Politika

Zbog istraga i protesta DF ne traži mjesto potpredsjednika Skupštine

Poslanici Demokratskog fronta su se vratili u Skupštinu Crne Gore i najavljivali da će to uraditi u punom kapacitetu, ali i da će tražiti mjesto potpredsjednika Skupštine, koje pripada opoziciji, ali to do danas nijesu uradili.

Prema saznanjima Dnevnih novina, iako je Predsjedništvo DF-a donijelo odluku da, nakon plenuma, njihovi poslanici zauzmu mjesta u skupštinskim odborima, i da su čekali da se vrati još jedan dio opozicije, kako njihove odluke ne bi bile jednostrane, to nije urađeno.

Nezvanično je iz ove političke grupacije saopšteno da DF najvjerovatnije neće predlagati kandidate za članove skupštinskih odbora, kao ni za potpredsjednika parlamenta, jer se politička situacija iskomplikovala.

“Situacija se usložnjava zbog najavljenih novih progona od SDT-a prema našim liderima Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću. Zato DF do kraja skupštinskog zasijedanja najvjerovatnije neće predlagati ni članove odbora, a kamoli potpredsjednika ili predsjednike odbora”, objavili su podgorički mediji nezvaničnu informaciju iz DF-a.

Na drugoj strani, kada je mjesto potpredsjednika Skupštine u pitanju, Front je naišao još na jednu prepreku. Demokratska partija socijalista je saopštila da neće podržati ni jednog kandidata opozicije protiv kojeg se vodi istraga. Najozbiljniji kandidat je bio bivši potpredsjednik Skupštine i jedan od lidera Fronta Branko Radulović.

Dnevnim novinama je saopšteno iz više izvora iz DPS-a da ova partija neće podržati kandidaturu Branka Radulovića za potpredsjednika parlamenta, ali ni poslanike Demokratskog fronta protiv kojih se vode sudski procesi.

U ovoj partiji kažu da je Demokratskom frontu već saopšteno da neće podržati Radulovića zbog incidenata u Skupštini u kojima je učestvovao.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić ranije je kazao da je vladajuća većina rezervisana u odnosu na pojedina personalna rješenja za potpredsjednika Skupštine iz opozicije, dok je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović ukazao da opozicija ne treba da predlaže potpredsjednika dok se “demonstrira bahatost, sila i gaženje Ustava”.

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokrata kazali su da ih ne interesuje funkcija potpredsjednika Skupštine. To mjesto, po nepisanom pravilu, pripada najjačem poslaničkom klubu u parlamentu, što je trenutno Front sa 17 predstavnika u parlamentu.

Tako je Front ostao van skupštinskih tijela i neizvjesno je kada će i da li će ući u odbore i da li će tražiti mjesto potpredsjednika, koje, očigledno čeka njih, jer su iz Socijaldemokratske partije i Demokrata saopštili da ih to mjesto ne interesuje.

I protesti su jedan od razloga zbog kojih Front ne učestvuje u radu radnih tijela i još uvijek ne traži mjesto potpredsjednika.

Ovaj politički savez je najavio će na jesen najvjerovatnije opet organizovati proteste i optužili glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da vodi hajku protiv njih i najavili da će izraditi “samoodbrambenu strategiju”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mina
Gost
Mina

Ekipa zgubidana i politickih stetocina.Bez njih ne bi bilo ni DPS,izmedju njih postoje skrivene simpatije.

Zoran
Gost
Zoran

Mogu da protestvuju ali u spuzu.

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Vi ste najveci izdajnici Crne Gore i svega Srbskog u ovu ojadjelu Goru Crnu….60 godina slavnna Crna Gora ceka da se Vitez Pavle Djurisic rehabilituje vi ko zene cutite i sliedite istoriju SFRJ koje vise nema a nasi vitezovi Cetnicki padaju u zaborav.Slavi se 13 julski ustanak a onaj koga je podiga Bajo Stanisic nit spomenika ima a kamoli naziv… Više »

roko
Gost
roko

slika im se neurekla kako su se lijepo postroili

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

BRAVO BOKA KOTORSKA!
OVO SU PRAVI PRIMJERI FUKARSKOG ODNOSA PREMA SVOJOJ DRZAVI,PRIMJERI NECOJSTVA,NEJUNASTVA,IZDAJE I SVEGA LOSEGA!
PORED OVAKVIH PRIJATELJA KAO STO JE DF,CRNOJ GORI NE TREBAJU NEPRIJATELJI!

Anu coce
Gost
Anu coce

Tako je Velimire kucicu i odzakovicu….Kriju se samo iza svetog Srbskog imena a ovamo rade Zapecene Koljenice i Kiseli kupus pa sto muslimani ne jedu svinjetinu a vole Cetinje i Njeguse

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Nek uce roditelji djecu kako izgledaju izdajnici. Evo ovo su vam izdajnici svoje drzave, naroda, zemlje,…milije im je tudji djon nego svoj hleb.

Alahami
Gost
Alahami

u pravu si i mi Bosnjaci smo veci Srbi od ovih laznih izroda….

LJUTA
Gost
LJUTA

Jeste boko moja izdali su kralja nikolu pa kralja petra i aleksandra pa tita i partiju i na kraju izglasali mila za gospodara …

z d
Gost
z d

Ma oni treba da su u Spužu pa tamo neka biraju sobne starješine!!!

Send this to a friend