Politika

Zirojević o izjavi srpskog ministra: Da nije tužno, bilo bi smiješno

Nastavljaju se neprimjerene izjave ministara Vlade Srbije, saopštio je danas portparol Socijaldemokrata Crne Gore Nikola Zirojević, reagujući na navod ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara da se trudi da se u zdravstvu Srbije ne zapošljavaju Crnogorci.

<<<Nečuvena izjava Lončara: Gledam da Crnogorci ne rade u našem zdravstvu, ne znaju ni srpski<<<

“Nakon dokazanih neistina o otpuštanju sa posla brata šefa obezbjeđenja ministra u Vladi Srbije, izjave ministra za rubriku vjerovali ili ne da je “žrtva velikocrnogorske agresije na Srbiju”, manipulativne teze o popisu i navodnoj ugroženosti kada je u pitanju broj Srba u Crnoj Gori i to pri činjenici da je između dva popisa drastično opao broj Crnogoraca u Srbiji, za razliku od situacije u našoj zemlji gdje je između dva popisa značajno porastao broj Srba, sada imamo i šovinističku izjavu ministra zdravlja koji se trudi da se u zdravstvu Srbije ne zapošljavaju Crnogorci koji, između ostalog, nijesu naučili srpski da pričaju”, naveo je Zirojević.

Kako dodaje, bez obzira na to što intelektualci i drugi slobodni ljudi iz njihove države dobronamjerno skreću pažnju o suludosti anticivilizacijskih izjava ministara i izlizanih teza i igranja na kartu vječite žrtve naroda kojem oni pripadaju, nastavlja se takmičenje u omalovažavanju Crnogoraca i Crne Gore.

“Naravno, svakom i laiku je jasna namjera određenih važnih, manje važnih i nevažnih političkih subjekata i njihovih glasnogovornika iz nama susjedne i prijateljske Srbije da, atakujući na Crnu Goru, obezbijede sebi po neki procenat podrške u biračkom tijelu”, istakao je portparol SD.

Sigurni su, naglasio je, da je uticaj takvih promašenih ideologija u emancipovanoj Crnoj Gori minoran, jer smo uvijek uspijevali da sačuvamo multivjerski i multinacionalni sklad uprkos konstantnim pokušajima da se taj naš najvrjedniji temelj uruši i iz spoljašnjosti, ali nažalost i iz unutrašnjosti Crne Gore.

“Tako će biti i ovog puta jer je samosvjesna Crna Gora jača od bilo kakve palanačke ideologije. Na kraju, Lončaru poručujemo da se bavi izazovima u svom resoru u svojoj zemlji. Ne treba ni on, ni drugi članovi Vlade Srbije da „brinu“, jer u građanskoj Crnoj Gori ima mjesta za sve narode koji u njoj žive, i za Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate i sve ostale i svi oni, što se Socijaldemokrata tiče, trebaju da imaju ista prava, bez obzira, između ostalog, i na jezik kojim govore”, zaključio je Zirojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21.maj
Gost
21.maj

Cisti sovinizam.. Loncar je to javno rekao a svi isto misle… Progon Crnogoraca ka nekad Jevreja.. Dako se to shvati vec jednom.
Na sljedecem popisu u Srbiji bice ih 0.1%

Dula
Gost
Dula

Tako je Nikola.

Crni
Gost
Crni

I nas sef uzjavi da sve koji ne misle kao on mogu da se vrate u Srbiju

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ovakve izjave zvanicnika Srbije ja mislim da su izuzetno povoljne da ih svi cujemo,i mi sto znamo njihovo misljenje o nama I kako gledaju na nas a i nasi dragi sugradjani treba da cuju svoje mentore mozda shvate da tako misle i gledaju i na njih.Sto vise ovoga mozda poneki od nasih sugradjana shvati da smo mu mi blizi i… Više »

Црногорац
Gost
Црногорац

Број Срба је опао за 20.000 од пописа 2003. до пописа 2011.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Gospodine je li to konstatacija,odlicno shvatili ali ovdje se govori o Zlatiboru ne mjestu nego ministru Loncaru i njegovoj izjavi.Gore u textu.

Nk ;)
Gost
Nk ;)

Vidi ovoga🤣

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Sta je gradjanska c g

Send this to a friend