Politika

Željka Cvijanović o pozivu Krivokapića: Razgovor bio ugodan i optimističan

Željka Cvijanović

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je za Novosti da je razgovor sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem bio ugodan i optimističan.

<<<Krivokapić čestitao Dan Republike Srpske, on to sakrio od javnosti, odala ga Cvijanović>>>

“Počeo je lijepim prigodnim čestitkama povodom svih naših praznika, a završio našom iskazanom spremnošću da unapređujemo saradnju u svim oblastima na dobrobit naših građana. Da li će to neko napadati ili kvalifikovati kao privatni ili zvanični razgovor, meni je nebitno. Ali mi je bitno da gradimo bolje razumijevanje sa svim zemljama u okruženju i da razgovaramo o infrastrukturnom povezivanju, privrednoj saradnji i svemu što je važno za naše građane”, naglasila je Cvijanović u razgovoru za Novosti.

Ona je kazala da je ne iznenađuju negativne reakcije iz Sarajeva na čestitku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Krivokapića.

Cvijanović je dodala da inače ne postoji država u okruženju s kojom političko Sarajevo nije ušlo u svađu i nema koga sve u “svijetu nisu pokušali uvući u svoje frustracije”. Ona je kazala i da u Sarajevu napadaju od reda projekte koji se realizuju u susjednim zemljama ili u Srpskoj, da su ranije “vodili i jalove rasprave o Sutorini i svađali se sa Crnom Gorom, a sad se svađaju jer je premijer Crne Gore pozvao telefonom predsjednicu Srpske”.

“Mnogo je tu loših primjera. Od tri nama susjedne države ne postoji niti jedna kojoj političko Sarajevo ne pokušava dijeliti lekcije. To se, naravno, negativno odražava kako na unutrašnje odnose u BiH, tako i na regionalnu saradnju. Bilo bi korisno da političari iz Sarajeva, za promjenu, prestanu da vrište na svoje komšije u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a posebno na nas u Republici Srpskoj. Ovako samo iznova dokazuju svoju nesposobnost da žive sa bilo kim ko je drugačiji od njih, ali i da sarađuju sa bilo kim iz okruženja”, istakla je Cvijanović za taj list.

Podsjetimo, Krivokapić je telefonski juče predsjednici Republike Srpske čestitao Dan RS, ali bez zvanične objave da je to učinio kao državnik. To je objelodanila Cvijanović, jer je, kako se čini, Krivokapić želio da sakrije od crnogorske javnosti čestitku koju je uputio povodom Dana Republike Srpske, s obzirom da javnost nije obavijestio o čestitki, te je nije, kako to obično čini, objavio čak ni na svom Twiter nalogu.

Iz njegovog kabineta juče je saopšteno da je u pitanju bio privatni razgovor, a da zvanične čestitke nije bilo.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blagosloveni br
Gost
Blagosloveni br

No sto no ugodan. Kako moze drugacije sa bogougodnim rukoljubom.
No imala je srece sto su bili nadaljinu jer da joj se ruke dovatio izbrusijo bi je.
Covjek je jednostavno slab na ruku

Nede daleko
Gost
Nede daleko

Cvijanovic KOJI ti praznik slavis nepostojece republike sumske ti i dodik sanjate o nekoj drzavi srpskoj (Pusti snovi ) MOZES samo da mastas ???

shuuuut mali
Gost
shuuuut mali

Sve leeepoo sinhronizovano,

Milica
Gost
Milica

Vi nijeste drzava.Vi ste samojefan entitet u okviru Bosne i Hercegovine.

max1
Gost
max1

stvoren na zločinu!

Dada 🇷🇸🇷🇸
Gost
Dada 🇷🇸🇷🇸

Država su.

JOSE
Gost
JOSE

Tacno osjecam da se zaljubio.
Ne bi joj on samo ruke ljubio 🙂

max1
Gost
max1

Ista svijest !(Da je sada prohibicija…?) . O savjesti – neću !

Pravednik
Gost
Pravednik

3,14.

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Svakog normalnom Crnogorcu ovo “optimističan” djeluje zabrinjavajuće!!

Mne
Gost
Mne

Mislim da neces vise razgovarati sa njim 😂😂😂

...
Gost
...

Odprilike iste se svijesti i savjesti.

Dragi
Gost
Dragi

Gospodjo Cvijanovic znate da se nas Rukoljub “sprdao sa vama” jer se na njegovu rijec “mozete osloniti” kao na koru od banane.

Boki
Gost
Boki

Od te tri ‘susjedne’ države ne postoji nijedna iz koje se nije pucalo na BiH, a samo je Crna Gora jedini iskreni prijatelj Bosne.

GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

Napad je najbolja odbrana.Uvijek im je neko drugi kriv.A vidiš li,Željka,da niko ne može s vama.

Nede daleko
Gost
Nede daleko

KOJI praznik ti slavis BOSNA I HERCEGOVINA JE DRZAVA Republica sumska je Mali entitet KOJI su cetnici agresijom oteli ???

Send this to a friend