Politika

Zenka: Duhovni smisao Bajrama jačanje zajedništva

Duhovni smisao Bajrama je jačanje zajedništva, solidarnosti, tolerancije i nastojanje da unaprjeđuje opšte dobro, poručio je minister za ljudska i manjinska prava, Mehmed Zenka.

On je reisu Rifatu Fejziću, svim vjerskim službenicima Islamske zajednice u Crnoj Gori i svim građanima i islamske vjeroispovijesti uputio čestitke povodom praznika Bajrama, završetka svetog mjeseca Ramazana.

“Duhovni smisao Bajrama je jačanje zajedništva, solidarnosti, tolerancije i nastojanje da unaprjeđuje opšte dobro. Svima koji ga slave želim mir, zdravlje i radost u krugu svojih najmilijih, im njegova svjetlost obasja dušu i ispuni život najljepšim osjećanjima, podari mudrost da odvoje dobro od zla i sačuva sve ono što imaju i vole”, poručio je Zenka.

Kako je naveo, ovo je vrijeme kada treba da se osjeti posebna snaga i sposobnost mijenjanja na bolje, kada se uspostavlja i širi duh dogovora i razumijevanja.

“Bajram je praznik koji u sebi sadrži elemente opšteljudskog i univerzalnog, naslijeđe i znak vremena, kojem svaka nova generacija dodaje pečat svog trajanja i time svjedoči snazi i duhu koji se prenosi vjekovima”, dodao je Zenka.

Prema njegovim riječima, kao vjesnik pobjede nad iskušenjima, Bajram uspostavlja ravnotežu između materijalnih i duhovnih vrijednosti. “Svima koji su postili iskreno želim da im Bog primi post”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mracni kvart
Gost
Mracni kvart

Svi mi trebamo da postimo sve religije , to nas uci toleranciji, da smo zahvalni sto imamo tu hranu na stolu, post je da se poistovjetimo sa onima koji imaju manje ili skoro nista, post nas tako cisti i psihicki i fizicki svi trebamo to da radimo mnogo vise ljubavi i postovanja bi bilo medju nama u CG, (a i… Više »

Send this to a friend