Politika

Zbog povrede ugleda DNP tužila funkcionera Demokrata

Demokratska narodna partija Crne Gore podnijela je juče osnovnom državnom tužiocu tužbu protiv šefa medijskog centra Demokratske Crne Gore Duška Stjepovića. Prijava je podnijeta nakon što je Stjepović u javnom saopštenju na društvenim mrežama optužio lidere Demokratskog fronta da su korumpirani i da ih je ,”kupio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za četiri miliona eura u zamjenu za njihovu podršku prema politici za Kosovo”.

“DNP je nakon isteka predviđenog roka da se funkcioner Demokrata javno izvini za izrečene brutalne neistine, kao i neprihvatanjem ponuđenog TV sučeljavanja u kojem bi potkrijepio svoje tvrdnje, podnijela tužbu protiv šefa medijskog centra Demokratske Crne Gore. U sudskom postupku koji slijedi biće razobličeni jeftini pokušaji da se neutemeljenim izjavama o nezakonitom finansiranju nanese politička šteta DNP i DF”,  saopštili su iz partije.

<<<Demokrate: Vučić kupio lidere Fronta za četiri miliona eura<<<

Tužba je podnijeta jer u DNP-u smatraju da je došlo do povrede ugleda i ličnosti pravnog lica.

U tužbi, u koju je Pobjeda imala uvid, navodi se da je funkcioner Demokrata u tekstu “Stjepović: Vučić kupio lidere Fronta za četiri miliona eura” na tendenciozan način predstavio funkcionere i politički subjekt Demokratsku narodnu partiju, koja je konstituent Demokratskog fronta kao korumpirane.

“Time je javno implicirao da se Demokratska narodna partija finansira mimo Zakona o finansiranju političkih stranaka i kampanja kojim je zabranjeno da politički subjekt koji je registrovan u Crnoj Gori prima donacije od fizičkih i pravnih lica. Tuženi je na taj način povrijedio čast i ugled tužioca jer je putem medija saopštavao neistinite navode o korupciji i nezakonitom finansiranju sa namjerom da se nanese politička šteta i prikaže ga kao politički subjekt koji ne posluje u skladu sa zakonom”, navodi se u tužbi koja je predata Osnovnom sudu u Podgorici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Haj
Gost
Haj

Auuu sto se ovi pljuju,ima li iko u opoziciji da se slaze medjuse.Cus one bili na Tajlansku masazu pa sad nas masiraju.

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Čuš ugleda… e paaa

Vartolomej
Gost
Vartolomej

Kupio je njih Lomi preko Vucica, kao sto ih je kupio ranije preko Rusa. Korumpirana opozicija

z d
Gost
z d

Zar ovi imaju ugled.

Ćotek
Gost
Ćotek

a nije no za manje o 4 miliona. Oni i za 5 Evra ‘po glavi’ mijenjaju ploču! trebao je pjesnik Punpi pozvat Stjepovića na dvoboj, kao u stara dobra vremena…

Send this to a friend