Politika

Zeković: Aktuelna sprska Vlada je prijetnja po region

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Aleksandar Vulin otvoreno zastupa hegomonistički i nacionalistički projekat koji podriva suverenitet država na zapadnom Balkanu, saopštio je danas bivši državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore i bivši predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković.

“Projekat “Srpski svet” predstavlja adaptaciju i moderno prilagođavanje ideje “Velike Srbije”. Intencija je da se zbog međunarodne zajednice više ne zadire u teritorijalni integritet zemalja koje su u okruženju današnje Srbije, primarno Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova, već da se suštinski obesmisle i ponište njihove demokratije, institucije, nezavisnost i suverenitet sa Beogradom kao centrom u kojem se donese sve važne odluke, smjernice i instrukcije”, ocjenjuje Zeković.

Kako ističe, tolerisanjem takvih nastupa i podržavanjem ideje “Srpskog sveta” Vlada Srbije postaje prijetnja po regionalnu bezbjednost i evropsku budućnost.

“Važno je da međunarodni partneri na vrijeme prepoznaju i zaustave takve prijetnje kao i da istinski podrže proces suočavanja s prošlošću i uspostavljanje slobodnog i otvorenog društva u svim zemljama zapadnog Balkana, uključujući i samu Srbiju”, poručuje Zeković.

<<<Vulin: Svi Srbi će živjeti u istoj državi<<<

Podsjećamo, Vulin je nedavno izjavio da trenutne geopolitičke i međunarodne okolnosti ne idu naruku ujedinjavanju svih prostora na kojima žive Srbi u jedinstvenu državnu zajendicu, ali je izrazio i uvjerenje da “će se to desiti, za deset, dvadeset ili pedeset godina”.

12

avatar
1000
10
2
0
 
12
JelenaStojanKaKatunjaninNeznaveniBubi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
StojanKa
Gost
StojanKa

Gdje je sad Zeković raspoređen. Koji resor sad vodi?

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Zeko, batali….

Bubi
Gost
Bubi

Tacno Sale

Nagual
Gost
Nagual

Zekovic je pravi covjek da digne nasu partiju iz pepela i vrati je na vlast.. Djukanovic to treba da ima u vidu

Jelena
Gost
Jelena

😂😂😂😂😂

Radulović
Gost
Radulović

Djukanović da uzme Zekovića za savjetnika.

БСК
Gost
БСК

Не мијешај се у послове друге државе.

Mitar
Gost
Mitar

Zeko , evropa je to i te kako prepoznala no evo vidis da im to odgovara!!!

Neznaveni
Gost
Neznaveni

Svw zavisi od nas….ako budemo sa blagom reakcijom kao do sad onda cemo nestati. Ako budemo brojniji i uporniji onda mozda i prezivi CG

Valter
Gost
Valter

Bravo!

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Bravo Zekovicu! Sve ziva istina!

SRK
Gost
SRK

Milo, preduzmi nešto!

Send this to a friend