Politika

Popović: Suverenistički blok imaće više kandidata, to će uglavnom biti lideri partija

Foto: Miraš Dušević/CdM

Sastanak opozicije povodom dogovora oko zajedničkog predsjedničkog kandidata održan je danas u Podgorici. Nakon današnjeg sastanka lider Liberalne partije Andrija Popović je kazao da suverenistički blok vjerovatno neće imati zajedničkog kandidata. Konsultacije će biti nastavljene narednih dana.

“Ovo je jedan u nizu sastanaka suverenističkog bloka i nastaviće se sve za par dana. Konstatovano je da vjerovatno nećemo imati zajendičkog kandidata. Biće više kandidata suverenističkog bloka. Biće to vjerovatno partijski lideri. Nijedan kandidat nije pominjan imenom. Odluka će biti donijeta do kraja sedmice”, rekao je novinarima Popović.

On je najavio da je sjutra sjednica Predsjeništva LP-a pa će ubrzo izaći sa stavom o odnosu liberala i hoce li imati kandidata.

“Ovo su teški momenti za Crnu Goru. Ima puno kandidata pod kapom SPC. Insistirao sam da se Milo Đukanović kandiduje kao lider najjače partije. Još nemamo odgovor. Tražili smo da se izjasni”, kazao je Popović.

Prema njegovim riječima, više kandidata povećava š’anse suverenističkog bloka. Imamo i spoticanja javnog mnjenja gdje je jasno da bi više kandidata ovog bloka animirlalo više birača nego da je jedan zajednički.

Na sastanku su bili Damir Šehović (SD), Andrija Popović (LP), Aleksandar Bogdanović (DPS), Raško Konjević (SDP) kao i Ervin Ibrahimović (BS).

Foto: Miraš Dušević/CdM
Foto: Miraš Dušević/CdM

Konjević, Šehović i Ibrahimović nakon današnjeg sastanka nisu željeli da daju izjave medijima.

Foto: Miraš Dušević/CdM
Foto: Miraš Dušević/CdM

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je juče da opozicioni savez razgovara o tome da li će kandidat na predsjedničkim izborima biti stranačka ili nadstranačka ličnost.

Saopštio je i da će uskoro izaći sa prijedlogom kandidata.

Ispred zgrade Presjedništva bile su brojne novinarske ekipe.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bezprenemaganja
Gost
Bezprenemaganja

Da li je ,,suverenistima” jasno da se može dogoditi da u 2. krug uđu oba okupatorska kandidata, a nijedan naš? Da li im je jasno da poslije toga nastaje čerupanje i rasprodaja Srbiji?

sramotno
Gost
sramotno

elate, pa ospite jedan po drugome ka što umijete….

Stea
Gost
Stea

Suverenistički je blok onaj koji ne koketira sa SPC i zna joj strateške ciljeve u CG.
Ta podjela je i dalje više nego aktuelna.

Miko
Gost
Miko

Referendum je završen prije 20 godina, kakav suverenistički blok, u kom univerzumu ovaj živi.

Joksim
Gost
Joksim

Mi,narod smo ovce,zar nevidimo da su svi isti,samo za sebe rade,podijelili su nas,mrzi komšija komšiju,brata brata,kum kuma,a oni zadovoljno trljaju ruke i pune se,a mi gledamo što ćemo śutra jes,kad su makli 1989, one poštene ljude,ja sam tada znao što nas čeka,kad su prvu fabriku zatvorili,trebali smo ih mali,a njih i posle svega podržava dosta ljudi,to govori o nama

Sale
Gost
Sale

Pa nisu svi isti jer su jedni otvorili mnogo vise od fabrike čipsa, a ti se malo priseti kako je ova zemlja izgledala te 1989… A sto se postenja tice, ako smo 89e sisli sa konja na magarca, znaci li da smo sada u obavezi da sidjemo sa magarca i idemo peske….ili cak puzimo

Mlojko
Gost
Mlojko

Kako da ide kad je Sdp u vlast sa urom df i demokratama

Sokjej
Gost
Sokjej

Ko od tebe uzima izjaviu hahshshshsh a makse

Viki
Gost
Viki

Šta suverenistički blok,ne razumijem?Nezavisnost smo stekli 2006-te.

Ovako ti je
Gost
Ovako ti je

Trenutno smo pod mekom okupacijom Srbije, preko Crkve i domaćih izdajnika. Ponovo ide borba za slobodu, za nezavisnu Crnu Goru. Borba putem glasačkih listića.

Zlatko
Gost
Zlatko

Ja već mjesec dana ponavljam ,tri naša kandidata u prvom krugu : Milo,Draginja i prof.Gordans Đurović . U drugom krugu svi za najboljeg iz prvog kruga . Pošto i SPC ide sa tri kand.naš jedan mora biti u drugom krugu . I svi ćemo izaći i u prvom i u drugom krugu !

Misliš?
Gost
Misliš?

Može se lako dogoditi da, zbog velikog broja kandidata i male razlike u procentima, prva dva mjesta uzmu kandidati Srbije. Šta onda?

Crna gora
Gost
Crna gora

Najbolji je Ibrahimovic

Pacenik
Gost
Pacenik

Rasko i Ranko su i na proslim predsjednickim izborima gurnuli Draginju koja je Milu oduzela 10.oooglasova ,ipak je pobijedio u prvom krugu sa 53 odsto..no,danas je druga situacija..Sdp ponavlja cetinjski sindrom,pokusavaju da se dodvore drugoj opciji koja ih sutne (kao Dritan) cim se ne uklapaju u srpski svet…ko zna ko ovo krira i urusava Crnu Goru,sa obije strane i-srpske i… Više »

Dragan
Gost
Dragan

Suvererenisticki blok ako je za drzavu svoju treba da izadje zajedno i jedan kandidat naravno i da pokaze da nas ima u crnoj gori a drugo resenje nije opcija

Eto tako
Gost
Eto tako

Jasno mi je samo da ste svi koliko vas ima tu zarad svojih interesa.Nece Srbijanci unistit Crnu Goru nego vasa pohlepa,sram vas i stid bilo!!!

Chunk
Gost
Chunk

To je odlično. Nadam se da ste naučili lekciju sa izbora oktobarskih u Podgorici da nikad “sva jaja u jednu košaru”! Nadam se da ćemo uskoro birati između crnogorskog i crnogorskog kandidata, a ne između srpsko-rusko-četničkog i suverenističkog!

Poaro
Gost
Poaro

E kako je slozn ovaj “partiotski” blok silo svemoguca. Ocerupali ste drzavu, onako patriotski, i sad ste je prepustili ovima koji oce da je daju drugome. I vi opet idete njima na ruku. E kako ste se izuli, svaka vi cast. A vi narode barjacite, i idite za njima.

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Nema puno razmisljanja,ako necete dogovor o zajednickom kandidatu.Uvjek treba razmisljati kako uzeti dio protivnickog glasackog tijela…obzirom da je vecina urinih a i biraca pzp-a,demokrata totalno razocarano,a blizi su opciji suverenista….Milo je jedini izbor.Draginja je blizu.

Simontije
Gost
Simontije

Damjanovica Janovic ….pa Milo ako bas mora zao mi je sto Hajdukivuca i Gordanu Djuranovic su otpisali ….jos jedan dokaz da partije ne mogu pratiti volju biraca ….a nama opomena koga biramo

Lider
Gost
Lider

Đukanović je poput pravog i istinskog lidera počistio Krivokapića, SDP i Vijesti i njihov predlog da Pejanovićka bude kandidat, i to kao nadstranačka ličnost. Mnogo su se bili zaigrali !

Miko
Gost
Miko

Zbogom DPS-u za sva vremena. Dosta je i trajao.

Mitar
Gost
Mitar

Pogodio si sustinu miko, sad śedi , jedan!

Tara
Gost
Tara

i vi ste za 2 ipo godine sve vrijednosti CG srusili..i doveli CG na ivici bankrota..Dobri ste lupezi..sluge BG-Putina i popa Micovica..

Fendi
Gost
Fendi

Tu di indodgotdo da se Milo kandiduje.. I ako on odluči ti je zato da bi tebi učinio insče ne bi on. Ajde mskse

Savjet
Gost
Savjet

Stavi cvikere, da ne brljaš.

MILO iz BERANA
Gost
MILO iz BERANA

Niko osim gospodina Đukanovića iz “suverenističkog”ne može postići neki vidljivi rezultat,ali nijesam siguran da bi to bilo dovoljno da ponovno bude izabran za predsjednika. Ovo kažem iz prostog razloga što mislim da je velikom broju članova DPS-a bliža ideologija DF-a samo su se do sada dobro kamuflirali.

Dejo
Gost
Dejo

Što samo znači da je DPS stvorio vještačku ideologiju, naciju, crkvu, i sada se to urušava kao kula od karata.

Dr.ino
Gost
Dr.ino

Vjestacku ideologiju??naciju…crkvu….
Aoooooo tebi je neko ugradio vjestacki mozak samo sto je sa aliexpressa porucen 😂

vau
Gost
vau

Auu, Dejo, đe se liječiš, tako ti svega? Hajde, mrš!

Sembegar
Gost
Sembegar

Je li ti fino Popoviću da primaš platu ni za što, daj ostavku (i ti i ostali lideri opozicije) i vuci se u penziju.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Više kandidata,veći izbor i svi da se izmjerimo.Tako je.

Tajfun
Gost
Tajfun

To vam je propast,kad nemate zajednickog kandidata gubite ubjedljivo,kad ste tako neodgovirni,ne treba ni da budete na vlasti.

Nikola
Gost
Nikola

Vi[e kandidata povećava šanse?!Zato smo tu đe smo….Treba vas sve rašćerati.

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Lp nema potpise 8000 gradjana tako da ne moze na izbore. Ako se desi da opozicija ima vise od dva kandidata razbice se glasovi i u drugi krug odose Spajki i Mandic

suzana
Gost
suzana

Jedino Milo moze da pobijedi. The end!

Pihhh
Gost
Pihhh

A pustite me vise s tom pričom koja nas je dovde dovela

Tgd 1970
Gost
Tgd 1970

Jedan kandidat da bude, alooo kakvo projekcije sa vise kandidata, ocete da prospete glasove kao 2020 godine na izbore, JEDAN KANDIDAT I TO JE TO, a oni drugi 30 kandidata ako oce neka prijave,

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Ali ovaj još prica “suverenisticki blok”🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Dolores
Gost
Dolores

Neka priča, a što da ti Spajić i Bečić nijesu slučajno suverenisti i građanisti? Nijesu, bogomi, no prosrbijanski litijaši, ništa manji iod Mandića Vulinovog. Zato, Tišina!

KrstoBrat
Gost
KrstoBrat

SD i SDP treba ubuduće u koaliciju za parlamentarne izbore, Liberali ako žele…Jedino tako se neće rasipati crnogorski glasovi onih koji ne vole DPS. Ti glasovi trenutno idu URA-i i Evropa-i sad. A i DPS će se tako moći kontrolisati ako opet dođe do vlasti.

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Zasto mislis da ce neko glasati koaliciju sd sdp a ako nisu u koaliciji onda uru i evropu?

KrstoBrat
Gost
KrstoBrat

Zato što te dvije partije koje su sad na vlasti su dokazane sluge Beograda i SPC. Dosta Crnogoraca je ljuto na DPS i ogorčeno. Ali i vide što rade i Abazović i ovi prevaranti iz Evrope sad. SDP je dokazano crnogorska partija, sa najmanje brljotina, ko to ne vidi, ne mora. No posrbicama smeta svaka procrnogorska partija koja crkvi okupiranoj… Više »

delboj
Gost
delboj

Evropa sad ima veze sa crnogorskim glasovima koliko i SRS Vojislava Seselja. ALi namazano plasiraju “procrnogorsku pricu ne bil ioteli te glasove”.
Sve te stranke trenutne vecine (DF, Demokrate, Evropa SAD i URA) su u stvari jedna stranka, stranka SPC-a, koja je svima mentor i koja vedri i oblaci u tom bloku.

Vlajko
Gost
Vlajko

A jesi li svjesan da su sd I sdp toliko male i nebitne partije da ne mogu imat 5 posto zajedno,evo 30 godina ne mrdaju sa podrskom i kao sad ce se to odjednom promijenit

suzana
Gost
suzana

E pametni li ste, blago vam u pamet!!!!! Takvim nacinom ste i doveli da ovi svetosavci zauzmu sve! Sram vas bilo!!!!

Roro
Gost
Roro

Znači li to da nemate kandidata ni za drugi krug?

Prc
Gost
Prc

A bravo vam ga budale. Da se dogovorite i potrudite da date najbolje,sad ili nikad jer sledecu sansu necemo imati da sacuvamo gradjansku Crnu Goru. Za godinu dana postacemo republika sumska

deki
Gost
deki

zog nesloge i lošeg dijeljenja ste i izgubili državu

Marija
Gost
Marija

Draginja treba da bude jedini kandidat.

Toliko
Gost
Toliko

Trebalo nam je to ranije rec da se prijavim kao nezavisni kandidat i sve vas ugasim zajedno sa ovim drugim kandidatima, i bilo bi tu solidno glasova, ne jer sam genije ili najbolje resenje… Ne ni ja, bilo ko…
Jer nam je na vrh glave vas politicara

vau
Gost
vau

nije loša ideja, a nije ni kasno

Mario
Gost
Mario

Sramota

MarkoPG
Gost
MarkoPG

ahahahahahah

Cicka
Gost
Cicka

Bzv, rasuce se glasovi.

roki
Gost
roki

Sram vas bilo !

Kokot
Gost
Kokot

Nadam se da će to biti Milo jer će mu to biti konačni poraz.

Uzas
Gost
Uzas

Bez zajednickog?
Ugasimo se, bolje nam je

Atos
Gost
Atos

Svako zna da se čeka Kralj da odluči oće li on.. I onda će vam to reći i ti ne direktno. Već će poslati nekog da nam to kaže…
A onda ćete vi izaći sa saopštenjem, da ste postigli dogovor…

vau
Gost
vau

A što se to tiče vas svetosavske korone?

neko
Gost
neko

zasto nema Albanaca i SDP na to sastanku? neverovatno,opasno i deprimirajuce bi bilo da do vikenda ne izadjete svi vi iz opozicije sa kandidatom. vremena je malo do izbora,a drzava nestaje pred nasim ocima. zaustavite ove beogradske sluge u njihovom naumu

Miko
Gost
Miko

Hahaha, čuš država nestaje, a nikad bolje nijesmo živjeli i nikad plate nijesu bile veće nego sad. Glupa vam je ta priča, zato gubite sve izbore.

Mili
Gost
Mili

Ada evo je rasko ispred SDP
Treba nestranački neki
Treba nam neki bum

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Jes jes evo je pola nema. Nestali Ulcinj i pola Bara, od gore nema Rozaja i Berana, Niksic je veliki pa se ne primjeti da ga je dosta nestalo….

Miloš
Gost
Miloš

Zato što znaju da necete uzeti nego 20 %

Loš
Gost
Loš

Raško Konjević je SDP

oooo
Gost
oooo

E ako se ne budu mogli dogovorit i ako ostale opozicione stranke ne podrze tog kandidata, crno nam se pise i sad a i na parlamentarnim izborima kad god budu raspisani.

Send this to a friend