Politika

Zirojević: Preko izmjena Zakona o državljanstvu do srpske Crne Gore

Nikola Zirojević

Izmjene Zakona o državljanstvu koje najavljuje Prava Crna Gora samo su nastavak realizacije onoga što zapravo jeste suština agende nove Vlade Crne Gore – kreirati sistem u kome će se o Crnoj Gori ponovo odlučivati u Beogradu, smatra portparol Socijaldemokrata SD Nikola Zirojević.

Tako bi, kako je naveo, teza premijera Zdravka Krivokapića u kojoj o Crnoj Gori i Srbiji govori kao o dvije srpske države dobila puni smisao. Ističe da je u konačnom to i osnova ideološke matrice “srpskog sveta” kojoj nova parlamentarna većina i Vlada očigledno pripadaju.

“Javnosti treba da bude jasno da se ovdje ne radi niti o državljanstvu, niti o bilo kojem drugom razlogu navedenom u obrazloženju. Jedini cilj izmjena Zakona o državljanstvu jeste glasačko pravo, tj. „uvoz“ velikog broja birača u Crnu Goru koji će, po automatizmu, glasati partije nove većine, jer instrukcije iz matice govore tako. Dakle, jedini cilj svega ovoga jeste da se o Crnoj Gori odlučuje u Srbiji, na šta i upućuje Prava Crna Gora”, saopštio je Zirojević.

Prema njegovim riječima, kada se taj cilj ostvari kreće borba za dvotrećinsku većinu koja dovodi do izmjena Ustava, a to znači sljedeće – promjena himne, zastave, grba, državnog uređenja i sve
što bude trebalo da bi se ponovio scenario iz 1918. godine, u kojem bi i sama nezavisnost postala višak, odnosno balast kojeg se treba osloboditi.

“Ili u najmanju ruku do realizacije onoga što je premijer, koji se klanja zapadu kojeg mrzi, a suštinski sanja “dva kralja u dvije srpske države”, saopštio u rijetkim trenucima iskrenosti. Ova inicijativa prave Crne Gore nam je pomogla, da „crno na bijelo“ imamo dokaz da smo umjesto ekspertske, dobili marionetsku svetosavsku Vladu, okrenutu ne građanskoj, antifašističkoj, multietničkoj i sekularno, nego “srpskoj Crnoj Gori”, ocijenio je Zirojević.

Poručuje i “veliko URA svima onima koji su nam vratili “slobodu”.

“Ali slobodu slaviteljima Podgoričke skupštine koji afirmišu dekadentne vrijednosti suprotne građanskom konceptu i demokratskim vrijednostima. Slobodu i za one političke subjekte poput Prave
Crne Gore, kojima je NATO pakt četvrti rajh, a koji u današnjoj, savremenoj Crnoj Gori XXI vijeka, bez ustezanja, slavodobitno najavljuju zakone koji imaju za cilj podrivanje svih vrijednosti i dostignuća 21. maja.  „Oslobodilački“, nema šta”, zaključio je Zirojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Drtanu treba šajkaču na glavu staviti!

Daleko... kuća
Gost
Daleko... kuća

Ipak će se odlučivati u Njemačkoj, Luksemburgu, Argentini,. ….

Hernan
Gost
Hernan

Opasnost prijeti. Uvezeni su nam i sad zapržili čorbu,a tek imaju namjeru. Neće ovo proći bez krvi,vidim ja.

Boka
Gost
Boka

Ako gradjani Cg odluce,neka bude kako biti mora. Ali Boki svakako autonomija

Dado Nk
Gost
Dado Nk

Nece moci izdajnici Crne Gore pa da vas milion a ne ni 25% koji sanjate da ce ovdje biti ikada srbska postojbina, ostavke izdajnici Crne Gore

Snjeg
Gost
Snjeg

Svima koji misle svojom glavom ovo je jasno jos od 30.avgusta .Svaki dan vidimo kakva se ujdurma sprema .A ura je pokazala da je pod plastom gradjanske partije najveca prevara politicke scene CG -e.

Send this to a friend