Politika

Zeković: Zašto je cijeli vrh URA na raspolaganju stranom obavještajcu

Bojan Zeković

Kada će URA i Dritan Abazović dati javnosti odgovor na razloge sastanaka partijskog rukovodstva sa stranim obavještajcem falsifikovanih isprava Stevanom Simijanovićem kao i ulogu Marije Havrilov, članice srpske ekstremističke grupacije “Zavetnici”, pita Bojan Zeković, član GO SDP-a.

“Posljedice tih susreta ne morate objašnjavati, vidi ih cijela Crna Gora”, ističe Zeković.

Pita zašto jedino Abazović i URA ne vide Vučićevu “bitku za Nikšič”, a vidi cijela Crna Gora i da li to sljepilo ima veze sa saradnjom sa stranim obavještajcem.

“Javnost očekuje i odgovore da li je pored predsjednika i generalni sekretar URA imao kontakte sa Simijanovićem, i da li je cijeli vrh URA bio na raspolaganju stranom obavještajcu? Da li su državni resursi i policijska zaštita bili na raspolaganju stranom obavještajcu falsifikovanih isprava i ko je donio takvu odluku? Da li je generalni sekretar URA te kontakte prijavio nadležnim organima nakon otkrivanja identiteta Simijanovića?”, navodi Zeković.

On dalje pita da li je uloga Simijanovića bila da u državnim strukturama obezbjedi podršku za sada već svima osim Abazoviću vidljivu kampanju koja se vodi pod sloganom ”Bitka za Nikšić”.

“Zašto je Simijanović dobio crnogorsku ličnu kartu za jedan dan i zašto mu je dozvoljeno da, i pored falsifikovanja službenih isprava SAD, napusti Crnu Goru bez bilo kakve pravne posljedice. Zašto su državni organi Crne Gore, osobi koja je Abazovića učinila ili smiješnim ili svojim saradnikom, a Abazović je koordinator bezbjednosnih službi, omogućili da napusti Crnu Goru”, pita Zeković.

Bezbjednosni propust je, ističe on, moguće da se dogodi svima.

“Ali ukoliko je bio propust, on bi bio prijavljen našim bezbjednosnim službama, posebno ako iste službe istim funkcionerima pružaju obezbjeđenje i kontraobavještajnu zaštitu. Previše neodgovorenih pitanja i preglasno ćutanje ukazuju na prilično očigledne odgovore”, zaključio je Zeković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Valter_Ba
Gost
Valter_Ba

Ovaj Zeković nije poslanik jeli ? Veseli se srpski rode srpski rode do slobode ….

Pametno
Gost
Pametno

Jasno je.Zato što su izdajnici

Milica
Gost
Milica

Drze Dritana u saci.

Hurem
Gost
Hurem

Ne razumije Dritko sta ga pitate.Prevedite mu pitanjs ba srpskom i ruskom jeziju ,mozda tada da odgovore.On inace i ako kaze da je Crnogorac prica taman ka rus.

Send this to a friend