Politika

Zastava Crne Gore ne mora da se vijori na zgradama političkih partija

Ilustracija

Crnogorska zastava ne mora da se vijori na zgradama u kojima se nalaze prostorije političkih partija, kao ni ispred organa lokalnih samouprava, javnih ustanova i javnih preduzeća, privrednih društava u većinskom državnom vlasništvu, te vaspitno-obrazovnih ustanova čiji je osnivač država. To se navodi u obrazloženju odluke Vlade da odbije amandmane poslanika Liberalne partije Andrije Popovića.

U Vladi ističu da je pitanje upotrebe zastave riješeno postojećim zakonom.

“Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore uređuje se način upotrebe i zaštite državnih simbola, a Predlogom zakona o izmjeni i dopunama ovog zakona teži se ka jačanju svijesti građana o poštovanju simbola svoje države. Saglasno tome, propisana obaveza stalnog viorenja zastave Crne Gore na objektima iz člana 15 ovog zakona je dovoljna, pa se bez dodatnih analiza predloženi amandman ne može prihvatati”, ističe se u obrazloženju koje potpisuje premijer Duško Marković.

Na ovakav stav, dodaje on, upućuje i uporedna praksa susjednih država u regionu, koje svojim zakonima ovo pitanje ne uređuju na način kako se predlaže amandmanom niti na sličan način.

“Osim toga, ovaj amandman nije prihvatljiv i iz razloga što predložena dopuna u članu 15 nije adekvatno pravno-tehnički formulisana”, ističe Marković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MuslimanRO
Gost
MuslimanRO

Bolje da vratimo trobojku, ovi krstovi mi vrijedjaju vjerska osjecanja

Mivela
Gost
Mivela

Onda bar da ne nogu zastave drugih drzava, ako vec nema crnogorske

LSCG
Gost
LSCG

Kakve gluposti mati moja mila.Jel moguce da se nesto ovako napise….

Bada Boom
Gost
Bada Boom

E ove sprdnje od neodgovorne vlasti DPS-a,pa se pitamo zasto se ne postuje drzava,a ma nikada vise DPS!

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Ajde mi objasni jos jednom, samo ovaj put polako.

Send this to a friend