Politika

Zbog Luke Kotor pući će koalicija?

Kotor

Četvrti nastavak sjednice Skupštine Opštine Kotor počeo je glasanjem za prijedlog članova Odbora direktora Luke Kotor AD iz redova većinskog vlasnika, jer je diskusija po toj tački dnevnog reda iscrpljena na prethodnom zasijedanju.

Bilo je jasno da ne postoji jedinstven stav za izbor članova Odbora direktora u redovima kotorskog SDP-a, jer je odbornica te partije Tena Božović na prošloj sjednici saopštila da njena partija nije zadovoljna dosadašnjim radom menadžmenta (čiji je i ona član) i zajedno sa još jednim odbornikom SDP-a napustila zasijedanje.

Protiv predloženih članova Odbora direktora dr Branka Baća Ivanovića, Brana Maslovara i Slobodana Vukasovića glasala su sva tri odbornika SDP-a, čime je prekršen koalicioni sporazum. Za izbor predloženih članova Odbora direktora glasalo je 15 odbornika, četiri je bilo protiv, a 12 uzdržanih.

To znači da nešto ne štima u vladajućoj koaliciji i da će se tek otvoriti Pandorina kutija čiji će sadržaj odrediti dalju sudbinu kotorske koalicione vlasti.

Interesantno je da je odbornica Hrvatske građanske inicijative glasala za prijedlog većine u vladajućoj koaliciji, što navodi na zaključak da postoje disonantni tonovi i u redovima kotorskih opozicionih partija.

Na pitanje Skala radija upućeno Miloradu Vukšiću, odborniku SNP-a Kotor, da li je glasanjem uzdrmana koalicija u Kotoru, on je odgovorio da su u pitanju taktičke igre i neke varijante.

On je kazao da je siguran da je glasanje protiv predloženih članova Odbora direktora iz redova SNP-a neozbiljno prema Luci Kotor kao značajnom privrednom subjektu u gradu, posebno u susret predstojećoj sezoni i svemu što Luka Kotor za nju znači.

Vukšić je podsjetio na sporazum između vladajuće koalicije i SNP-a, koji nije ušao u vlast, već je njegova podrška, uz dogovor da većina njihovih članova bude u upravnim odborima preduzeća i javnih ustanova.

“To je najmanje što je SNP tražio i na kraju je to i prihvaćeno. Stoga sad nije ozbiljno postavljati nove uslove”, kazao je Vukšić, dodajući da vjeruje da će se sjesti i razgovarati o novonastaloj situaciji, kako bi se vidjelo o čemu se radi, ima li grešaka ili je u pitanju neka naknadna pamet.

Šefica Kluba odbornika SDP Bruna Lončarević, koja je glasala protiv izbora članova Odbora direktora iz redova većinskog vlasnika, a na prethodnoj sjednici bila za, kazala je da je u novonastaloj situaciji Klub odbornika SDP ostao jedinstven, što je stav Opštinskog odbora i vrha ove partije.

Na pitanje zašto je lično revidirala mišljenje, Lončarević je kratko odgovorila da je prošli put bila za, ali da nije bilo glasanja.

Na pitanje kako se novonastala situacija reflektuje na političkom planu, Lončarević je odgovorila da SNP daje manjinsku podršku vladajućoj koaliciji i da tako treba da ostane, jer je to od početka SDP tražila.

“Njihove ingerencije su se pokušale proširiti na nešto više, što smo mi na ovaj način pokušali da spriječimo”, jasna je Lončarević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Puz demon
Gost
Puz demon

A vukadinovic uras pet stanova.okle jadan.od postenoga rada.vukadinovic uras.

Puz demon
Gost
Puz demon

Dolje ura najgori ste

LJUTA
Gost
LJUTA

Klosarke sa raljicom

Skaljarin
Gost
Skaljarin

Mora puci i prosuti se sve u Kotoru kad Vam glavnu podrsku pruza , prosuta u svakom pogledu glavna Kotorska urasica Ljiljanaex koja mrzi NATO iz dubine duse i srca i zaposljava penzionere bez imalo stida . Kotor nikad nije imao grdju upravu nego sto je ima sada zato su Vam dani brzo odbrojani , ….

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Raspada se koalicija cetnika i laznih
suverenost iz sdp.

Puz demon
Gost
Puz demon

Sramno.

Borivoje
Gost
Borivoje

A što bi sad Baćo, zar nije dovoljno što mali gradi stambene zgrade.

Send this to a friend