Politika

Zbog Medojevića još četiri člana napustila PzP

Još četiri člana Opštinskog odbora Pokreta za promjene Bijelo Polje napustilo je tu partiju, iskazujući otvoreno neslaganje sa nastupima lidera PzP Nebojše Medojevića.

Nakon što je Predsjedništvo stranke prekjuče isključilo dosadašnjeg šefa odbora u Bijelom Polju Radomira Jokića, koji se ogradio od stavova lidera partije Nebojše Medojevića o porodici Lazović iz ovog grada, još nekoliko članova bjelopoljskog PzP juče je napustilo partiju. Razlog je nezadovoljstvo istupima predsjednika stranke. Među onima koji su napustili partiju su i dvojica Medojevića.

U saopštenju dostavljenom Dnevnim novinama četvorica članova PzP, koji su u toj partiji od njenog osnivanja Miljan Medojević, Jordan Rakonjac, Mirko Medojević i Murat Franca, obavještavaju javnost da napuštaju partiju, jer ne žele da budu dio intriga kojima se bavi Nebojša Medojević.

“Ograđujemo se od svih izjava koje je u posljednje vrijeme saopštio lider PzP-a Nebojša Medojević. Ne prihvatamo činjenicu da se PzP bavi raznim intrigantnim temama, a da u prvom planu zapostavlja goruće socioekonomske teme, kao osnovne odrednice zbog kojih je i osnovan. Žao nam je što danas to više nije partija građanske profilacije i što je napravila drastičan zaokret i od jedne prepoznatljive građanske partije postala nacionalna partija”, navodi se u saopštenju.

Mirko Medojević i Jordan Rakonjac

Potpisnici saopštenja dodaju da ne prihvataju da rječnik ulice postane glavna vodilja PzP-a.

“Naš trud, rad i doprinos PzP-u od njenog osnivanja pa do dan-danas ostaće iza nas i to svakako vide, znaju i cijene oni članovi koji su zajedno sa nama osnovali ovu stranku u Bijelom Polju”, zaključuju u saopštenju četvorica sada već bivših članova Opštinskog odbora PzP-a Bijelo Polje.

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević je u nekoliko navrata govorio o penzionisanom pripadniku ANB-a Zoranu Lazoviću i njegovom bratu dr Ranku Lazoviću u negativnom kontekstu, što je izazvalo negodovanje prvo Radomira Jokića, a onda još nekih članova Opštinskog odbora PzP.

“Ja sam već dugo godina kritičar aktuelne vlasti i njenih anomalija i sa tog kursa me niko ne može pokolebati, ali ne po svaku cijenu, ne birajući sredstva, vrijeđajući ljude i porodice na najgori mogući način i neprestano unoseći lični odnos u aktuelne političke teme. Bjelopoljci sa pravom negoduju, kada se u najružnijem kontekstu, sa najviših adresa političke strukture kojoj pripadam, napada jedna od najuglednijih bjelopoljskih porodica, vrijednih, poštenih i časnih domaćina i dobrih komšija”, kazao je Jokić, ograđujući se od stavova Medojevića.

On je tada istakao da je u Bijelom Polju poznato, da ne postoji čovjek u nevolji kojem Zoran i Ranko Lazović, kao i sva njihova porodica, nijesu pritekli u pomoć na najrazličitije načine kad god im se neko obrati.

“Koliko je samo Bjelopoljaca dočekano otvorenih komšijskih vrata i uvijek sa mnogo drugačije pažnje nego što to radna obaveza i etika nalažu, ukazana pomoć i spašeni životi najkomplikovanijim hirurškim intervencijama, od čovjeka koga u saopštenju 12. januara optužiše da su mu iz kuće nestali milioni iako ih je “čuvao heklerima””, kazao je Jokić.

Ekspresno isključenje

Predsjedništvo Pokreta za promjene isključilo je iz partije Radomira Jokića, nekadašnjeg predsjednika OO PzP Bijelo Polje.

Kako navode, Jokića su isključili iz partije zbog kršenja Statuta Pokreta za promjene.

Za v.d. predsjednika OO PzP BP, predsjedništvo PzP odredilo je profesora Gorana Drobnjaka, potpredsjednika OO PzP Bijelo Polje.

Do reakcije Predsjedništva PzP-a je došlo istog dana kada je u medijima objavljena izjava Jokića kojom se ograđuje od stavova Nebojše Medojevića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dac
Gost
Dac

Kakvi su ovo borci hahah
Nekako bi da ucestvuju u svemu,al da se ne zamjere nikome 😉

Gavro
Gost
Gavro

Ovi likovi su komunalci, primljeni u odbor samo da bi imao dovoljan broj članova. I sad njima davati neki prostor, a evo krenuli su da se presvuku u ono žuto odijelo i uzmu metlu u ruke, e to je stvarno vijest.

Biohazard
Gost
Biohazard

A vidi kako je rumen ovaj 😂😂😂 sto je ovo koja zdravina od covjeka 😂

Joker
Gost
Joker

Šta radi Informbiro?

daga
Gost
daga

Dr Ranko Lazovic i Zoran Lazovic nijesu braca,samo rodjaci-prezimenjaci,a inace dobre i jedna i druga familija.

Kale
Gost
Kale

Istaknuti vojnici Dps.

Kotor
Gost
Kotor

Mene cudi da je iko ostao za ovu partiju sa obzirom da su se udruzili i utopili sa Vojvodom Mandicem. Mislim da samostalno izadju na izbore ne bi presli cenzus. Njihov rezultat bi bio u ravni sa LP ili HGI.

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Ostade medo i branko radulović sami u pzp.

daga
Gost
daga

Zorane beograd,zaboravio si Branku Bosnjak(“miljenicu”profesora Radulovica)ona mu po malo “pomaze”

pohlepa
Gost
pohlepa

čelnici pzp-a su urnisali ovu partiju, ustoličili se od osnivanja

Mrgud
Gost
Mrgud

Ima izreka”hrani psa da te ujede”. Put pod noge brani svoje i povedite sa sobom ove domače “branitelje Kosova”. Jedva ćekaju da pođu.

Enigma
Gost
Enigma

Ja cu zbog zene da mu se uclanim ….ha ha ha

Sales
Gost
Sales

Zar su i imali 4 clana ? Cudo !

Klara
Gost
Klara

Za dr. Lazovica svaka pohvala kao ljekara i kao humanistu. Opetisao mi je supruga. Obilazio ga nekoliko puta na dan . Nismo imali nikakvu ,,vezu,, niti smo nudili novac a za 4 dana je dosao na red. Molim svakog ko komentarise bilo sto da koristi samo svoje iskustvo a ne rekla-kazala.
Svo postovanje i zahvalnost dr. Lazovicu por.
DJUKIC

Daca
Gost
Daca

To mu je posao, za to prima platu. A da li prima i pored plate…

andjelka
Gost
andjelka

Ne prilici portalu ovaka i ovolika vest : cije je obraze ukaljao gdin Medojevic??

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…medo samo svoj obraz kalja…svakim danom, sve vise…a portal radi svoj posao, obavjestava narod i ne plasira iskljucivo medove intrige….

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

Pa taj lazni ekspert sve unisti sto rukom dovati,STORINU CE PROMIJENIT CUDI DA UCINI STO MU “obraz” ZUDI!

Send this to a friend