Politika Ukoliko ne dođe do dogovora SDP će imati svog kandidata

Zeković: Predsjednički kandidat evropske i građanske Crne Gore da bude nadstranačka ličnost

Bojan Zeković

Predsjednički kandidat evropske i građanske Crne Gore treba da bude nadstranačka ličnost, prihvatljiva svima koji baštine vrijednosti politike koja Crnu Goru vidi u društvu civilizovanih, demokratskih i ekonomski razvijenih državal, poručio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković.

“Imajući u vidu aktuelni politički kontekst, predsjednički kandidat bi trebalo da bude lišen partijskih tereta i odijuma javnosti koje različite strukture sa sobom nose i takav kandidat ima ubjedljive šanse za uspjeh na predsjedničkim izborima”, poručio je Zeković.

Ovakav kandidat bi, po njegovoj ocjeni, bio u stanju da okupi sve političke subjekte koji su na tim vrijednostima ali i civilni sektor i nepartijske organizacije.

“Taj nadstranački kandidat bi, braneći jedan vrijednosni okvir koji je danas debelo ugrožen, a za koji postoji jasna većina u Crnoj Gori, bio prihvatljiv širokom krugu naših sugrađana, posebno uzimajući i aspekt mogućnosti da bude izabran”, dodao je on.

Ukoliko ne bude želje za postizanjem ovakve vrste dogovora, poručuje da SDP imati svog kandidata.

“Zbog dosljedne borbe za građansko, demokratsko i napredno društvo i jasnu evropsku i evroatlantsku perspektivu za Crnu Goru kojima je naša partija posvećena preko tri decenije”, zaključio je Zeković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tatini Meleoni
Gost
Tatini Meleoni

Ko god da bude izgubit ce

Radivoje
Gost
Radivoje

Sta znaci novo lice. Ime.

Ljubotinj
Gost
Ljubotinj

Svaka Vam cast Zekovicu,za sve ste u pravu evo 10 godina. Nema bez novih lica napretka Crnoj Gori

SPC SEKTA
Gost
SPC SEKTA

Ajte u zagrljaj ka 2016 DF Demokra

Mitar
Gost
Mitar

Tako je … I kad ulazi u koaliciju sa urom i “demokratama” je u pravu a?

Send this to a friend