Politika

Zeković demantovao Leposavića: Izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije riješeno pitanje ishrane zatvorenika, kontinuirano se izmišlja

Aleksandar Saša Zeković

Izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije riješeno pitanje ishrane zatvorenika jer su propisi to uredili već godinama unazad, poručio je na Twitter-u bivši predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković, demantujući tako tvrdnje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića iznijetih u tekstu “Nove slobode za sve religije”, od 24. januara.

Leposavić je u tekstu objavljenom u Vijestima naveo je da je Ministarstvo, između ostalog, iskoristilo mogućnost da se proširi katalog vjerskih prava i sloboda.

“Npr Islamska vjerska imovina (vakuf) postojala je u Crnoj Gori vjekovima, ali tek sada je pravno prepoznata kao takva. Muslimani i Jevreji u Crnoj Gori (koji čine oko 15 posto našeg stanovništva, veliku većinu čine Hrišćani) koji služe u vojsci, policiji ili izdržavaju kaznu u zatvoru neće biti prinuđeni jedu hranu koja krši njihova vjerska uvjerenja”, napisao je tada Leposavić.

Međutim, Zeković tvrdi da Leposavić obmanjuje javnost.

“Vjerujući kažu da nije lijepo ponavljati laži i na Uskrs. Ministar koji je bez povjerenja javnosti i čelnika Vlade u svojoj kolumni obmanjuje javnost. Takvu sistemsku povredu prava nijesu tolerisale ni prethodne vlasti a posebno je ne bi prećutala Islamska vjerska zajednica”, navodi Zeković na Twitter-u.

Kako dodaje u objavi, izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije riješeno pitanje ishrane zatvorenika jer su propisi to uredili već godinama unazad.

“Ali kontinurano se izmišlja kako bi se prikrila suština da je zakon izmijenjen samo zato da bi se legitimisale želje i zahtjevi SPC”, poručio je Zeković.

On je podijelio fotografiju dokumenta odnosno Ukaza o proglašenju zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti, gdje su riješena ta pitanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rukfaš
Gost
Rukfaš

Logično je da u Crnoj Gori Zeković dominira. Ljeposavića interesuju samo monopolska prava svetodvca. Ako svetosavci imaju ista prava kao drugi onda je to ugrožavanje monopola a time i svakih drugih prava svetosavaca.

Grone
Gost
Grone

Bravo Zekoviću.Ti si za Leposavića institucija

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Bravo Sasa, tako treba, argumentima protiv lazi.

Send this to a friend