Politika

Zeković: Slučaj iz Tivta ukazuje da ćutimo dok naše društvo puca i tone

Aleksandar Saša Zeković

Socijaldemokrate Tivta javno su objavile da u jednom tamošnjem ugostiteljskom objektu posjetioci koji se samodeklarišu kao Srbi mogu računati na pristojan popust, a u ranijem periodu civilno društvo je gotovo promptno reagovalo na svaki oblik nacionalizma. Predstavljeni slučaj iz Tivta zabrinjavajuće ukazuje da ćutimo dok naše društvo puca i tone, saopštio je raniji istraživač kršenja ljudskih prava u Crnoj Gori i bivši državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska Aleksandar Saša Zeković.

<<<SD Tivat: U lokalnom kafiću popust od 20 odsto samo za Srbe>>>

“O tome govori i primjer iz knjige “Ljudska i manjinska prava u praksi” koji govori o prodavcu zemlje u ribarskom selu Bigovo. Brza reakcija aktivista, NVO i medija. Možda će sve biti predstavljeno tako, ali je to daleko od šale. To je nacionalizam i početak segregacije”, rekao je Zeković.

<<<Vlasnik tivatskog lokala: Nijesam ostavio spornu poruku, zlonamjerna podmetačina>>>

Osuđujući ovaj primjer, poziv građanke i građane Tivta, bez obizra na nacionalnost i vjeroispovijest, da se snažno distanciraju u odnosu na ovakve pojave.

“Pozivam ih da bojkotuju ovaj ugostiteljski objekat. U Tivtu ima dosta drugih lokala kojima su vlasnici Crnogorci, Srbi, Hrvati i brojni strani državljani a koji svojom ljudskom širinom i profesionalnošću zaslužuju da baš kod njih (po)trošite svoj novac i podržite napredak njihovih porodica i djece. Ne podržavajte komercijalizaciju i opstanak srpskog i bilo kojeg drugog nacionalizma”, saopštio je Zeković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ma zna se i ko je odradio namjestaljku a poruka je stojala 5 min

Tash
Gost
Tash

Bravo Saša. Podrška!

Ivan BP
Gost
Ivan BP

Ko bi ovaj…🤔

Sto je ovo
Gost
Sto je ovo

Onaj sto je maltetirao policiju cijeli zivot zarad ovih sto ih sad pominje..

Oportunist
Gost
Oportunist

Ovo ti je još bolje od tog popusta, Hoćeš studirat odes u Beograd deklariraš se kao Srbin, studiraš završiš, napustiš Beograd, vratis se u Crnu Goru opet si Crnogorac, budi oportunist. Tako i u tom kafiću, neb i ga posjećivao jer nisam Srbin, ne zbog popusta, nego klijentele, pa bi otišao u drugi kafić. Od Srbije treba sve iskoristit, a… Više »

max1
Gost
max1

“napaćenoj braći”, kažeš ! A” srpsku nejač “si zaboravio ?

LAUDA
Gost
LAUDA

Zekovicu istrčao si se sa komentarom.. ovo je klasična namještaljka onih koji tonu i hvataju se za slamku

Patria Nostra
Gost
Patria Nostra

Slobodno ga zatvori, nećemo se buniti

Send this to a friend