Politika

Zirojević: Kolege iz SDP i DPS treba da uskrate podršku ovakvoj vladi jer ona ne radi u interesu Crne Gore

Nikola Zirojević/ foto: Gradski portal

Procrnogorske partije, koje su dio nove Vlade, moraju preduzeti konkretnije poteze kako bi zaista odbranili interese Crne Gore, ocijenio je portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević, u emisiji „Hej Sloveni“ Gradske televizije.

Navodi da Milutin Đukanović nije jedini funkcioner DF-a koji je ostao na poziciji nakon smjene Krivokapićeve Vlade, ali je među najistaknutijim zbog čega je javnost reagovala.

Socijaldemokrate nije iznenadila odluka premijera Dritana Abazovića da Milutina Đukanovića zadrži u Bordu direktora Elektroprivrede, te dodaju da, iako Đukanović nije jedini funkcioner Demokratskog fronta koji je ostao na poziciji nakon smjene Krivokapićeve vlade, on je među najistaknutijim i to je izazvalo polemiku u javnosti.

“Mi smo i prilikom samog formiranja Vlade govorili da postoji taj neki tajni govor između Abazovića i DF-a, a podsjetiću da je DF isto kao i građanski pokret URA samo ispostava vlasti u Beogradu u Crnoj Gori, tako da negdje je potpuno prirodno da jedni druge štite. Oni moraju praviti neku predstavu za javnost, ali ono što mi u praksi gledamo je nešto sasvim drugačije”, kazao je Zirojević.

Sa druge strane, Zirojevića iznenađuje ponašanje Demokratske partije socijalista, za čije funkcionere smatra da su protiv odluke Abazovića. Navodi da je nejasno zbog čega ćute na takve poteze.

“Poziv ministra odbrane Raška Konjevića da građanske procrnogorske partije povuku svoje članove iz Borda direktora nije dobar”, smatra Zirojević i dodaje da Socijaldemokratska partija, kao dio vlasti, treba da ima predstavnike, a Demokratski Front ne.

“Mi smo pozvali i jedne i druge da, ukoliko se od ovoga ne odustane, a jasno je da se neće odustati, uskrate podršku ovoj Vladi. Šta trebamo da čekamo? Koje će da bude sljedeće imenovanje? Isto ovako će da nam prođe i ugovor sa Crkvom Srbije, isto ovako će da nam prođe i participacija Crne Gore u Otvorenom Balkanu. I šta će da se desi? Hoćemo li tada imati samo reakcije na Tviteru, par izjava za portale?”, pita se Zirojević.

Sa dva ministra se, upozorava, ne može puno uraditi van sopstvenih resora na Vladi, jer će uvijek biti preglasani.

“I to je ono na što smo upozoravali i kolege iz SDP i DPS, koji nažalost nemaju nijedno mjesto u ovoj Vladi. Ali ono što možete jeste da kada se ovakve stvari dese, istog momenta uskratite podršku ovakvoj vladi jer je u potpunosti jasno da ona ne radi u interesu Crne Gore, već radi samo i isključivo po diktatu zvaničnog Beograda, odnosno Aleksandra Vučića”, izričan je.

Smatra da je krajnje vrijeme da procrnogorske partije na vlasti učine nešto konkretnije jer se pravi nedopustiva šteta po Crnu Goru.

“Ako je učešće u vlasti vrijedno satiranja države, sami će građani ocijeniti djelovanje tih partija”, zaključio je Zirojević.

Send this to a friend