Politika

Zenka: Sramotno je koristiti fusnote za državu Kosovo na samitu ministara finansija

Zenka

Sramotno je koristiti fusnote za državu Kosovo na samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava za zemlje regiona Balkana, saopštio je predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka.

“Očigledno je ministar finansija zaboravio da je država Crna Gora od 9. oktobra 2008. godine priznala potpunu nezavisnost države Kosovo. Tačno je da postoji dogovor o fusnoti postignutoj u februaru 2012. godine u Briselu u dijalogu Prištine i Beograda, dakle, to je sporazum između država Kosova i Srbije, a ne sporazum Kosova i Crne Gore”, rekao je Zenka.

Crna Gora je, kaže on, u potpunosti priznala Kosovo i za nas je ravnopravna sa svim drugim državama.

“Fusnota nije ništa drugo do smanjenje integriteta države Kosovo i indirektna devalvacija punog priznanja Kosova od strane države Crne Gore. Takođe, ovom prilikom vas obavještavamo da poslanik Zenka nije učestvovao u glasanju o Rebalansu jer novi Rebalans ne dozvoljava ulaganje operacione sale u porodilištu Ulcinja i za nas je to bilo neprihvatljivo”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Damjan
Gost
Damjan

Srbija je odlukom UN nedeljiva ,njena južna oblast je tk. Kosovo.

V. M. Popovic
Gost
V. M. Popovic

Srbija nema medjunarodno priznate i utvrđene granice od Berlinskog kongresa na ovamo, tako da može da svira uz diple kad se bude smanjivala, a Kosovo vam je završeno, to i najveći debil i imbecil može jasno da vidi!

Putnik
Gost
Putnik

Pa zar Crna Gora ne uskladjuje politiku sa EU?A sama EU uvijek koristi fusnotu jer EU ne priznaje Kosovo i Metohiju kao nezavisnu drzavu…pet clanica ih malo za…va 😉

Daks
Gost
Daks

Moj dobri Zenka, tu zvjezdicu je stavio Dritan, kad će to shvatiti braća Albanci, vrijeme će pokazati.

gosy
Gost
gosy

Bravo Zenka!

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Ttttt
Gost
Ttttt

Neko ti je oteo dio tvoje drzave,tvoje zemlje i ti to slavis. Eeee moj ti

ebotake
Gost
ebotake

Titogorac oj ha 🐎😂😂🎼.

Send this to a friend