Politika

Zeković: Puna podrška Ćalović-Marković i Muku u borbi protiv korupcije

Socijaldemokratska partija pozdravlja formiranje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou i ostaje spremna da kroz političku podršku i parlamentarni rad konkretno pomogne borbi protiv korupcije.

“Za pohvalu je spremnost Vlade da otvori vrata i predstavnicima nevladinog sektora koji su do sada bili prepoznati po borbi protiv korupcije i ukazivali na konkretne zloupotrebe funkcionera dominantno bivše, ali i pojedinaca iz aktuelne vlasti. Kao partija iza koje ne stoji niti jedan centar moći, bilo kriminalni, tajkunski, medijski ili inostrani, radujemo se odgovornosti svih koji su kršili zakon i zloupotrijebili poziciju i politički uticaj. Očekujemo da u primjerenom roku vidimo i konkretne rezultate u borbi protiv korupcije na visokom nivou i da svi koji su na nezakonit način i na štetu građana stekli bogatstvo krivično odgovaraju, a nezakonito stečena imovina da se vrati u državno vlasništvo”, kazao je Bojan Zeković, član GO SDP-a.

Nadaju se i da će Vlada na primjeru najvećeg dokazanog slučaja korupcije na visokom nivou – Svetozara Marovića, sa riječi preći na djela.

“Posebno cijeneći bliske odnose sa vlastima u Srbiji, koji kod pojedinih lidera aktuelne vlasti imaju vazalni karakter, i obezbijediti da se konačno završi sa “ruganjem pravdi” i da Svetozar Marović prije zastare izvršenja bude izručen Crnoj Gori, kako bi odslužio zatvorsku kaznu. Najava izvršne vlasti da će se boriti proitiv korupcije je za pohvalu, ali istovremeno kontrolna uloga Skupštine mora biti osnažena, kako se kao u prethodnom sazivu ne bi svela na sevis izvršne vlasti”, zaključio je Zeković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Diznilizni
Gost
Diznilizni

Podrška ne samo od Dalmatinac nego i od drugih podržavalaca.

03 of
Gost
03 of

Takp je,samo jako. Velika podrska za njoh dvoje,dako se pocne odmotavati klupko korupcije

general
Gost
general

Ovako treba, SDP pokazuje vrlo ozbiljan rad u zadnjih par mjeseci.

Send this to a friend