost
PIPER

KUKAJTE SRBI,JOŠ DA OSLOBODOMO CRKVE

williams
Gost
williams

Želja će te bit…

Jovo
Gost
Jovo

Mnogo brže nego što misliš

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

To ste i za nezavisnost i NATO govorili pa ipak bi drugacije. Oteto prokleto. I to cemo vratiti a ti ces se pomiriti mirno s tim il ces zajahati stari IMT traktor i put ravnog Kosova da demografiju popravljas “junace”

dagy
Gost
dagy

Samo se ti izmakni na vrijeme bolje ti je, ne petljaj se u djavolji posao

PIPER
Gost
PIPER

SRBI NAJGORI NEPRIJATELJ KOJEG JE CRNA GORA IKAD IMALA

Milenko
Gost
Milenko

Ne radi se o Crnoj Gori, vec o dukljanoidima.

Anonimus
Gost
Anonimus

Ljudi, čujte i počujte Srbosaurus, sa toljagom, i još govori….

Milenko
Gost
Milenko

A dukljanoid mu krade jezik. I vuce ga za…

Titograd
Gost
Titograd

Milenko i ti si potomak Dukljana, samo što su ti se đedovi prodali 1918 i prešli u srpstvo. Od tada ste posrbice. Ne stidi se tvojega porijekla od prije 1000 godina. Prvi Crnogorski kralj Bodin je bio iz Duklje.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Titograd sve ok. Bodin je najveći ali prije njega je Mihailo 1077 godine. Prvi srpski kralj Stefan Prvovjenčani (koji je nadimak dobio kao prvi srpski kralj, koji se “vjenčao” sa krunom. Sad, srpski Stefan je 140 godina poslije Mihaila i koliko neko može da bude glup da to ne razumije.

hahahaha
Gost
hahahaha

Stara ne bulazni kakav crni kralj? Knezovi vazalske zemlje bili! Raska je prva izborila samostalnost od Vizantije! Pojma nemas sta pricas.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

A Bodin je bio iz kojeg naroda? Kojem narodu su pripadali Bodin i Mihailo?

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Moji su prije 1000 godina dosli kao Sloveni na Balkan. A tvoji? Ja pricam jezikom koji spada u slovensku grupu jezika. A ti?

Mensudin
Gost
Mensudin

Samo da ti čestitam nezavisno Kosovo Fahrudine.

Baranin
Gost
Baranin

kako vam se obraćao Kralj Nikola kad sretne kakvu poturicu po puteva…..kusssss ture….dakle tišina mir međju marvom….

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Kosovo je Srbija.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Mnogi se komentari zasnivaju na pitanjima odakle je Sosic porijeklom, da li je strucan da dava ovakve odgovore… Shvatite da ne treba niko od nas biti strucan da voli svoju domovinu i da iznosi cinjenice o njoj. Pa Stara Podgorica vam u svakom drugom komentaru naglasi : Citajte ljudi pa tek onda pricajte 🙂 Svi navodi iz teksta su vrlo… Više »

Milenko
Gost
Milenko

Stara Podgorica ne umije da objasni ko su Dukljani. Po njemu su to uglavnom Iliri I Kelti koji su pricali staroslovenskim jezikom prije nego su se susreli sa Slovenima.

Anonimus
Gost
Anonimus

Nije važno, Srbi nismo…

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Anonimus, e to ti je ta nova istorija vasa. Sve staje u ovu tvoju jednu recenicu.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Gospodine Vukoticu, nista nije sporno za Mojkovac. Naprotiv. Ja sam i danas ponosan na tu bitku, kao i svi. A sto se tice nacionalne pripadnosti dinastija i naroda tog vremena, morate se sloziti sa mnom, da to nije nimalo jednako danasnjem poimanju. Jer nacionalna pripadnost kakvu danas poznajemo, javlja se tek krajem 20og vijeka. Stara Podgorice, i to je jasno… Više »

HAHAHAHAH
Gost
HAHAHAHAH

Nemas pojma serdare! Nisi ti bio nikakav katolik! Nego HRISCANIN! Raskol je jos bio svijez i razlike jos nisu postojale!

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Pa ja sam i sad hriscanin. O cemu pricate ? Nego, tema komentara je Podgoricka skupstina, njena neutemeljenost, tako da je potpuno nebitna 1054.god. Bitna je danasnja Crna Gora. Danas i odje. Bitan je njen narod. Bitne su sve nacije. O tome pricam. A drzavni simboli, Ustav, himna i teritorija su svetinje.

Hahahah
Gost
Hahahah

Pričam, da je sve bitno, pa tako i jesu li ti preci bili katolici! A, bitno je zato, da ne bi manipulisali vama! Ako se na istoriju pozivate, onda treba ići do kraja poznate (dokazane), a ne kako kome odgovara! Podgoricka skupština je predstavljala vjecitu težnju našeg naroda i predaka o ujedinjenju! Unutrašnja borba dinastija iste krvi ne može da… Više »

Realnost
Gost
Realnost

Bili su katolici pa da ces ne znam sto reci.Dan danas najvece povrsine zemlje su katolicke.Veze nemas a i da imas neces da priznas sto je nebitno.Jer si nebitni komleksas

Realnost
Gost
Realnost

Naravno da su postojale i da je Rim bio uticajniji.Sto vam smeta sto je bilo prije,Vidite li sebe sada?Ne ljudi ste,sitne duse,kompleks malog i neuspjesnog naroda.Bolje da se okrenete sadasnjosti i buducnosti,proslost vam ne ide na ruku

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Neka Mileko. Nijesu po meni, no po istoričarima. I zaboravio si Vlahe i Slovene. U svim državama su bile mješavine naroda. I bili su katolici. Kasnije smo prešli u pravoslavlje. I ljetopisa Popa Dukljanina i ep o Vladimiru i Kosari su pisani latinicom. Čitaj, ne izmišljaj.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Kazem ja, to je mjesavina svega I svacega, a najvise Ilira I Kelta koji pricahu staroslovenskim jezikom prije nego su Sloveni dosli ovdje.

hahahaha
Gost
hahahaha

TI se sprdas sa inteligenciom???

Janko Vukotic
Gost
Janko Vukotic

Upravo tako sve je lako provjeriti samo treba procitati. Problem moj dobri serdare je u tome sto se pokusava napraviti neka prica o tome da su Srbi osvojili Cg-u, to je problem u nacinu iznosenja cinjenica. Vidis, Petrovici su svi do jednoga bili Srbi bez pogovora, dokaz za to mozes da nadjes u Knjigama koje su pisali. Ta podgoricka skupstina… Više »

dali
Gost
dali

Dogadjaj se ne može izbrisati ,jeli bilo sve kako treba sigurno nije ali ako se drugima dozvoljava zašto se pravi galama oko ovog .Neka se dozvoli održavanje da se vidi koliko je interesovanje ljudi u Crnoj Gori .Mislim , sve što se slavi je dobro ,naravno za toga ko slavi a opet ova proslava nije na štetu nikoga ako nema… Više »

Dragan
Gost
Dragan

Ima li ljeba gospodare !

Oli
Gost
Oli

Ima se i za ljeb i za internet koliko vidim

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ima ima kolko oces

Goričanin
Gost
Goričanin

Evo ga ovaj režimski umjetnik koji preko političkih izjava pokušava da se ugura u poslaničke klupe. Pih.

williams
Gost
williams

Živa ti istina.pitaj mu komšije koliki je to Crnogorac.od kuće mu je…😂

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Idi slusaj Matiju nerezimskog posto ovome argumentima nista ne mozes

Jonuzator
Gost
Jonuzator

Generalno imaš pravo za ove nesretnike – četnike u pokušaju, muljatore i daveže. Samo bojim se da nam je veća prijetnja ova prikrivena koja nam dolazi od istočnih komšija nego od ovih istrošenih likova.

Krsto
Gost
Krsto

Dobar intervju, sve je ovo tačno. Za sad su uglavnom komentari posrbica. Crnogorci se bude oko 11, pa će onda da udare!

Milenko
Gost
Milenko

Mislis na dukljanoide?

Anonimus
Gost
Anonimus

Posrbljanović, srbosaurus, posrbica, srbenda i srbijander, osim one Barske Srbadije koja sebe sama tako zove?

Milenko
Gost
Milenko

Djokovic pobijedio. Osvojio je toliko novca od nagrada da moze slobodno poceti da daje kredite vladi Crne Gore.

Darko
Gost
Darko

Blago ti u pamet Miienko !!! Euri prokleti , ma prodali ste Kosovo pa sad mlatite po CGori

Anonimus
Gost
Anonimus

Milenko, znaš li da Djoković, koliko god ga volim, ne plaća porez u Srbiji nego u Monaku…..

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Znam. Zato I kazem. Ostalo mu je cisto preko 100 miliona samo od nahrada sa turnira. Mogao bi on preuzeti aerodrome CG!

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Milenko,
S obzirom koliko spominješ Đokovićeve pare, možda bi mogao da mu budeš sponzoruša i družba na jahti.

Milenko
Gost
Milenko

A tebe su vjerovatno sponzorisali fratri iz Irske. Vjerovatno si bio druzba I Antoniju.

Ozezi
Gost
Ozezi

Milenko,vidim fino da ti zbog para gledas na Djokovica,nije on za tebe.Vise tebi odgovaraju duhovni tipovi kao Pahomije,Kacavenda,Filaret…mislim da ih 7 ima,vase novine su pisale o tome.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Ne znam, tebe ta tematika izgleda prilicno interesuje. Bolje hodaj ledjima uz zid kad odes u crkvu, da se kome od sedmorice ne omakne pa ti ga utakne.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Milenko,
Nisam bio družba Pahomiju, kao srbaljska đečica.

samo kažem...
Gost
samo kažem...

On ne daje svojima kući, a ne Vlladi CG…

Garo
Gost
Garo

Niko nikad ne moze izbrisati Podgoricku skupstinu. Mogu totalitarni rezimi manipulisati i osudjivati bilo sto, ali uvjek ce ostati u knjigama istorije Podgoricka skupstina. Rezimi dolaze i odlaze, zabranjuju i ponistavaju, ali nakon oslobodjenja neminovmo dolazi do revizije odluka diktature. Zato je pametno pustiti i ne trositi se u raspravi sa onima za koje je onaj dugackih usiju, intelektualac. Revizija… Više »

Ozezi
Gost
Ozezi

Upravo je Pg skupstina proizvod totalitarnog rezima i nemoj da brkas loncice.Treba reci da je odluka donesena nedemokratski i da je CG zbog takve,nelegitimne odluke dovedena u najgori polozaj u svojoj istoriji.

Milenko
Gost
Milenko

A prije I poslije toga je bilo med I mlijeko? Ajde ne sviraj k…

Anonimus
Gost
Anonimus

Milenko idi ti sviraj u diple i igraj srbijansko kolo dok ti se ne oznoje palci, ojha….

hahahaha
Gost
hahahaha

Opet ti citas politikin zabavnik… Dje su experti? Dje su masovne grobnice? Pusti se politike jadan.

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Jesu li diple srpski instrument?

Ozezi
Gost
Ozezi

Ada vase, je sve do Tokija

Ozezi
Gost
Ozezi

Tvoji su sviirali na, tom instrumentu 500 godina…upravo zbog toga sto vam je istorija nikakva.,pokusavate da kradete nasu,.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Naravno Garo da se ne može izbrisat. Ne mogu se izbrisati 6 hiljada popaljenih domaova, ubijene i silovane žene, ubijena đeca i starci, proćeranih 3 hiljade crnodoraca u periodu od 1918-e do 1929-e. I tužno je, pretužno viđet vas, koji za to smišljate glupa opravdanja.

Darko
Gost
Darko

Samo silu priznaju . Pa posle kad dobiju po turu onda smo braca !!! Nismo i necemo biti

hahahaha
Gost
hahahaha

Ima li dje kakvih dokaza sem tovje proizvoljne budalastine Stara? Ostade li ko ziv u CG, pa to je genocid!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije smiješno. I u pravu si. To jeste genocid. I ka što vidiš ostade nas. A dokaze pronađi u pisanju štampe iz tog vremena. Pročitaj i što su pisali stranci o zvjerstvima Srba nad Crnogorcima. Možeš pročitat i da su u kućama, žive spaljivali žene i đecu. Imaš i imena, ako imaš snage da čitaš.

PetarPan
Gost
PetarPan

Kažu istoriju pišu pobjednici,ma ko oni bili.Niđe nismo učili prije raspada YU o događajima tog vremena jer nekome nije odgovaralo.A što se tiče Crne Gore da je juče nastala i kao država i kao narod i bilo kako drukčije,danas je naša domovina sa našim jezikom i uživajmo u njoj i gledajmo svoja posla za bolji život i prosperitet svih nas…

Grod
Gost
Grod

Ovo su oni kojima DPS plaća filmove, inače niko za njih ne zna u regionu.

Smasin
Gost
Smasin

Tako je. Ovaj je govorio na konvenciji DPS u Bijelom Polju, prije nekoliko mjeseci. Toliko o njemu.

Djuro
Gost
Djuro

Naprotiv,gledana je itekako serija u regionu!Cak su u Srbiji proganjali neke glumce zbog ucesca u njoj.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Odakle su starinom Sošići?

Ava
Gost
Ava

Selo Rakite, Bijelo Polje. Časno srpsko bratstvo, ali svuda ima ovakvih koji se odrode. Ovoga da pitaju, on bi rekao da je iz Bajica.

Nikad više 1918
Gost
Nikad više 1918

Ava Bijelo Polje ………dolje

Oli
Gost
Oli

Eto,problem nastane kad takvi kao ti pocnu da govore u ime drugih!Valjda bolje od tebe covjek zna sto je i ko je!I jos da te pitam,sto si ti postigao u zivotu?

Čioda
Gost
Čioda

Ha 😂 ha 😂 ha…
Reditelj)))

Anonimus
Gost
Anonimus

Mozak u glavu od čiode … hahaha

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ciodu u glavu dako proradi, brmmm

Xexexexe
Gost
Xexexexe

Hahahahaha Sošićuuuuuuuu, taman koliko znaš o Božićnoj pobuni takvu si seriju i napravio!
Ti si veli autogo montenegrinstva italijanskog.

vesko
Gost
vesko

Crnogorski jezik postojinod 2007 nakon izglasavanja Ustava.Lingvisticki to je srpki jezik koji se svojim osobinama izdvojio u 12 vijeku iz staroslovenskog isto kao sto se prije toga desilo sa ruskim i bugarskim.Zetsku Mitropoliju je osnovao Sv Sava 1219 na Miholjskoj Prevlaci a Mitropolit Cetinjski.primorski.brdski i skenderijsji je tako tutulisan od strane srpskog Patrijarha i prvi nosilac te titule je bio… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Neka Vesko. Da vidimo što kažu činjenice. Lj. Nenadović piše:”U svim školama jezik je Crnogorski, VEOMA različan od našeg lepog…” Vuk Karadžić u tadašnji srpski, poslije povratka iz CG dogaje 5 novih slova. Posebno je slovo “J” unijelo promjene u srpski jezik. Čitaj, ne piši gluposti.

Baranin
Gost
Baranin

Hahaha, Stara P. pa ti pokusavas da objasnis kako je srpski jezik razlicit od nekog kvazi crnogorskog. Pozivas se na pjesnika Nenadovica koji govori da je dijalekat Crnogorski razlicit od srbijanskog eeee lele. Sta je to cudno sto imas vise dijalekata u jednom jeziku. Slicniji je Niksicki govor i Trebinjski nego Podgoricki i Niksicki al to je jedan isti jezik.… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Čitaj Baranine. U knjizi o Crnogorcima ne piše dijalekat, nego Crnogorski jezik. U dva rečnika koja su išla uz Gorski vijenac za Srbiju, bilo je 5 hiljada nepoznatih riječi za “braću” Srbe, da bi ga razumjeli. Toliko o istom jeziku. Narod mi naravno ne smeta ali ne volim da nam naše otimaju.

hahahaha
Gost
hahahaha

Da, pise Stara zato sto niste ni imali gramatiku do dolaska Vuka. Lingvistika za vas, je kao Svemirski program. Takve gluposti koje ti pricas, brucos Filoloskog fakulteta gleda sa podsmjehom!

Fahrudin
Gost
Fahrudin

Stara, kako to da potomci Ilira i Kelta pricahu jezikom koji pripada slovenskoj grupi jezika, a pri tome sa Slovenima nisu imali veze?

Danko
Gost
Danko

Neka coce, moze nama smetat srpski narod zbog onoga sto nam je uradio, a kako mozes ti da opravdas sebe! Pusti pricu i kuvaj se u svom zlu, doci ces i ti na red! Da me pogresno ne shvatis ne prijetim ni tebi ni nikome no kazem da ces nekome drugome, ko sve vidi, morat da objasnis neke stvari kad… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Kojih 5 slova molim te, za J se zna da je uzeto iz latinice posto je morao da ga razdvoji, a Cg-ra neme veze sa tim, da je htio nesto iz Cg ubacio bi to slovo SJ ali nije jedino sto je uze a to je pravilno akcentovanje, tako da i dan danas najpravilnije pricaju Drobnjaci (pleme) posto mu je… Više »

Titograd
Gost
Titograd

Neka Vesko. Evo ti malo da se edukuješ, a ne da podmećeš falsifikate.
Vuk Stefanović Karadžić: “ Vas Crnogorce sam posrbijančio, i od ove kuge se nećete tako lako osloboditi jer ste priglup i primitivan narod”.

Ures
Gost
Ures

Ajde, Titograd, kad si nam toliko bistar, reci kad si ti počeo da govoriš ,,crnogorskim” jezikom?

Oktopod
Gost
Oktopod

Svi znamo koliki je dodatak rijeci u Gorskom vijencu da bi vi koji ga prisvajate razumjeli o cemu Njegos prica.

Titograd
Gost
Titograd

Ja otkad sam se rodio, a i ti neznaveni Uresu, ali ti je milije da budeš posrbica no časni i pošteni Crnogorac

vesko
Gost
vesko

Kako kad?Pa kad mu je lokalni aktivista DPS rekao da je to njegov novi jezik.

Garo
Gost
Garo

Dobro vas je Vuk ocjenio. Ja mislio da su samo ove nove generacije montenegrina zastranile, ali eto to je nesto u genima.

CrnaGoraAneMNE
Gost
CrnaGoraAneMNE

Montenegrini tj muslimani u CG jer ste velikom vecinom to vi plus minoran broj pravoslavaca koji se prodaju kao vasi preci nekad, kako istinu zborili i kako iskreno Crnoj Gori dobro mislili tako vas zdravlje i sreca sluzila. A isto tako i Crnogorce-Srbe u Crnoj Gori pa nek Bog da svakom onako kako zasluzuje.

Ustanak
Gost
Ustanak

Takodje i tebi,kako radio svojoj zemlji,tako platio.

vesko
Gost
vesko

Vuk Karadzic je i sam.porijeklom iz CG tj stare Hercegovine.Vise je on za zivota uradio na promociji CG nego svi akademici Canu i Danu zajedno sa svim profesorima Univerziteta Cg od osnivanja pomenutih institucija.Nastavi da koristis Vukovu azbuku i abecedu najsavrsenije pismo na svijetu i sledeci put kad pomenes Vuka Karadzica obavezno ustani.

Oktopod
Gost
Oktopod

Vesko,imas da uradis analizu sopstvenog dnk za 60€.Nadam se da se neces razocarati previse kad saznas da kod tebe preovladavaju azijatski geni.500 godina je dug period.Ostavi Crnu Goru na miru,malo vise prati zbivanja na Azijskoj politickoj sceni.

boki
Gost
boki

A ovaj je inače stručan za to pitanje zato što mu je dps snimio seriju pa ga neko pita za mišljenje?

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Nije to drskost neko čisti kompleks. Ja baš uživam da ih gledam šta rade jer onda znam koliko pate nesretnici. Poraženi velikosrpski poltroni ližu rane, neprocjenjivo!

E he hej
Gost
E he hej

Idemo mi sad u BG da organizunemo beogratsku skupstinu i da pripojimo Srbiju Crnoj Gori i time je izbrisemo sa svih mapa! Postoji samo velika CRNA GORA dosta je vise bilo velike Srbije i velike Albanije. Krecemo sjutra u 12 idemo za beograd pa neka za 100 godina oni se na referendumu opet izbore za nezavisnu Srbiju! Eto tako OJ… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Neće ti dat Vulin, tek je dobio da bude Ministar….

CT- LSCG
Gost
CT- LSCG

Lijepo je viđet, da neko van Cetinja na ovako fin i jasan način doživljava svoju domovinu!!

boki
Gost
boki

Druže, ovaj ti je za dps, ovaj će i Nikaragvu doživljavati za svoju domovinu, samo ako platiš.

CT- LSCG
Gost
CT- LSCG

Znam da ih je ogroma većina takva,alu mislim da ima i onih koji je iskreno vole iako su u dps??Inače !!!

boki
Gost
boki

E ne vjerujem da je tzaj procenat preko 10-15%. Mislim da sam i previše rekao.

Fcf
Gost
Fcf

A koji procenat df-ovaca voli svoju drzavu?

boki
Gost
boki

Ne znam, Srbiju vjerovatno 100 %, a Crnu Goru možda 30-40 % otprilike:))

z d
Gost
z d

Niko ne mrzi više od izdajnika izdanu domovinu!!!

Haina
Gost
Haina

To je Sosic upravo pokazao, ovakvu mržnju prema dijelu svoga naroda još nijesam vidio. Kakvo dno ljudsko

Fcf
Gost
Fcf

Moracete da se navikavate da se otvoreno prica o zlocinima koje su pocinili srpske okupacione vlasti i, domaci izrodi.

Danko
Gost
Danko

Ko zna sto ti tripujes!

Ozezi
Gost
Ozezi

Mislim da je serija cak minimizirala sve sto se cinjelo.Znaci Sosic vas je i sacuvao koliko je mogao,a vi tako

Siki
Gost
Siki

Zapanjuje drskost ovoga Sosica. Ko je on da osudjuje nase djedove koji su bili najuticajniji i najvidjeniji Crnogorci tog doba. Misli li ovaj da je on nesto pametniji od Crnogorskog naroda koji je ubjedljivo vecinski glasao za ujedinjenje. Odluke Podgoricke skupstine su bile utemeljenije u narodu nego bilo koja odluka iz novije Crnogorske istorije. Podgorickoj skupstini ne bi naumpalo da… Više »

TG-PG
Gost
TG-PG

Siki evo ti pa pročitaj o “legitimnosti” Podgoričke skupštine. Da se priśetiš.
Savo Fatić potpreśednik podgoričke Skupštine 1918:
“Ja vas molim, gospodo, da stavimo na stranu Istoriju Crne Gore. Što se pak tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi.”

Garo
Gost
Garo

Legitimnost priznanja tkz. Kosova. Premijer: priznali smo Kosovo iako smo imali samo 15% podrske za to. Kome vi spocitavate legitimnost. Podgoricka skupstina je 100 puta legitimnija i legalnija od svih skupstina na ovim prostorima nakon 1918.

Ujak
Gost
Ujak

Garo,moze se uvijek uzeti karta u jednom smjeru do BG,ako vec nemas za traktor

Fcf
Gost
Fcf

Siki,sprdas li se ti to s nama kad kazes da je odluka 1918 o nestanku CG donesena demokratski?

Danko
Gost
Danko

A daj cuti vise! Cuti, to si mogao da pronosis kolko si mogao vise ne! Te debiluke je svako provalio do sad! Batali!

Mik Dzoger
Gost
Mik Dzoger

Neko hvali neko kudi, a mene ne zanima ni jedno ni drugo. Hoću posao i normalan život, to mi je jedino bitno.

Eon
Gost
Eon

Dzoger u ruke i na posao Mik

Mik Dzoger
Gost
Mik Dzoger

Nemam clansku kartu, nema posla.

Eon
Gost
Eon

Nemam ni ja pa radim

Mik Dzoger
Gost
Mik Dzoger

E pa mene nece bez clanske.

Lekso
Gost
Lekso

Svaka rijec ti je na mjestu!

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Ovaj se preporučuje za politiku. Nekako mi se čini da je blizu DPS-a. Može i u SD ili u Bošnjačku stranku. Svemu je naredan!

Baricelo
Gost
Baricelo

Ovo je dvorski režiser, zbir, dakle može samo u DPS ili onaj Crnogorski pokret.

Banjo
Gost
Banjo

Čiji si ti žbir petokolonašu?

Send this to a friend