Politika

Zeković: Od ekspertske do Vučićeve Vlade

Napokon smo i od samog premijera dobili priznanje očiglednog – ekstremne neuspješnosti Vlade, koju je kako i premijer tvrdi neophodno promjeniti saopštio je potpredjednik SDP-a Bojan Zeković.

“Pogazili su sve tačke sporazuma koji su potpisali, izuzev par koje nijesu samo formalno. Promjenu simbola kojih kao da se stide, ali ih ne mogu promjeniti jer je neophodan referendum i povlačenje priznavanja Kosova koje isključivo krijući smiju pomenuti

Nakaradne prakse bivše vlasti su ne samo nastavljene, nego često i unaprijeđene. Potpuno su pale maske i nova vlast – po praksi koju sprovodi vrlo stara, više i ne pokušava da nas zavarava pričom o prekidu partijskog zapošljavanja i nepotizma, meritokratiji i principijelnosti – svojim verzijama DPS fabrika čokolade”, navodi Zeković.

Zeković je naveo da je umjesto proklamovane depolitizacije, ona unaprijeđena.

“Sam premijer tvrdi da je “DF dobio po dubini sve što je tražio”. Tabela po kojoj su podijeljene sve funkcije po dubini, a za koju su lagali da je izmišljena, popunjena je do zadnjeg partijskim kadrovima. Umjesto obećane profesionalizacije i potpisa da “neće sprovoditi revanšizam po političkom ili bilo kom drugom osnovu” razriješili su bukvalno sve direktore obrazovnih ustanova. I to je malo, već za rukovodioce institucije kulture uvozimo članove profašističkog udruženja – Dveri”, kaže Zeković.

Zeković je kazao da je umjesto “brže integracije u EU”, taj procesž potpuno zaustavljen i niko iz vlasti ga više i ne pominje.

“Prije godinu su tvrdili da bi ulazak DF-a u vlast štetio zapadnom putu, sada očekujemo objašnjenje kako su upravo anti–NATO i anti–EU aktivisti najbolji da vode process integracija u te organizacije. Od priče o “ekspertskoj Vladi” su “ostali samo dugmići”, a pojašnjenje da “to što je neko partijski funkcioner ne mora da znači da nije ekspert” uvod je u objašnjavanje ekspertskih kapaciteta Andrije Mandića i Milana Kneževića”, ističe on.

Perma njegovim riječima umjesto “pristupanja EU”, “dobrosusjedskih odnosa”, “učešće u vlasti manjinskih partija”, će, logično, najsigurnije obezbijediti podržavaoci genocida u Srebrenici.

“Kao što će sekularni karakter i NATO garantovati SPC, za koju rektor tvrdi da je najvitalnija proruska organizacija. Umjesto “potpune transparentnosti” od javnosti se, često i od poslanika vlasti, kriju podaci o zaduženju, o hedžingu, o osnivanju TO Montenegro, o jednokratnim socijalnim davanjima uoči izbora. Umjesto razvoja, imamo snažan pad investicija, enormni rast broja nezaposlenih, za čak 10.000, a kapitalni budžet se ostvaruje na nivou od svega 30 odsto. Sada je kako je i najavio Milan Knežević “vrijeme za navu fazu”. Neka se spremi URA. Zdravko Krivokapić potpuno otvoreno saopštava spremnost da sve svoje “apostole” koji nijesu po ukusu DF-a, “proda” za svoju fotelju i obećanje da neće izlaziti pred građane, odnosno da nema izbora još tri godine”, zaključuje potpredsjednik SDP-a.

Send this to a friend